MOTORSPORT

Grönholmin kausi päättyi pettymykseen – Kristoffersson näytti jälleen suuruutensa

Rallicrossin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Killarneyn radalla Etelä-Afrikassa. Kauden kaikissa aiemmissa osakilpailuissa semifinaaleissa esiintynyt Niclas Grönholm joutui tällä kertaa pettymään, kun GRX Taneco -tiimin suomalaiskuljettaja ei selviytynyt alkuerissä 12 parhaan joukkoon.

Niclas Grönholmin sijoitus lauantaina ajettujen ensimmäisen ja toisen alkuerän jälkeen oli kymmenes, kun siis alkuerien 12 parasta kuljettajaa etenee neljän ajetun alkuerän jälkeen semifinaaleihin. Sunnuntaina kolmannessa alkuerässä Grönholm sai hyvän startin, mutta putosi ensimmäisessä mutkassa neljänneksi. Aika riitti lopulta vasta 14. sijaan ja kokonaistilanteessa Grönholm oli tässä kohtaa myös sijalla 14. Selvää siis oli, että neljännestä alkuerästä tarvittiin huippuonnistumista.

Sitä ei kuitenkaan tullut. Grönholm sai ajaa varsin ehjän ja siistin lähdön, mutta vauhtia ei vaan löytynyt tälläkään kertaa ja sijoitus oli 12. Kun kaikki neljä alkuerää oli ajettu, oli Grönholmin kohtalona olla ensimmäinen putoaja eli sijoitus oli alkuerien 13. Kauden aiemmissa 11 osakilpailussa Grönholm on selviytynyt kaikissa niissä semifinaaliin ja neljässä osakilpailussa aina finaaliin asti.

Sen sijaan GRX Tanecon toinen kuljettaja, Timur Timerzyanov, nähdään mukana semifinaaleissa, vaikka venäläiskuljettajan lähtökohdat sunnuntaihin olikin haastavat. Timerzyanov oli kahden ensimmäisen alkuerän jälkeen vasta viidentenätoista, mutta sunnuntain kahdeksanneksi ja 11. nopeimmat ajat riittivät nostamaan sijoituksen 12 parhaan joukkoon ja sijalle 11.

Alkuerien ykkönen oli kautta dominoinut Johan Kristoffersson, joka jälleen kerran näytti suuruutensa ja sen miksi ruotsalainen metsästää Etelä-Afrikasta kauden 12. osakilpailusta jo 11. voittoaan. Ensimmäisessä alkuerässä pyörähtänyt Kristoffersson lähti rakentamaan nousua sijalta 16. ja se nousu tapahtui ei enempää eikä vähempää kuin olemalla nopein kolmessa seuraavassa alkuerässä. Sebastien Loeb ylsi tasapisteisiin, mutta Kristofferssonin ykkössijan varmistivat juuri nuo alkuerävoitot.

Semifinaalit käynnistyvät kello 15.00. Grönholm on alkuerien 13. sijansa ansiosta ensimmäisellä varasijalla oleva kuljettaja, eli mikäli semifinaaleihin selviytyneistä 12 kuljettajasta joku joutuu jäämään pois, niin Grönholm nousee automaattisesti tämän tilalle ja mukaan taistelemaan finaalipaikasta.

Alkuerien tulokset

1) Johan Kristoffersson (SWE) Volkswagen 178
2) Sebastien Loeb (FRA) Peugeot 178
3) Timmy Hansen (SWE) Peugeot 167
4) Petter Solberg (NOR) Volkswagen 164
5) Andreas Bakkerud (NOR) Audi 161
6) Mattias Ekström (SWE) Audi 156
7) Kevin Hansen (SWE) Peugeot 148
8) Anton Marklund (SWE) Renault 137
9) Janis Baumanis (LAT) Ford 135
10) Timo Scheider (GER) Seat 132
11) Timur Timerzyanov (RUS) Hyundai 132
12) Guerlain Chicherit (FRA) Renault 131

———-

13) Niclas Grönholm Hyundai 128
14) Kevin Eriksson (SWE) Ford 128
15) Robin Larsson (SWE) Ford 123
16) Rene Munnich (GER) Seat 110
17) Gregoire Demoustier (BEL) Peugeot 87
18) Oliver Bennett (GBR) Mini 51

Semifinaalit

Lähtö 1

Johan Kristoffersson (SWE) Volkswagen
Timmy Hansen (SWE) Peugeot
Andreas Bakkerud (NOR) Audi
Kevin Hansen (SWE) Peugeot
Janis Baumanis (LAT) Ford
Timur Timerzyanov (RUS) Hyundai

Lähtö 2

Sebastien Loeb (FRA) Peugeot
Petter Solberg (NOR) Volkswagen
Mattias Ekström (SWE) Audi
Anton Marklund (SWE) Renault
Timo Scheider (GER) Seat
Guerlain Chicherit (FRA) Renault

Molemmista lähdöistä kolme parasta etenee finaaliin

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com