Grönholmilla nousujohteinen viikonloppu Saksassa – “Vauhtimme oli hyvällä tasolla”

22.8.2023 / 10:59
Niclas Grönholm ei yltänyt kärkisijoille RX2e-luokassa Saksassa (Kuva: @World / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholmin uran ensimmäinen kilpailu rallicrossin MM-sarjan RX2e-luokassa toi inkoolaiselle neljännen sijan.

Rallicrossin MM-sarjan pääluokan ollessa kilpailujen osalta pakollisella tauolla, johtuen Englannissa tapahtuneen tulipalon syttymissyyn keskeneräisestä tutkinnasta, on pääluokan kuljettajia nähty mukana RX2e-luokassa nyt Belgiassa ja Saksassa. Belgiassa Johan Kristoffersson ajoi komeaan voittoon ja Saksassa ruotsalaisen CE Dealer Teamin Niclas Grönholm taisteli nousujohteisen viikonlopun päätteeksi finaalissa neljänneksi.

– Toivotaan, että tämä jäi viimeiseksi kisaksi näillä autoilla, Grönholm heitti tiedotteessaan MM-sarjan tilannetta varsin hyvin kuvaavan kommentin kilpailun jälkeen.

Grönholm, kaksinkertainen rallicrossin MM-pronssimitalisti ja seitsenkertainen osakilpailuvoittaja, kilpaili nyt ensimmäistä kertaa MM-sarjassa jossain muussa luokassa kuin pääluokassa. Kuluvan kauden MM-pisteissä toisena oleva Grönholm sai RX2e-debyyttiinsä surkean alun, kun lauantaina molemmmat alkuerät päättyivät keskeytykseen.

– Mahdollisuudet (sunnuntain semifinaalilähtöjen) eturivin lähtöpaikkoihin katosivat jo lauantaina. Meiltä meni kaikki pieleen: yksi oma virhe ja sitten rengasrikko. Alkuerien viimeiset sijat määräsivät viikonlopun suunnan, alkueräpisteissä lauantain jälkeen viimeisenä ollut Grönholm harmitteli.

Sunnuntaina Grönholm nousi sille tasolle, millä MM-sarjan pääluokan kuljettajan odotettiinkin tässä luokassa olevan. Kolmannesta alkuerästä tuli toiseksi nopein aika ja neljännessä alkuerässä Grönholm oli koko porukan nopein. Onnistumiset nostivat Grönholmin alkuerien kokonaispisteissä neljänneksi.

– Sunnuntaina tein sen minkä pystyin ja nousin vielä finaaliin, vaikka kärsin toisen rengasrikon semifinaalissa, toisessa semifinaalilähdössä kakkosruudusta toiseksi ajanut Grönholm kertasi.

Finaalissa voittoon ajoi Grönholmin maanmies Tommi Hallman. Grönholm lähti tavoittelemaan palkintosijoitusta neljännestä ruudusta, mutta ruutulipulla sijoitus oli samainen neljäs. Eroa kolmanteen sijaan jäi lopulta vajaa sekunti, kun taas tiimikaveri, viidenneksi sijoittunut Klara Andersson, hävisi Grönholmille vajaat puolitoista sekuntia.

– Mielestäni vauhtimme oli hyvällä tasolla. Jos ei olisi ollut näinkin paljon epäonnea mukana, olisin hyvinkin voinut taistella Tommin kanssa hyvistä sijoituksista. Vauhtimme olisi riittänyt, mutta se on jossittelua. Välillä tämä laji on tällaista, Grönholm muistutti.

Rallicrossin MM-sarjasta on tänä vuonna pääluokan osalta ajettu kolme osakilpailua ja yhtä monta kilpailua on jouduttu kesän aikana perumaan. Kauden olisi tarkoitus jatkua Etelä-Afrikassa lokakuun alkupuolella, mutta tuon kilpailun kohtalosta ei tässä vaiheessa ole mitään tietoa. Sama tilanne on Kiinan ja Hong Kongin kilpailuviikonlopun osalta. Kauden päätös on merkitty kalenteriin ajettavaksi 11.-12. marraskuuta.

– Nyt vain odotetaan, mitä myöhemmin syksyllä tapahtuu, Grönholm päätti.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Tommi Hallmanilla tuplajuhlat Saksassa – “Ei voittamiseen kyllästy koskaan”


Facebook kommentit