Grönholm jokkisfinaalin kautta Ranskaan: “Eihän ne mitään MM-sarjaa ole”

1.9.2016 / 10:30
Niclas Grönholm saa Ranskaan uuden moottorin. Pitkää ajotaukoa on paikkailtu Suomessa rallicrossin ja jokkiksen SM-kisoissa. (kuva: Jakub Nitka)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjassa ajava Niclas Grönholm saa uuden moottorin viikonloppuna ajettavaan Ranskan osakilpailuun. Ruotsalaisen MSE Olsberg –tallin Ford Fiestaa käskevä Grönholm on kerännyt sarjassa 23 pistettä ja uusi voimalähde asennetaan varotoimenpiteenä loppukautta ajatellen.

– Päätettiin vaihtaa moottori Ranskaan, kun ilmeisesti jotain pientä sanomista siellä oli venttiileissä. Kauden aikana saa käyttää kolme moottoria, joten ei tässä mitään hätää ole. Normitoimi sanoisin, Grönholm sanoo.

– Ajan vielä oman shakedownin Ranskassa ennen lauantain harjoituksia ja karsintoja. Tällä varmistetaan, että kone toimii kuten pitää, Grönholm kertoo.

Grönholm on yltänyt kahdessa edellisessä osakilpailussa, Ruotsissa ja Kanadassa, semifinaaleihin. Kauden alussa tavoite oli ajaa loppukaudesta paikasta finaaliin ja se on toteutunut.

– Ihan hyvä fiilis lähteä Ranskaan, kun on ajotuntumaa SM-osakilpailusta ja Jokkiksen SM liigasta. Eihän ne mitään MM-sarjaa ole, mutta ei tullut pidempää ajotaukoa Kanadan jälkeen. Ajovire on päällä, Grönholm toteaa.

Grönholm on joutunut monesti kauden aikana uudelle radalle ja Ranskassa sama on taas edessä.

– Joo, taas on uusi rata, jolla ajetaan, mutta näyttäisi olevan nopean puoleinen, ei niin tekninen, joten sen pitäisi sopia paremmin minulle. Auton säätöjen suhteen mennään aika samoilla kuin aiemminkin, Grönholm tuumii.

Ranskan osakilpailun kaksi ensimmäistä karsintaerää ajetaan lauantaina ja toiset kaksi erää sekä finaalit sunnuntaina.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote

Lue myös: Heikkinen hakee tiimien maailmanmestaruutta


Facebook kommentit