Grönholm semifinaaliin eturivistä – Bakkerud kolaroi suosikin ulos

6.4.2019 / 16:53
Andreas Bakkerud ja Niclas Grönholm alkuerälähdössä Abu Dhabissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Abu Dhabissa. Niclas Grönholm lähtee tavoittelemaan finaalipaikkaa starttaamalla semifinaalilähdössä eturivistä.

Alkuerät saatiin päätökseen lauantaina, kun ohjelmassa oli toisten vapaiden harjoitusten lisäksi kolmas, sekä neljäs alkuerä. Kolmannessa alkuerässä nähtiin draamaa, kun perjantaina molemmat alkuerät nimiinsä vienyt Peugeot-kuljettaja Timmy Hansen joutui rajuun kolariin Andreas Bakkerudin kanssa.

Kyseessä oli kolmannen alkuerän viimeinen lähtö. Hansen oli lisälenkillä, kun taas Bakkerud tuli normaalia rataa pitkin. Norjalainen luuli, että käynnissä on viimeinen kierros ja tuli viimeiseen mutkaan aivan liian kovaa, koska viimeisellä kierroksella viimeisen mutkan jälkeen rataa jatketaan suoraan, eikä käännytä enää vasemmalle kääntyvään ensimmäiseen mutkaan.

Kun Hansen palasi lisälenkiltä takaisin radalle, täräytti Bakkerud suoraan ruotsalaiskuljettajan auton kylkeen. Vauhtia oli todella paljon, mutta onneksi kumpikaan kuljettajista ei tilanteessa loukkaantunut. Bakkerud jäi radan varteen, kun taas Hansen taisteli vaurioituneella autolla maaliin asti voittaen lähdön. Peugeotista oli kuitenkin ymmärrettävistä syistä turvakaari vaurioitunut sen verran pahoin, että Hansenin kilpailuviikonloppu oli ohi, vaikka alkueräpisteet semifinaalipaikkaan oikeuttavatkin.

Bakkerud kommentoi tapahtunutta rallicrossin MM-sarjan suorassa lähetyksessä ennen neljättä alkuerää. Syynä tilanteeseen oli kuljettajan ja “spotterin” välinen tietokatkos.

– Urani pahin osuma. Olen pahoillani Timmyn, koko Hansenin perheen ja oman tallini puolesta. Minulla oli väärää tietoa kierrosmäärän suhteen, luulin, että kyseessä oli viimeinen kierros, semifinaalien ulkopuolelle kolmannen alkuerän nollatuloksen myötä jäänyt Bakkerud harmitteli.

Alkueristä suurimman pistepotin keräsi Timmyn veli Kevin Hansen. Perjantain neljänneltä sijalta lauantaina toiseksi nousi komeasti Niclas Grönholm, joka ylsi uransa parhaaseen alkueräsaavutukseen MM-sarjassa. Suomalaisen GRX Tanecon kuljettaja starttaa näin ollen kello 18.00 käynnistyvissä semifinaaleissa eturivistä.

Grönholmin tallikavereista Timur Timerzyanov oli alkuerien seitsemäs, kun taas Reinis Nitiksen sijoitus oli 13. Perjantaina latvialainen koki rengasrikon ja lauantaina kolmas alkuerä toi 15. sijan ja neljäs alkuerä päättyi keskeytykseen. Nitiss kuitenkin nostettiin mukaan semifinaaleihin, koska Timmy Hansen ei niihin pystynyt osallistumaan.

Alkuerien loppupisteet

1) Kevin Hansen (Peugeot) 183
2) Niclas Grönholm (Hyundai) 157
3) Timo Scheider (Seat) 156
4) Janis Baumanis (Ford) 154
5) Anton Marklund (Renault) 151
6) Krisztian Szabo (Audi) 151
7) Timur Timerzyanov (Hyundai) 145
8) Rokas Baciuska (Skoda) 144
9) Timmy Hansen (Peugeot) 137
10) Guerlain Chicherit (Renault) 134
11) Liam Doran (Audi) 128
12) Cyril Raymond (Renault) 127

———-

13) Reinis Nitiss (Hyundai) 127
14) Pal Try (Ford) 118
15) Andreas Bakkerud (Audi) 115
16) Guillaume De Ridder (Renault) 94
17) Oliver Bennett (Mini) 57

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit