Grönholm mukaan RallyX-avaukseen Höljesiin – Kouvolan viikonloppu vielä auki

27.4.2022 / 09:20
Niclas Grönholmin Hyundai on saanut ylleen uuden värityksen (Kuva: GRX).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan viime vuoden pronssimitalisti Niclas Grönholm avaa kilpailukautensa kuluvan vuoden ja rallicrossin osalta toukokuussa Ruotsin Höljesissä, RallyX-sarjan kauden kahdella ensimmäisellä osakilpailulla.

GRX-tiimin Niclas Grönholmilla, 25, on hyviä muistoja rallicrossin RallyX-sarjan viime vuoden Höljesin osakilpailuista, päättyiväthän molemmat osakilpailut silloin inkoolaisen voitonjuhliin. Grönholm nähtiin viime kaudella vielä mukana Oulun molemmissa osakilpailuissa, joista tuloksena oli kaksi finaalipaikkaa ja yksi voitto. Myös tänä vuonna Grönholm nähdään mukana Höljesissä, Ruotsissa, RallyX-kauden avauksessa.

– Höljesissä kilpaileminen on aina mukavaa. Se on rata mistä nautin, mutta samaan aikaan meidän täytyy vielä löytää lisää vauhtia, Grönholm korostaa sarjan tiedotteessa.

14.-15. toukokuuta Höljesissä ajettavassa RallyX-sarjan kauden avauksessa ohjelmassa on viimevuotiseen tapaan kaksi osakilpailua. Viime vuonna rallicrossin MM-sarjassa loppupisteissä kolmanneksi sijoittunut ja kauden aikana yhtä monta osakilpailuvoittoa (kolme) kuin maailmanmestari Johan Kristoffersson saavuttanut Grönholm avaa rallicross-kautensa kuluvan vuoden osalta tuttuun tapaan Hyundai i20 Supercar -autolla.

– Auto ei eroa paljoakaan viimevuotisesta. Tottakai meillä on siitä nyt enemmän kokemusta kuin mitä oli vuosi sitten, mistä pitäisi olla hyötyä siinä, että löydämme hyvän vauhdin Höljesissä, Grönholm vakuuttaa.

RallyX-sarja on vuodesta toiseen kerännyt kovia nimiä lähtöviivalle, mutta tällä hetkellä tietoa mukaan lähtevistä huippukuljettajista ei Grönholmin lisäksi ole vielä saatu. Grönholm ei tulostavoitteita ole tuleviin kilpailuihin asettanut, eikä myöskään vielä vahvista sitä nähdäänkö hänet sarjan kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa Kouvolassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

– Minulla ei oikeastaan ole mitään odotuksia (tulosten osalta). Toivon, että saadaan ajettua kaksi hyvää kilpailua ja nähdään hyviä taisteluja. On aina hyvä päästä kilpailemaan niin usein kuin mahdollista. Voi olla, että olemme mukana myös Kouvolassa, mutta mitään varmaa sen suhteen ei voi vielä sanoa, Grönholm sanoo.

 

Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo ajoivat Kuopion SM-rallin yleiskilpailussa sijalle viisi (Kuva: RPF).

 

 

“Parhaat talvitiet, joilla olen rallia ajanut”

Talvella Grönholm piti ajotuntumaa yllä osallistumalla kahteen SM-ralliin, sekä Kauhavalla helmikuussa ajettuun Ounava Group Sprint -kilpailuun. Kyseessä oli Harrastemoottoriurheilun Keskusjärjestö ry:n järjestämän Ouneva Group Sprint -sarjan osakilpailu ja siinä Grönholm sijoittui Crosskart Xtrem -luokassa kolmanneksi, häviten voittoon ajaneelle Pasi Penttiselle 1,2 sekuntia ja kakkossijan napanneelle Joni-Pekka Rajalalle 0,8 sekuntia.

Riihimäen SM-rallissa Grönholm yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa sijoittuivat yleiskilpailussa ja SM1-luokassa seitsemänneksi.

– Vauhdillisesti tämä oli paras rallini Suomessa! Niillä erikoiskokeilla, jotka olivat pinnaltaan puhtaita, olen ajamiseeni tyytyväinen. Ero kärkiukkoihin oli pienempi kuin normaalisti ja pystyin ajamaan ihan ok vauhtia. Vaikeata ja hauskaa silti. En ole vastaavassa lumipyryssä ja irtolumessa ajanut koskaan edes testiä. Ajoni oli varovaista, mutta välillä pätkät tulivat ok ja välillä olin ihan unessa. Mutta kivaa oli, Grönholm kommentoi kilpailun jälkeen.

Kuopion SM-rallissa Grönholm ja Linnaketo ylsivät vieläkin parempaan sijoitukseen, MRF:n renkailla kilpailleen Hyundai-kaksikon ollessa maalissa yleiskilpailun ja SM1-luokan sijalla viisi.

– Lauantaina päivällä meillä oli paikoin ihan hyvä vauhti. Aamun pätkät eivät vain osuneet kohdilleen. Niillä saimme paljon takkiin. Rallin viimeiset pätkät tulivat nuottikokemukseeni nähden taas hienosti. Tunturirallissa olen kertaalleen ajanut viidenneksi, tämä oli toiseksi paras rallitulos minulle koskaan. Ja parhaat talvitiet, joilla olen rallia ajanut, Grönholm kehui.

Rallicrossin MM-sarjassa siirrytään tänä vuonna pääluokan osalta täyssähköautoihin ja vaikka GRX-tiimi ei ole vielä mitään virallisesti ilmoittanutkaan, nähdään Marcus Grönholmin johtama tiimi mukana MM-sarjassa myös tänä vuonna, ykköskuljettajanaan MM-sarjan kuusinkertainen osakilpailuvoittaja Niclas Grönholm.

Rallicrossin MM-sarjan avausosakilpailu ajetaan Höljesissä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

RallyX kilpailukalenteri 2022

14.-14.05. Höljes, Ruotsi
15.-15.05. Höljes, Ruotsi
28.-28.05. Kouvola
29.-29.05. Kouvola
09.-09.07. Riika, Latvia
10.-10.07. Riika, Latvia
23.-24.07. Strängnäs, Ruotsi

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit