Grönholmin hyvin sujuneelle kilpailuviikolle tyly loppu – “En tiedä miksi se sammui”

5.7.2020 / 16:26
Niclas Grönholmin kilpailuviikko Ruotsin Höljesissä päättyi pettymykseen (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Alkuerät nimiinsä vieneen Niclas Grönholmin tie Ruotsin Höljesissä, rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden toisessa osakilpailussa, katkesi semifinaalivaiheeseen.

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden toinen osakilpailu Ruotsin Höljesissä kulki alkuerien osalta GRX Taneco -tiimin Niclas Grönholmin komennossa, aivan kuten oli kulkenut torstainakin kauden avauksessa. Torstaina Grönholm selvitti tiensä semifinaalista aina finaaliin asti, sijoittuen lopulta kolmanneksi.

Kauden toisessa osakilpailussa tänä viikonloppuna Grönholmin tie katkesi kuitenkin jo semifinaalivaiheessa. Supercar-luokan ensimmäisessä semifinaalilähdössä Grönholm asettui paalupaikalle, saaden viereensä eturiviin Oliver Solbergin. Norjalainen sai erinomaisen startin, kun taas Grönholmin semifinaali käynnistyi huonoimmalla mahdollisella tavalla: Hyundai sammui lähtöviivalle!

– En tiedä miksi se sammui, tein kaiken niin kuin aina teen. Auto vaan sammui, kun nostin kytkintä. Siinä uudelleen käynnistäessä sitten kului aikaa, Grönholm kommentoi kilpailun live-striimissä.

Siinä vaiheessa kun Grönholm vihdoin ja viimein sai autonsa liikkeelle, olivat muut ehtineet jo radan kolmanteen mukaan. Grönholm suoritti lisälenkin heti ensimmäisellä kierroksella ja lähti sateen kastelemalla radalla hurjissa olosuhteissa takaa-ajoon. Tehtävä osoittautui lopulta mahdottomaksi, kun kolmesta lähdöstä jokaisesta vain kaksi parasta eteni finaaliin. Grönholm nousi lopulta neljänneksi ja se tiesi kilpailuviikon päättymistä.

– Yritin kaikkeni. Neljännellä kierroksella tuulilasini oli kuitenkin jo niin ummessa, että en nähnyt enää mitään. Sääli, että emme päässeet finaaliin. Opittiin kuitenkin paljon tämän viikon aikana ja olemme varmasti vahvempia, kun palaamme tänne elokuussa (MM-sarjan avausosakilpailu Höljesissä), Grönholm vakuutti.

Grönholm ennakoi vielä lopuksi, että finaalista tulee kaksinkauppa.

– Robin (Larsson) tai Johan (Kristoffersson), Grönholm veikkasi voittajaa.

Finaalissa Larssonin ja Kristofferssonin lisäksi nähdään Solberg, Fraser McConnell, Oliver Eriksson, sekä Thomas Bryntesson.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit