Grönholm nöyränä ja ilman tulostavoitteita Tunturiralliin – “Suurin haaste nuotista ajaminen”

9.1.2019 / 12:25
Emil Lindholm Tunturirallissa 2018 GRX Teamin Skodalla (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavan legendaarisen Tunturirallin yksi mielenkiintoisimpia seurattavia tulee ehdottomasti olemaan rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin pojan Niclas Grönholmin rallidebyytti.

Niclas Grönholm, 22, osallistuu Rovaniemen ympäristössä ajettavaan Tunturiralliin, rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailuun, GRX Teamin Skoda Fabia R5 -autolla ja nuotteja hänelle lukee Jari Huttusen kartanlukijana tutuksi tullut Antti Linnaketo, 39. Kyseinen Skoda on sama millä Niclaksen pikkuserkku Emil Lindholm ajoi viime vuonna rallin SM-sarjassa SM1-luokassa toiseksi ja sijoittui kauden avanneessa Tunturirallissa myös toiseksi.

Päätös Grönholmin osallistumisesta Tunturiralliin ja rallidebyytin suorittamisesta tässä legendaarisessa, sekä todella vaikeassa kilpailussa syntyi joulukuussa ajettujen parin päivän testien jälkeen.

– Testit meni ihan ok. Nukuin vielä yön yli ja sitten olimme faijan kanssa sitä mieltä, että kyllä Tunturiin lähden. Tiedän kyllä, että urakka ei ole helppo, mutta enemmän tässä on kysymys siitä, että pääsee kokeilemaan rallia ja pitämään hauskaa lumisilla teillä, Grönholm kuvailee.

Siinä missä Niclaksen isä Marcus takoi urallaan kovaa tulosta rallin parissa voittaen muun muassa lajin maailmanmestaruuden kahdesti, on Niclaksen urapolku kulkenut muita lajeja pitkin. Ennen rallidebyyttiään Grönholm on kilpaillut niin crosskartissa, jokamiehenluokassa, kuin rallicrossissakin. Vuonna 2014 Grönholm sijoittui rallicrossin SM-sarjassa Autokrossi-luokassa kolmanneksi ja seuraavana vuonna kausi Supercar-luokassa toi Suomen mestaruuden.

Viimeiset kolme kautta Grönholm on kilpaillut rallicrossin MM-sarjassa ja viime kaudella sijoitus kuljettajien MM-sarjassa oli seitsemäs, mikä on Grönholmin uran paras saavutus tähän mennessä MM-sarjan osalta. Tulevaan rallidebyyttiinsä Grönholm suhtautuu nöyrästi ja mitään tulostavoitteita ei ole asetettu, eikä tulla asettamaankaan.

– Tavoitteena on ajaa siihen malliin, että pysyttäisiin ladulla koko reitti ja saisin mahdollsimman paljon kilometrejä. Se ollaanko maalissa kahdeskymmenes tai viides, ei merkkaa tässä kokeilussa mitään. On hyvä saada ensimmäinen ralli läpi ja arvioida sitten kokemusta tarkemmin, Grönholm korostaa.

Grönholmin perheestä Marcus juhli urallaan yleiskilpailun voittoa Tunturirallissa vuosina 1996, 1997 ja 1998. Marcuksen isä ja Niclaksen isoisä Ulf Grönholm oli ykkönen vuonna 1981 ja Marcuksen serkku Sebastian Lindholm vuonna 1995. Niclas Grönholm ajaa testiä vielä parin päivän ajan ennen kuin Tunturiralli vuosimallia 2019 käynnistyy Lordin aukiolta Rovaniemeltä perjantaina 25. tammikuuta.

– Otan tämän harjoitteluna rallicrossiin, kun rallissa saa aika hyvin tuntumaa vähän kaikenlaiseen ajamiseen. Suurin haaste on tietysti nuotista ajaminen ja järkevän nuotin saaminen paperille. Onneksi Antti vieressä kyllä korjaa, jos alkaa tulla mahdotonta merkkiä vihkoon, Grönholm päätti.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Driving the skoda r5 today. Lets say there have been worse days😎🤩

Henkilön Niclas Grönholm (@gronholmrx) jakama julkaisu

 

Lue myös! Niclas Grönholm yllättää, Skodalla Tunturiralliin – Huttusen kartturi lukee nuotteja (4.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit