MOTORSPORT

Grönholmin finaalimahdollisuus kariutui starttiin – “Meni väärään suuntaan”

Rallicrossin MM-sarjan kauden viides osakilpailu viime viikonloppuna Norjan Hellissä toi GRX Taneco -tiimin Niclas Grönholmille kauden viidennen semifinaalipaikan. Alkuerissä erityisesti sunnuntaina erinomaisessa vauhdissa ollut Grönholm menetti mahdollisuutensa finaalipaikkaan semifinaalissa epäonnistuneen startin myötä.

Tuttuun tyyliin MM-sarjan Supercar-luokassa ajettiin lauantaina kaksi alkuerää ja sunnuntaina loput kaksi. Lauantain jälkeen Niclas Grönholm oli kokonaistilanteessa sijalla kahdeksan, mutta sunnuntaina inkoolainen löysi vieläkin paremman vauhdin kellottaen kolmannessa ja neljännessä alkuerävaiheessa kuudenneksi ja neljänneksi nopeimmat ajat. Kokonaistuloksissa onnistunut sunnuntai nosti sijoituksen kuudenneksi ja se tiesi semifinaaliin toisen lähtörivin lähtöpaikkaa.

Grönholmin kanssa samaan semifinaalilähtöön asettuivat Peugeot-kaksikko Timmy ja Kevin Hansen, jotka valloittivat eturivin. Toisesta lähtörivistä Grönholmin viereltä starttasi Kevin Eriksson, kun taas kolmannen lähtörivin muodostivat Mattias Ekström, sekä Janis Baumanis. Grönholm lähti tottakai tosissaan tavoittelemaan kauden kolmatta finaalipaikkaansa, olihan vauhti ollut koko viikonlopun ajan hyvällä tasolla. Heti startti tarjoili kuitenkin pettymyksen.

– Lähdössä auto “nyykähti”, en voinut tehdä itse sille mitään. Lähtökierrokset oli liian alhaalla, haettiin “limitti” sieltä ja se nyt meni vähän väärään suuntaan. Tarkoitus oli pitää Ekström jotenkin siellä takana. Jos olisin lähtenyt hyvin liikkeelle, niin Ekström olisi joutunut tekemään jonkun muun ratkaisun. Nythän sille annettiin se kakkospaikka siitä (Timmy) Hansenin perästä, Grönholm kertasi UrheiluUutiset.comille semifinaalilähdön alkuhetkiä.

Grönholm ajoi Timmy Hansenin ja Ekströmin perässä, kunnes kävi suorittamassa viimeiselle kierrokselle lähdettäessä lisälenkin. Sen jälkeen sijoitus putosi neljänneksi, kun Kevin Hansen ehti edelle vajaan sekunnin turvin. Maalissa Grönholm oli siis neljäs, eli ensimmäinen finaalista pudonnut kuljettaja.

– Aika pettynyt olen. Vauhti olisi riittänyt vaikka voittaa semifinaalilähtö, jos olisi saanut ajaa puhtaasti. Ei se oikeasti ollut nyt niin kaukana. Näitä tulee välillä. Hieno viikonloppu muuten, nousujohteinen. Jokaiseen erään parannettiin ja sijoitukset parani, siihen on pakko olla tyytyväinen. Ei me olla koskaan aiemmin oltu näin lähellä. Nyt olisi voinut ajamalla olla finaalissa, niin kuin oltiin Barcelonassa, Grönholm korosti.

 

Lainaa Nopeasti

 

“Rallia haluaisin kyllä kokeilla”

GRX Tanecon tiimipäällikkö Jussi Pinomäki oli tyytyväinen Grönholmin esitykseen Norjan Hellissä.

– Niclas osoitti kovan suorituskykynsä ja tasaisuutensa. Kova työ alkaa tuottaa tuloksia, Pinomäki kehui.

Grönholm jatkaa kuljettajien MM-sarjassa seitsemäntenä, parhaana yksityistiimin kuljettajana. MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Höljesissä, Ruotsissa kesä-heinäkuun vaihteessa. Grönholm on sanonut useaan kertaan, että kyseessä on hänen ehdoton suosikkiratansa. Moni saattaa usein ajatella, että suosikkirata on yhtä kuin sitä, että kuljettaja olisi siellä poikkeuksellisen nopea. Grönholm oikoo näitä vääriä käsityksiä.

– Ei se sitä tarkoita, että olisin siellä erityisen nopea verrattuna muihin ratoihin. Minun mielestä se rata on vain todella hieno ajaa. Tulee taas kova kisa ja siihen pitää valmistautua hyvin, kaverit menee varmasti taas kovaa. Kiva päästä tietysti radalle mistä tykkään, kyllähän se jollain tavalla varmasti siihen lähestymistapaan vaikuttaa, Grönholm pohti.

Grönholm on viime vuosina nähty kilpailemassa rallicrossin lisäksi muun muassa crosskartin, sekä rallisprintin parissa. Pohdittaessa mahdollisuutta siihen, että Grönholm nähtäisiin mahdollisesti kilpailemassa jossain lajissa Suomessa tänä kesänä, Grönholm nosti esiin yhden haaveensa.

– Rallia haluaisin kyllä kokeilla. Katsotaan, ei varmaan tänä kesänä kuitenkaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että mitään ei ole suunniteltu, Grönholm myönsi.

Entä jokamiehenluokan liigafinaali, missä olet ollut mukana pariinkin otteeseen?

– Ei tule sitäkään. Luulen, että keskitytään enemmän siihen, että harjoitellaan jollain vehkeellä. Ruotsin jälkeen edessä on kuitenkin pitkä kesätauko MM-sarjassa, niin siihen on pakko saada jotain ajamista. Että ei tarvitse sitten ihan kylmiltään lähteä Kanadaan, Grönholm päätti.

Lue myös! Grönholm kaipaisi enemmän testipäiviä kisojen välissä – ”Siihen nähden menee helvetin hyvin” (9.6.2018)

Teksti: Jari Hotti, Hell – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com