MOTORSPORT

Grönholm jyräsi alkuerien ykköseksi Norjassa – “Hyvä strategia, toimi hyvin”

Niclas Grönholm oli ykkösnimi rallicrossin MM-sarjan Norjan osakilpailun alkuerissä Lånkebanenin legendaarisella radalla Hellissä.

Kuuden viikon sairauslomalta kahden missatun osakilpailun jälkeen Norjassa tositoimiin paluun tehnyt Niclas Grönholm jatkoi sunnuntaina siitä mihin lauantaina jäi. Lauantaina Grönholm ajoi kaksi alkuerävoittoa, sunnuntaina kolmas alkuerä toi viidennen sijan, mutta inkoolainen täydensi hattutempun ajamalla viimeisessä alkuerässä viikonlopun kolmannen alkuerävoittonsa. Kolme ykkössijaa toivat Grönholmille alkuerien kokonaispisteissä selkeän ykkössijan.

– Suunnitelma ennen neljättä alkuerälähtöä oli, että jos saan hyvän lähdön, niin heti saman tien jokeri, koska viidennestä ruudusta ei ole mahdollisuuksia sisäpuolelle, Grönholm kommentoi neljännen alkuerän jälkeen.

Grönholm todellakin sai hyvän lähdön, aivan kuten teki lauantaina ajetussa toisessa alkuerässä ja GRX Taneco -tallin kuljettaja ajoi vakuuttavan esityksen jälkeen ykkösenä ruutulipulle.

– Hyvä strategia ja se toimi hyvin, Grönholm hymyili.

Grönholm on tänä viikonloppuna saavuttanut ensimmäistä kertaa urallaan alkuerien nopeimman ajan, sekä nyt myös ensimmäistä kertaa alkuerien kokonaispisteiden ykkössijan. MM-sarjan Supercar-luokan toinen suomalaisedustaja, Jani Paasonen, oli alkuerissä viidestoista, eikä selviytynyt semifinaaleihin.

EM-sarjan Supercar-luokassa Mikko Ikonen jatkaa semifinaaleihin, Ikosen sijoitus alkuerissä oli 11. RX2-luokassa Jesse Kallio oli alkuerissä neljäs ja Sami-Matti Trogen seitsemäs. Molemmat suomalaisnuorukaiset selviytyivät semifinaaleihin.

Teksti: Jari Hotti, Hell
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com