Grönholmille hyvä aika rengasrikosta huolimatta – Haapamäki kukisti Bakkerudin

13.5.2021 / 12:16
Niclas Grönholm nappasi kärkipaikan ensimmäisessä mutkassa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjassa, RallyX Nordicissa, kilpaillaan tällä viikolla Ruotsin Höljesissä. Viikon ohjelmassa on kauden kolmas ja neljäs osakilpailu.

Kolmas osakilpailu ajetaan yksipäiväisenä tapahtumana tänään torstaina ja heti ensimmäisessä alkuerävaiheessa päästiin todistamaan rallicrossin historiaa, kun neljännessä lähdössä kaksi täyssähköautoa asettui samaan aikaan starttiviivalle yhdessä Supercar-luokan polttomoottoriautojen kanssa. Koskaan aiemmin ei rallicrossin kansainvälisissä sarjoissa olla nähty tätä tilannetta.

Polttomoottoriautoja neljännessä lähdössä edustivat GRX-tiimin Niclas Grönholm ja Krisztian Szabo, kun taas täyssähköautoja ohjastivat Henri Haapamäki, sekä Andreas Bakkerud. Startista odotettiin äärimmäisen mielenkiintoista, tiedettiinhän sähköautojen “rakettimainen” kiihtyvyys, mutta tällä kertaa Grönholm ja Szabo nappasivat kaksoisjohdon ensimmäiseen mutkaan tultaessa varsin helposti.

Vaikka Haapamäki kilpailee nyt vasta ensimmäistä kertaa rallicross-urallaan ulkomailla, tehden samalla RallyX Nordic -debyyttinsä ja Bakkerud on MM-sarjan kolminkertainen mitalisti, ei Haapamäki kokeneempaa kilpakumppaniaan radalla kumarrellut, vaan saapui maaliin hienon ajon jälkeen lähdön kolmantena. Maalissa kaksikon välinen aikaero oli reilut kaksi sekuntia. Ensimmäisen alkuerävaiheen kokonaistuloksissa Haapamäen sijoitus oli kymmenes.

GRX-tiimin kaksikko kiilasi kokonaistuloksissa kolmen parhaan joukkoon, Szabon ollessa toinen ja Grönholmin sijoitus ollessa kolmas. Grönholmin suoritus oli komea, sillä inkoolaisen auton vasemman eturenkaan ripustus kärsi vaurioita jo avauskierroksella ja rengas pyöri kolmen ja puolen kierroksen ajan täysin holtittomasti. Ensimmäisen alkuerävaiheen nopein kuljettaja oli sarjan pistejohtaja Johan Kristoffersson, jolle Szabo hävisi 1,799 sekuntia.

Toiset alkuerät Höljesissä käynnistyvät kello 12.30 Suomen aikaa. Grönholm nähdään ensimmäisessä lähdössä yhdessä Kristofferssonin, Szabon, Enzo Iden ja Sondre Evjenin kanssa. Haapamäki puolestaan asettuu starttiviivalle toiseen lähtöön, saaden vierelleen Anton Marklundin, Fraser McConnellin, Philip Gehrmanin, sekä Anders Michalakin. Kilpailua voit seurata suorana lähetyksenä ilmaiseksi sarjan YouTube-kanavan kautta.

Torstain aikataulu

12.30 – 2. alkuerät
15.10 – 3. alkuerät
17.20 – Semifinaalit
18.30 – Finaalit

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit