Grönholm, Solberg ja Neuville studiossa – Muistoja, nykyhetki ja paljon naurua

10.7.2020 / 09:50
Studiovieraina Marcus Grönholm, Petter Solberg ja Thierry Neuville (Kuva: RallyX Nordic).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun studion penkkeihin isketään sellaiset autourheilutähdet kuin Marcus Grönholm, Petter Solberg ja Thierry Neuville, on varmaa, että tästä keskustelutuokiosta tulee rento, eikä naurua tule puuttumaan.

Ruotsin Höljesissä vietettiin viime viikolla rallicrossin todellista juhlaviikkoa, kun RallyX Nordic -sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajettiin komean nimen “All-Star Magic Weekend” alla. Koska Höljesin legendaarisen rallicross-radan katsomoihin ei koronapandemian takia katsojia voitu päästää, oli huippulaadukkaista urheilulähetyksistä tunnettu NEP panostanut suoriin live-striimeihin todella paljon.

Yhtenä merkittävänä osa-alueena näissä striimeissä oli brittiläisen Molly Pettitin johtama studio, joka oli rakennettu aivan radan ja varikon välittömään läheisyyteen. Sen lisäksi, että studiossa haastateltiin kuljettajia ennen ja jälkeen lähtöjen koko kilpailuviikon ajan, nähtiin studiossa myös mielenkiintoisia keskustelutuokioita niin rallicrossin, kuin yleisesti koko autourheilun ympäriltä.

Yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista studio-osuuksista oli kolmen supertähden vierailu, joista yksi kilpailee edelleen aktiivisesti, kun taas kaksi muuta ovat jo aktiiviuransa kuljettajan tehtävissä päätökseensä saattaneet. Kun Pettit esitteli tämän kolmikon, rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin, rallissa yhden maailmanmestaruuden ja rallicrossissa kaksi maailmanmestaruutta voittaneen Petter Solbergin, sekä rallin MM-sarjan viisinkertaisen hopeamitalistin Thierry Neuvillen, saatiin studioon heti naurua.

– Todellako, viisi kertaa hopealla, Solberg katsoi hymyillen kohti Neuvillea, jonka kuitti tuli nopeasti.

– Kiitos näistä muistoista, Neuville hymyili hieman väkinäisesti katsoen samalla kohti lattiaa.

Kun Pettit kertoi Marcukselle tämän pojan Niclaksen aiemmasta vierailusta studiossa ja reaktiosta finaalin jälkeen ojennettuun kolmospalkintoon, jonka Niclas oli välittömästi laittanut suoraan maahan penkin viereen osoituksena äärimmäisen kovasta pettymyksestä, sivalsi Solberg jälleen.

– Aivan kuten isänsäkin, norjalainen katsoi hymyillen kohti Marcus Grönholmia.

 

Isä ja poika Grönholm, Marcus ja Niclas, olivat molemmat näkyvästi esillä Höljesin kilpailuviikolla (Kuva: RPF).

 

“Olemme aina olleet hyviä ystäviä”

Grönholmin ja Solbergin väliset tiukat taistelut rallin MM-sarjassa ajoittuvat vuosiin 2002-2007. Grönholmin uran toinen ja samalla viimeinen maailmanmestaruus tuli vuonna 2002, kun taas Solbergin ainoa rallin maailmanmestaruus on vuodelta 2003. Tämä kaksikko edusti pitkään viimeisiä maailmanmestareita rallissa, joiden etunimi ei ollut Sebastien ja kansalaisuus Ranska, kun Loeb ja Ogier jakoivat mestaruudet vuosina 2004-2018, virolaisen Ott Tänakin katkaistua pitkä putki viime vuonna.

Ensimmäinen muisto Solbergista Grönholmilta löytyi Ruotsin MM-rallista helmikuulta 1998.

– Olin silloin liikkeellä Toyota Celicalla. Petteriä ja hänen veljeään (Henning Solberg) sponsoroi Shell. Petter tuli kysymään, kuten hän aina teki, että millainen voimansiirto meillä on, Grönholm muisteli.

Solberg kertoi muistavansa tuon kilpailun ja ensimmäisen kohtaamisen hyvin, eikä vähiten siksi, että kyseessä oli hänen uransa ensimmäinen MM-ralli. Grönholm kilpaili Grifone-tiimin Toyota Celicalla, kun taas Solbergin veljekset olivat liikkeellä Norjan Shellin tukemina ja myös Celicoilla. Grönholm ajoi yleiskilpailussa viidenneksi ja edelle ehti vain tehdastallien kuljettajat, Tommi Mäkinen, Carlos Sainz, Juha Kankkunen, sekä Kenneth Eriksson. Henningin sijoitus oli 12. ja Petterin 16.

– Marcus puhui ruotsia ja minun englantini ei siihen aikaan ollut kovin hyvää, joten ei ollut montakaan ihmistä joille pystyin puhumaan, Solberg hymyili.

Viime vuosina Grönholmin ja Solbergin tiet ovat kohdanneet erityisesti rallicrossin puolella. Grönholm on johtanut kyseisen lajin MM-sarjassa omaa tiimiään reilut pari vuotta, kun taas Solbergin tiimi oli mukana MM-sarjassa aina vuoteen 2018 asti. Kaikkien aikojen menestynein norjalainen autourheilija korostaa hyvää ystävyyttään suomalaislegendan kanssa.

– Marcus ja minä olemme aina olleet hyviä ystäviä. Parasta hänessä on rehellisyys, paskanjauhajia kun tässä maailmassa riittää. Hän, kuten en minäkään, ymmärrä juurikaan mitään politikoinnista, joten juuri siksi tulemme hyvin toimeen ja meillä on aina hauskaa yhdessä. On edelleen hienoa nähdä miten intohimoisesti hän on mukana (autourheilussa) ja auttaa nyt poikaansa urallaan eteenpäin, Solberg kehui.

Ja kun esiin nousi jälkikasvu, niin Petterin poika Oliver “paljasti” Höljesin kilpailuviikolla yhdessä haastattelussa hauskan muiston liittyen Marcuksen poikaan Niclakseen.

– Niclas oli minun lapsenvahtina aikoinaan kun olin vielä lapsi. En edes muista sitä. Hän tuli pari vuotta sitten sanomaan minulle jossain kilpailussa, että olen muuten vahtinut sinua aikoinaan, Oliver naurahti.

 

Marcus Grönholmin vauhti Höljesissä Hyundain ratissa viime viikolla oli lennokasta (Kuva: RPF).

 

“Tuo oli huono kysymys”

Höljesissä Crosskart-luokassa kilpaillut Neuville syntyi kesäkuussa 1988. Tuohon aikaan Grönholm, parikymmentä vuotta belgialaista vanhempi, aloitteli omaa rallitaivaltaan Opel Asconan ratissa, voittaen vuonna 1989 rallin junioreiden Suomen mestaruuden. Solberg puolestaan oli Neuvillen ottaessa ensikontaktiaan tähän maailmaan 13-vuotias.

– Ajoin urani alkuvaiheessa kilpaa Petteriä vastaan, mutta en koskaan Marcusta vastaan, koska hän lopetti ennen kuin nousin MM-sarjaan, Neuville muisteli.

Myöhemmin studioemäntä Pettit muisti nostaa esiin Grönholmin osallistumisen Ruotsin MM-ralliin Toyotan WRC-autolla talvella 2019 ja tästäkös Grönholm “riemastui”.

– Hei hei, ei nyt puhuta siitä, parin penkkavierailun myötä kyseisessä kilpailussa sijalle 38. jäänyt Grönholm hymyili.

– Pyörähdit ensimmäisellä erikoiskokeella ja en ollut varma, että pääsitkö jatkamaan sen jälkeen, kolmanneksi yleiskilpailussa ajanut Neuville kuittaili suomalaisen suuntaan.

– Tuo oli huono kysymys, Solberg katsoi hymyillen kohti Pettitiä.

Ja kun muistojen tiellä vauhtiin päästiin, niin Neuville myös muisti hänen ja Grönholmin “tallikaveruuden” kesällä 2014. Silloin Helsingissä ajetussa Nesteen järjestämässä erikoiskilpailussa, Helsinki Battlessa, Neuville ja Grönholm kun molemmat olivat mukana Hyundain WRC-autolla.

Grönholm osallistui Höljesissä legendojen väliseen kilpailuun, missä viisi kuljettajaa kilpailivat rallicrossin Supercar-luokan autoilla. Grönholm oli kilpailussa täysin omaa luokkaansa ja vaikka Solbergeista Henning parhaansa yrittikin, olisi radalle ehdottomasti kaivattu Petteriä.

– Olen ajanut paljon kilpailuja simulaattorilla ja ne taitaa olla tuhonneet selkäni, joka nyt ei ole täydessä iskussa. Vielähän tässä on yksi päivä aikaa ja luulen, että he (muut kuljettajat) kyllä päästävät minut suoraan finaalin jos päätän ajaa, vai mitä Marcus, Solberg kyseli perjantaina kuvatussa haastattelussa, kun legendojen finaali oli vuorossa sunnuntaina.

– Haluat ajaa? Tottakai voit tulla suoraan finaaliin, olet kuitenkin niin paljon istunut autossa, Grönholm vastasi viitaten Solbergin viime vuosina ajamiin kilpailuihin muun muassa rallicrossin MM-sarjassa, sekä näytöskilpailuissa viime vuonna.

 

Juho Hänninen, Marcus Grönholm ja Thierry Neuville Helsinki Battlessa kesällä 2014 (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

“Marcus, me emme ole enää nuoria”

Koronapandemia on vaikuttanut merkittävällä tavalla myös autourheilun eri sarjoihin, eikä Grönholmin kohdalla tekeminen pysähtynyt koronan takia ainoastaan autourheilun osalta.

– Olen sanonut moneen kertaan, että minulla on oikein hyvät yritykset juuri tähän ajankohtaan. Minulla kun on ravintola, kauppakeskus, kuntosali ja autourheilutiimi, ja ne kaikki ovat olleet koronan takia nyt kiinni. Joten ei niin mukava tilanne, ei ole ollut helppoa. Mutta nyt ollaan taas pääsemässä vauhtiin, Grönholm sanoi.

Solbergin oman tallin kilpaileminen rallicrossin MM-sarjassa päättyi kauden 2018 jälkeen, kun erittäin suuressa roolissa ollut Volkswagenin tehtaan tuki päättyi. Solberg on ilmoittanut jo useaan otteeseen haluavansa tehdä “tommimäkiset”, eli tavoitteena on tulevaisuudessa johtaa tehdastallia rallin MM-sarjassa.

– Olen tehnyt paljon töitä sen eteen. Tämä tilanne (koronapandemia) tottakai on vaikeuttanut asioita. Olen jutellut Tommin kanssa tästä moneen kertaan. Jos Tommi pystyi siihen, niin ihan varmasti myös minä pystyn. Hän on auttanut minua monissa asioissa. Me tarvitsemme lisää tehdastalleja MM-sarjaan, Solberg muistutti.

Rallin MM-sarjassa siirrytään uusien sääntöjen mukaiseen kalustoon vuonna 2022 ja Solberg uskoo vahvasti siihen, että hän on silloin mukana tehdastallin puikoissa.

– Niin kuin kaikissa asioissa, kaikki on mahdollista. Kaikki asiat tälläisessä tilanteessa viivästyy, kun kaikki on pysähdyksissä. Ihmiset menettävät työpaikkoja ja tätä tilannetta pitää myös kunnioittaa. Tulossa on uudet säännöt. Minulla on unelmia ja olen tähän mennessä toteuttanut unelmani, joten miksi ei vielä yksi, Solberg hymyili.

Viimeinen sana annetaan tässä kohtaa Henning Solbergille, joka legendojen kilpailussa Höljesissä siis sijoittui Grönholmin jälkeen toiseksi. Henning esitti kilpailun jälkeen Instagram-tilillään toiveen, jonka varmasti kaikki rallicross-fanit toivovat myös toteutuvan.

– Marcus, me emme ole enää nuoria, mutta me olemme erittäin nopeita. Toivottavasti voimme taas kilpailla vastakkain, kunhan korona-ajat ovat ohi ja yleisö pääsee taas katsomaan meidän ajamista paikan päälle, Henning Solberg kirjoitti, saaden Marcus Grönholmilta vastauksena ylöspäin peukku -emojin.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit