Grönholm taisteli finaaliin Silverstonessa – Kristoffersson dominoi MM-sarjaa

27.5.2018 / 20:37
Niclas Grönholm ylsi hienosti finaaliin Silverstonessa (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden neljäs osakilpailu Silverstonessa, Englannissa oli hallitsevan maailmanmestarin Johan Kristofferssonin näytöstä. Ruotsalaiskuljettaja ajoi tällä kaudella jo kolmanteen osakilpailuvoittoon. Niclas Grönholm onnistui mainiosti saavuttamalla kauden toisen finaalipaikkansa.

Johan Kristoffersson on tällä hetkellä sellaisessa iskussa rallicrossin MM-sarjassa, että muiden on vaikeaa pystyä ruotsalaista lyömään. Kristoffersson avasi kauden hallitsevana maailmanmestarina tyylikkäästi olemalla ykkönen niin Espanjassa, kuin Portugalissakin. Edellisessä osakilpailussa Belgiassa tuli hetkellinen notkahdus viidennen sijan myötä, mutta Silverstonessa tänä viikonloppuna Kristoffersson palasi jälleen takaisin valtaistuimelleen ollen ykkönen.

Kristofferssonin viikonloppu tosin ei käynnistynyt kovinkaan hyvin, kun lauantaina ajettujen kahden alkuerän jälkeen sijoitus oli vasta kuudes. Sunnuntaina Kristoffersson oli kuitenkin nopein kuljettaja niin kolmannessa alkuerässä, kuin myös neljännessäkin alkuerässä ja nämä ykkössijat nostivat hänet alkuerien kokonaispisteissä ykköseksi.

Ensimmäisessä semifinaalissa Kristoffersson starttasi paalupaikalta, mutta kolari tiimikaveri Petter Solbergin kanssa vei Kristofferssonin päin rengasvallia. Lähtö keskeytettiin ja uusittiin. Uusintastartissa Kristoffersson ampaisi kärkeen ja aina voittoon asti, mutta Solbergin auto kärsi sen verran pahoja ensimmäisen lähdön kolaroinnissa, että ei kestänyt enää uusintalähtöä, vaan taival päättyi keskeytykseen. Kristofferssonin lisäksi ensimmäisestä semifinaalista finaaliin etenivät Andreas Bakkerud, sekä Kevin Hansen.

 

Hae Lainaa

 

Suomalaiskuljettajat karsiutuivat RX2-finaalista

Toisessa semifinaalissa Sebastien Loeb ja Mattias Ekström ottivat odotetusti kaksi ensimmäistä sijaa. Kolmannessa finaalipaikassa oli tiukasti kiinni Timmy Hansen, jolloin Peugeot olisi saanut finaaliin kaikki kolme kuljettajaansa. Hansenin auton vasen eturengas kuitenkin lähti irti kesken ajon ja edessä oli keskeytys. Tämä nosti erinomaisesti ajaneen GRX Taneco -tiimin Niclas Grönholmin kolmanneksi ja finaaliin, kolmannen kerran Grönholmin uralla, sekä toisen kerran tällä kaudella. Grönholm on ollut tällä kaudella kaikissa neljässä osakilpailussa tiimikaveriaan Timur Timerzyanovia nopeampi. Venäläiskuljettaja jäi ensimmäisessä semifinaalilähdössä viidenneksi.

Finaalissa Kristoffersson jatkoi täydellistä sunnuntai-päiväänsä ajamalla kauden kolmanteen voittoonsa ja samalla uransa 12. MM-osakilpailuvoittoon. Andreas Bakkerud oli toinen ja Belgiassa voittoa juhlinut ja tällä hetkellä Kristofferssonin lähin uhka MM-taistelussa, Sebastien Loeb, kolmas. Grönholm ajoi viidenneksi.

Silverstonessa ajettiin myös RX2 International -luokan kauden toinen osakilpailu ja mukana oli kaksi suomalaiskuljettajaa. Jami Kalliomäki oli alkuerissä viides ja Sami-Matti Trogen kymmenes, eli molemmat selviytyivät mukaan semifinaaleihin. Sekä Kalliomäen, että Trogenin kohtalona oli kuitenkin jäädä semifinaalilähdöissään neljänneksi, kun finaaliin etenivät molemmista lähdöistä kolme parasta kuljettajaa.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Hellin legendaarisella radalla Norjassa 9.-10. kesäkuuta, missä mukana on myös RX2 International -luokka. Silverstonen kilpailuviikonlopun ajan taukoa pitänyt EM-sarja palaa jälleen mukaan Norjassa S1600-luokan osalta. EM-sarjan Supercar-luokka nähdään mukana seuraavan kerran Höljesissä, Ruotsissa kesä-heinäkuun vaihteessa.

Silverstonen finaalin tulokset

1) Johan Kristoffersson (SWE) Volkswagen 4.00,899
2) Andreas Bakkerud (NOR) Audi 4.01,758
3) Sebastien Loeb (FRA) Peugeot 4.02,245
4) Mattias Ekström (SWE) Audi 4.02,848
5) Niclas Grönholm Hyundai 4.04,731
6) Kevin Hansen (SWE) Peugeot 4.30,882

Kuljettajien MM-pistetilanne 4/12 osakilpailua

1) Johan Kristoffersson (SWE) 105
2) Sebastien Loeb (FRA) 91
3) Andreas Bakkerud (NOR) 83
4) Petter Solberg (NOR) 80
5) Mattias Ekström (SWE) 80
6) Timmy Hansen (SWE) 71
7) Niclas Grönholm 52
8) Kevin Hansen (SWE) 41
9) Janis Baumanis (LAT) 35
10) Timur Timerzyanov (RUS) 34

Tiimit

1) PSRX Volkswagen Sweden 185
2) EKS Audi Sport 163
3) Team Peugeot Total 162
4) GRX Taneco 86
5) Olsbergs MSE 55
6) GC Kompetition 54

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit