MOTORSPORT

Grönholm kruunasi viikkonsa kukistamalla lajilegendan – “Kasvattaa itseluottamusta”

Niclas Grönholmista kruunattiin tuplavoittaja tällä viikolla Ruotsin Höljesissä ajetuissa rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX Nordicin kauden kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa.

Niclas Grönholm ja GRX-tiimi ylsivät Ruotsin Höljesissä tällä viikolla täydelliseen tulokseen, kun torstaina ajetun RallyX Nordic -sarjan kauden kolmannen osakilpailun voiton jatkoksi Grönholm meni ja voitti myös lauantaina ja sunnuntaina kaksipäiväisenä kilpailuna ajetun neljännen osakilpailun. Marcus Grönholmin johtaman GRX-tiimin hienoa viikkoa täydensi Krisztian Szabon torstainen kolmas ja viikonlopun neljäs sija.

– Voitto tuntuu hyvältä. Automme irtosi lähtöviivalta todella hyvin ja se oli yksi osa-alue, joka toimi koko viikonvaihteen hyvin, Grönholm kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Startit todellakin olivat Grönholmilla Höljesissä kunnossa ja sunnuntain semifinaalissa, sekä finaalissa inkoolaisen ohjastama Hyundai irtosi lähtöruudusta vihreän valon jälkeen kuin raketti laukaisutelineestään. Jos jäi torstain kilpailussa Grönholmin ja rallicrossin kolminkertaisen maailmanmestarin Johan Kristofferssonin finaalitaistelu näkemättä ruotsalaisen kärsittyä semifinaalissa rengasrikon, niin sunnuntaina tilanne olikin sitten aivan toinen.

Omassa finaalistartissaan epäonnistunut Kristoffersson kävi suorittamassa lisälenkin heti avauskierrokselta, jonka jälkeen alkoi armoton takaa-ajo, kohteena tietenkin Grönholm. Kristoffersson suoritti varsin nopeasti näyttävän ohituksen sähköautolla finaaliin yltäneestä Andreas Bakkerudista ja kun toisena ollut Fraser McConnell meni suorittamaan lisälenkkiään neljännellä kierroksella, oli Kristoffersson noussut toiseksi.

 

Niclas Grönholm oli viikonloppuna alkuerien ykkönen, sekä voitti semifinaalilähdön ja finaalilähdön (Kuva: RPF).

 

 

“Hieno voitto, joka kasvattaa itseluottamusta”

Selvää oli, että samaan aikaan kun Kristoffersson suorastaan raivosi radalla yrittäen kuroa eroa Grönholmiin kiinni, Grönholmin piti myös pystyä hyviin kierrosaikoihin, jotta etumatka Kristofferssoniin säilyisi lisälenkin jälkeen.

– Finaalin ensimmäiset kaksi kierrosta ajoin varman päälle. Sitten Jussi (Pinomäki, Grönholmin radiomies) huusi radioon, että “nyt pitää lisätä vauhtia, tämä ei riitä”. Löysin itsestäni ihan uuden vaihteen. Jokerilenkillekin meno onnistui täydellisesti, ajolinjani onnistui nappiin ja pääsin kiihdyttämään suoralla linjalla takaisin radalle. Viikonlopun paras jokerilenkkini sattui päivän finaaliin, Grönholm hehkutti.

Voittamaan tottunut Kristoffersson halusi korvausta torstain pettymykselleen parhaalla mahdollisella tavalla, eli ajamalla sunnuntaina voittoon. Grönholm ajoi kuitenkin virheettömästi maaliin asti ja nappasi komean päänahan todellisesta lajilegendasta. Jos oli Grönholmille viime kausi vaikea, niin nyt tekemisessä oli nähtävissä sitä vuoden 2019 kuljettajaa, joka ilman kaksi osakilpailua maksanutta sairauslomaa olisi mitä todennäköisemmin kruunattu maailmanmestariksi.

– Näköjään tarvitsen vähän huutoa radioon, että ajoni kulkee. Ei siinä sitten ollut mitään ongelmaa puristaa lisää vauhtia. Renkaamme olivat hyvässä kunnossa ja en tehnyt ainoatakaan virhettä. Hieno voitto, joka tietysti kasvattaa itseluottamusta. Hyvä viikonloppu monella muullakin tapaa. Pystyimme testaamaan monia asioita autossamme, sekä harjoittelemaan pieniä taktisiakin asioita tulevaa varten, Grönholm taustoitti.

Tommi Hallman sijoittui Supercar Lites -luokassa kolmanneksi, kasvattaen pistejohtonsa nyt 14 pisteeseen. Crosskart-luokassa nähtiin kauden ensimmäinen suomalaispalkintosijoitus, kun Jarkko Aronen ajoi kolmanneksi. Tomi Rakkolaisen sijoitus finaalissa oli viides. Crosskart Junior -luokassa Mikael Uitto ajoi toiseksi ja Lauri Halonen oli kuudes. Kattava raportti Supercar Lites -luokan, sekä Crosskartien tapahtumista tulossa maanantaina.

RallyX Nordic -sarjan kauden viides ja kuudes osakilpailu ajetaan Oulussa 5.-6. kesäkuuta.

Supercar finaalin lopputulokset

1) Niclas Grönholm (Hyundai i20) 3.53,370
2) Johan Kristoffersson SWE (Volkswagen Polo) + 0,400
3) Fraser McConnell JAM (Ford Fiesta MK8) + 2,101
4) Krisztian Szabo HUN (Hyundai i20) + 5,692
5) Enzo Ide BEL (Audi S1) + 6,194
6) Andreas Bakkerud NOR (Ford Fiesta ERX) + 8,615

———-

11) Henri Haapamäki (Ford Fiesta ERX)

Pistetilanne 4/7 osakilpailun jälkeen

1) Johan Kristoffersson (SWE) 100
2) Fraser McConnell (JAM) 87
3) Sondre Evjen (NOR) 83
4) Niclas Grönholm 57
5) Enzo Ide (BEL) 57
6) Krisztian Szabo (HUN) 45
7) Andreas Carlsson (SWE) 44
8) Anders Michalek (SWE) 40
9) Anton Marklund (SWE) 36
10) Ulrik Linnemann (DEN) 31

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com