Grönholm taisteli semifinaaliin Belgiassa – “Autossa säädöt hienosti kohdillaan”

15.5.2017 / 04:07
Niclas Grönholm saavutti Belgian osakilpailusta paikan semifinaalissa (Kuva: GRX / McKlein).

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm onnistui taistelemaan tiensä semifinaaliin rallicrossin MM-sarjan neljännessä osakilpailussa Belgiassa sunnuntaina. Semifinaalissaan Grönholm kärsi rengasrikon ja sijoittui erässä viidenneksi.

Kokonaisuutena 20-vuotiaan Niclas Grönholmin viikonloppu oli jälleen selvä askel eteenpäin.

– Semifinaalin startti epäonnistui ihan omasta syystä. Mattias Ekström liikahti ja olin siinä samalla liikahtaa ja kun valo syttyi niin olin sitten jo myöhässä. Sitten neljännellä kierroksella tyhjeni eturengas ja auto puski mutkassa suoraan rengaspinon läpi. Mutta vauhti kyllä riittää, Grönholm kertasi.

GRX-tallin Ford Fiesta on saatu todella kovaan iskuun ja Mettetin radalla Grönholm ajoi aivan kärjen kanssa samoja kierrosaikoja.

– “Semeissä” ajoin molempien erien toiseksi nopeimman kierrosajan. Autossa on säädöt hienosti kohdillaan. Täytyy vaan saada muutama pikkujuttu vielä paremmaksi ja onnistuttava lähdöissä. Sitten voi odottaa taistelua kärkipaikoista, Grönholm uskoi tyytyväisenä.

Etukäteen Grönholm tavoitteli tasaisia eräsijoituksia, mutta ei siinä vielä aivan onnistunut, kun ensimmäisessä karsintaerässä Q1:ssä sijoitukseksi jäi 15. Grönholm paransi seuraavassa erässä reippaasti ajamalla kahdeksanneksi. Kahdessa seuraavassa aika toi sijat 11 ja 12. Neljän karsinnan jälkeen Grönholm oli yhteispisteissä 12. ja paikka semifinaalin oli varmistettu.

Kauden viides osakilpailu ajetaan Englannissa kahden viikon kuluttua.

Lähde: GRX:n tiedote


Facebook kommentit