Grönholm semifinaalipaikka mielessä Hockenheimin MM-rallicrossiin

5.5.2016 / 10:09
Niclas Grönholm voitti avausosakilpailussa yhden aika-ajolähdön, mutta se ei riittänyt finaaleihin. Tänä viikonloppuna ajetaan Saksan Hockenheimilla.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjassa Olsbergs MSE –tallissa ajava Niclas Grönholm tavoittelee viikonloppuna Saksan Hockenheimissa ajettavassa kauden toisessa osakilpailussa paikkaa 12 parhaan joukossa. Kauden avauskilpailussa Portugalissa 19-vuotias Grönholm jäi Supercar –luokassa semifinaalipaikkojen ulkopuolelle.

– Odotan parempaa tulosta kuin avauskisassa. Siellä näytti, että tasainen suoritus karsintaerissä riittää jatkoon. Portugalissa sattui yksi moka ja kisa oli siinä, Grönholm kertaa oppejaan rallicrossin kuninkuusluokassa.

Portugalissa Grönholm jäi ilman pisteitä yhdessä karsintaerässä, kun hänen ohjaamansa Fiesta ST puskettiin ulos radalta ja auto juuttui hiekkaan. Portugalissa sää oli kolea ja sateen liukastama rata yllätti monet kuljettajista. Hockenheimiin on luvassa aurinkoista säätä, joten olosuhteet poikkeavat täysin ensimmäisen osakilpailun koettelemuksista.

– Sääolot ovat aivan toiset kuin ekassa kisassa. Nyt pitäisi pystyä hyödyntämään paremmat kelit ja testin tuoma oppi radasta. Saapa nähdä miten kisa lähtee Saksassa rullaamaan, Grönholm sanoo.

Hockenheimissa ajetaan samassa yhteydessä Saksan vakioautosarjan DTM:n osakilpailu, joten luvassa on ainakin yleisöä.

– Järjestäjät odottavat paikalle jotain 75 000 katsojaa, joten kyllä siellä väkeä riittää DTM-viikonloppuna, Grönholm arvelee.

Rallicrossin MM-sarjan Hockenheimin osakilpailun karsintaerät ajetaan perjantaina ja lauantaina. Finaalien vuoro on sunnuntaina.

Lähde ja kuva: Niclas Grönholmin tiedote

Lue myös Topi Heikkisen kommentit startin roolista


Facebook kommentit