Grönholm karsiutui semifinaalista, muutama MM-piste silti taskuun

15.5.2016 / 20:16
Niclas Grönholm haki muutaman MM-pisteen Belgiasta, mutta semifinaalivauhti puuttuu edelleen. (kuva: Jakub Nitka)

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm sijoittui 15:nneksi rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Belgiassa sunnuntaina. Olsbergs MSE –tallissa ajava Grönholm sai sijoituksestaan kaksi MM-pistettä lisää ja kolmen osakilpailun jälkeen 19 vuotiaalla inkoolaisella on pisteitä kasassa viisi.

Ero 12 parhaan kuljettajan semifinaaleihin on kaventunut ensimmäisten kisojen aikana.

– Voi sitä sanoa, että eteenpäin on menty, vaikka parannettavaa vauhdissa on edelleen paljon. Omia virheitä ei kärsisi tehdä tasaisissa karsintaerissä. Nytkin kolmannessa erässä ajoi sujui, mutta sitten pari virhettä ja ajasta oli ratkaisevat sekunnit pois. Olin liian varovainen. Se oli kuitenkin tähän saakka parasta ajoa minulta, Grönholm arvioi sunnuntaina ajettua kolmatta karsintaerää, jossa hän sijoittui 12:nneksi.

Neljännessä finaalipaikkojen kannalta ratkaisevassa erässä Grönholm onnistui Fiestallaan lähdössä, mutta kolarointi vei mahdollisuudet hyvään aikaan.

– Pomppasin taas hyvin viivalta liikkeelle. Kakkonen ei osunut päälle heti ja sitten oli ahdasta. Topi Heikkisen kanssa oli kosketusta ja Marklundikin osui. Autosta hajosi etuvetari ja sitten yritin vain ajaa maaliin, Grönholm kertasi neljännen erän tapahtumia.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu Englannissa kahden viikon kuluttua.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote


Facebook kommentit