Grönholm taisteli Barcelonassa finaaliin – Loebilta ihmenousu palkintopallille

15.4.2018 / 17:03
Niclas Grönholmin kausi käynnistyi finaalipaikalla (Kuva: GRX Taneco).

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm avasi kolmannen kautensa rallicrossin MM-sarjassa sivuamalla uransa parasta osakilpailusijoitusta ollen Barcelonassa, Espanjassa ajetussa kauden avausosakilpailussa viides.

Kolmannen kautensa rallicrossin MM-sarjassa aloittanut Niclas Grönholm sai siis kauteensa onnistuneen startin, kun isänsä Marcus Grönholmin johtaman GRX Taneco -tiimin uudella Hyundai-autolla Grönholm taisteli tiensä semifinaalista aina finaaliin asti. Grönholm sijoittui semifinaalien toisessa lähdössä kolmanneksi Mattias Ekströmin ja Sebastien Loebin jälkeen. Grönholmin ja neljänneksi ajaneen Janis Baumaniksen välinen aikaero maalissa oli vain puoli sekuntia.

Jo alkuerät näyttivät sen, että Grönholm on hyvässä vauhdissa ja finaalipaikka täysin mahdollinen, olihan sijoitus neljän alkuerävaiheen jälkeen kuudes. Finaalissa Grönholm ajoi lopulta viidenneksi, mikä sivuaa inkoolaisen uran parasta MM-osakilpailusijoitusta. Viime vuonna Saksassa Grönholm oli myös viides ja silloin kyseessä oli ensimmäinen finaalipaikkansa MM-sarjassa.

Erinomainen kauden avaus on samalla myös kova työnäyte GRX Taneco ja SET Promotion -tiimeiltä, jotka ovat lyhyessä ajassa onnistuneet tekemään uudesta Hyundaista nopean ja luotettavan auton, jolla Grönholm nyt ajoi virheettömän ja loistavan esityksen jälkeen aina finaaliin asti.

Kauden avausosakilpailussa voittoon ajoi Audi-kuljettaja Mattias Ekström, jolle voitto Barcelonassa oli jo kolmas peräkkäinen. Hallitseva maailmanmestari Johan Kristoffersson tarjosi Ekströmille tiukan vastuksen aina ruutulipulle asti, mutta ohi ei ruotsalainen maanmiehestään kuitenkaan onnistunut nousemaan. Viikonloppua hallinnut Kristofferssonin tallikaveri Petter Solberg täräytti heti lähdön jälkeen rengaskasaan ja jäi finaalissa kuudenneksi.

Kolmannen sijan nappasi Loeb, jonka nousua kärkikolmikkoon voidaan pitää todellisena ihmetarinana. Loeb oli alkuerien jälkeen tulosluettelossa sijalla 13. eli ensimmäinen kuljettaja, joka ei selviytynyt semifinaaleihin. Koska tuloksissa sijalta 12. löytyi saman tallin Kevin Hansen, päätti Peugeot tehdä tallimääräyksen ja jättää Hansen ulos semifinaalista. Tämä tarjosi paikan Loebille ensimmäisen varasijan kautta. Peugeot vahvisti asian tiedotteessaan.

Semifinaalissa Loeb oli kaukana kärjestä ja ulkona kärkikolmikosta, kunnes aivan lopussa myös Peugeotilla ajava Timmy Hansen teki ajovirheen, takaatulevat jäivät hetkeksi aikaa sumaan kiinni, Loeb pääsi kuittamaan toiseksi ja aina finaaliin asti, missä sijoitus oli siis kolmas.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Portugalissa.

Barcelonan finaalin tulokset

1) Johan Kristoffersson (SWE) Volkswagen 4.36,568
2) Sebastien Loeb (FRA) Peugeot 4.37,783
3) Andreas Bakkerud (NOR) Audi 4.38,957
4) Niclas Grönholm Hyundai 4.43,667
5) Petter Solberg (NOR) Volkswagen 4.47,832
6) Mattias Ekström (SWE) Audi hylätty

Uutista muokattu tulosten osalta su 15.4.2018 klo 19.30. Ekström hylättiin, Grönholm nousi neljänneksi – Lue lisää!

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit