Grönholmilta komea paluu sairauslomalta tositoimiin – “Olotila ei paras mahdollinen”

15.6.2019 / 14:06
Niclas Grönholm matkalla kohti ensimmäistä alkuerälähtöä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Lånkebanenin legendaarisella radalla Norjan Hellissä. Ensimmäisen kilpailupäivän ensimmäisestä kovasta suorituksesta vastasi GRX Taneco -tallin Niclas Grönholm.

MM-sarjasta kahden osakilpailun ajan sivussa sairauslomansa takia ollut Niclas Grönholm pohti ennen Norjan osakilpailua, että pitkäksi venynyt kilpailutauko saattaisi näkyä suorituksessa, eikä inkoolaisella ollut juurikaan menestysodotuksia paluukilpailun osalta. Ensimmäisessä alkuerässä nähtiin kuitenkin juuri sitä Grönholmia, joka alkukaudesta osoitti olevansa valmis taistelemaan jo tänä vuonna lajin maailmanmestaruudesta.

– Tulee varmasti olemaan haastavaa palata takaisin kuuden viikon mittaiselta sairauslomalta, joten minun odotukset eivät ole kovin korkealla. Mutta tulen antamaan kaikkeni ja katsotaan mihin se riittää, Grönholm sanoi ennen Norjan kilpailua.

Grönholmin suoritus ensimmäisessä alkuerässä oli huikea, kun hän ainoana kuljettajana alitti kahden minuutin ja 40 sekunnin rajan. Andreas Bakkerud hävisi Grönholmille lähes kaksi sekuntia ja MM-sarjan pistejohtaja Timmy Hansen kaksi ja puoli sekuntia! Vertailun vuoksi, vuosi sitten Johan Kristoffersson Volkswagenilla ajoi Norjassa ensimmäisessä alkuerässä ajan nopeimmaksi ajaksi 2.39,902, kun Grönholm ylsi nyt aikaan 2.39,923.

– Hyvä startti viikonloppuun! Hyödyin ehkä vähän rataolosuhteista, koska rata oli parempi kuin aiemmissa lähdöissä. Ihan ok, mutta tiedän, että pystymme olemaan vieläkin nopeampia, ensimmäistä kertaa urallaan MM-sarjassa alkuerissä nopeimman ajan ajanut Grönholm kommentoi.

Grönholmin kommentti rataolosuhteista oli ehkä nöyrän suomalaisen vaatimattomuutta huikean suorituksen hetkellä, sillä Timmy Hansen ajoi oman suorituksensa Grönholmin jälkeisessä lähdössä. Hansen tosin kärsi lisälenkille avauskierroksella jääneestä Guillaume De-Ridderin autosta, koska sen jälkeen jokainen kuljettaja joutui lisälenkille ajaessaan hidastamaan hieman ja väistämään belgialaisen autoa.

Selvää on, että Grönholmin palatessa kuuden viikon mittaiselta sairauslomalta, suomalaiskuljettajan kunto on kiinnostanut kaikkia.

– Ei olotila ole paras mahdollinen, mutta kun vain muistan levätä lähtöjen välissä ja syödä hyvin, niin kaikki menee varmasti hyvin, Grönholm hymyili.

GRX Taneco -tallille ensimmäinen alkuerä oli muutenkin onnistunut, sillä Timur Timerzyanov oli kolmanneksi nopein. Onnistumisen tililleen sai myös Jani Paasonen, joka oli 12. nopein. Kun semifinaaleihin etenee neljän alkuerän jälkeen 12 parasta kuljettajaa, niin Paasonen säilyttäessään vähintään tälläisen suoritustason myös tulevissa alkuerissä, on uran ensimmäinen semifinaalipaikka MM-sarjassa täysin mahdollinen.

Supercar-luokassa EM-sarjassa Mikko Ikonen avasi 11. nopeimmalla ajalla. RX2-sarjassa Jesse Kallio oli kolmanneksi nopein ja Sami-Matti Trogen kahdeksas.

Lauantaina ohjelmassa ovat vielä toiset alkuerät kaikissa luokissa. Sunnuntaina ajetaan kolmannet ja neljännet alkuerät, semifinaalit, sekä finaalit.

Teksti: Jari Hotti, Hell
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit