Grönholm mittaa kotimaisen rallicross-tason Honkajoella

6.7.2016 / 10:55
Nykyään MM-sarjassa ajava ja hallitseva Suomen mestari Niclas Grönholm tulee mittaamaan kotimaista vauhtia. (kuva: Jakub Nitka)

[ A- ] / [ A+ ]

 

Rallicrossin SM-sarja havittelee ja itseasiassa ohittaa kauden 2016 puolivälin krouvin heinäkuun alkupuolella, kun sarjan kolmas osakilpailu ajetaan Honkajoella. Honkajoen rata ei juuri ohituspaikkoja pullollaan notku, joten lähdöissä onnistuminen korostuu merkittävästi.

Alkukautta ovat värittäneet muun muassa kärkikuljettajien tekniikkamurheet, nuorten loistavat otteet ja yllätysmenestyjät. Honkajoella toivottavasti kaikilla autot toimivat, mutta nuorten esiinmarssia sekä yllätysmenestyjiä näemme mielellämme lisää.

SuperCareissa sarjapistetilanne on suorastaan kuumottavan tasainen. Aki Karttunen johtaa epäonnisesta Kouvolan kilpailusta huolimatta 37 pisteellä. Toisena ennen Honkajokea on Kouvolan voittaja Toni Lukander 35 pisteellä. Lukanderin jälkeen kolmantena on Jere Kalliokoski niin ikään 35 pisteellä, joten erittäin tärkeitä pisteitä on Honkajoella jaossa.

SuperCar-luokkaan loistavan lisämausteensa tuo tällä kaudella rallicrossin MM-sarjaan siirtyneen Niclas Grönholmin osallistuminen kilpailuun. Nyt mitataan kotimainen taso oikein kunnolla.

SRC-luokassa Jussi Klemola kankesi itsensä Kouvolan voitolla vain pisteen päähän Peter Heleniuksesta. Ennen Honkajokea Heleniuksella on 41 SM-pistettä, kun taas Klemolalla niitä on 40. Kolmantena sarjassa olevan Sami Kiskolan pistesaalis on tähän mennessä 30, joten Honkajoella hänen ja toki muidenkin luokan kärkikamppailuun mielivien on syytä kahmia pisteitä roppakaupalla.

Autokrossissa Jori Seppälä vei tikkarin muiden edestä Kouvolassa ja samalla korkeimmat SM-pisteet. Luokan kärjessä komeilee edelleen Vesa Puuskamäki 41 pisteellä, mutta aivan peräkontissa ovat vielä muut kilpakumppanit kiinni. Toisena luokassa on Manu Juhola 36 pisteellä ja kolmantena Jori Seppälä 35 pisteellä.

Neljäntenä kärkikolmikkoa saalistava Joni-Pekka Rajalakin on vain kuuden pisteen päässä Seppälästä, joten tässäkin luokassa kaikki saavat painaa Honkajoella kaasun lattiasta läpi heti alusta lähtien.

Crosskarteissa on tähän mennessä ehditty ajaa jo kolme osakilpailua, kun luokka vieraili Joensuussa kesäkuun 11. päivä. Luokkaa on dominoinut ylivoimaisesti Roni Kalliokoski, joka on voittanut kaikki kauden kolme kilpailua. Tämä merkitsee periaatteessa sitä, että Kalliokoski voi pelkällä maaliintulolla varmistaa Suomen mestaruuden.

Ikinä ei kannata kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa ja kilpakumppanit Jore Takasen, Jimi Kalliomäen, Leevi Lassilan ja Valtteri Kosken johdolla eivät varmasti ole vielä luopuneet mestaruustaistosta.

Lähde: Rallicrossin tiedote


Facebook kommentit