MOTORSPORT

Grönholmin palkintomahdollisuus on jo realismia – “Hän ajoi finaalissa hyvin”

Kun rallicrossin MM-sarjan osakilpailuista on nyt ajettu kolmasosa, on suomalaistiimi GRX Taneco edennyt debyyttikauttaan tavoitteiden mukaisesti. Niclas Grönholm näytti viime viikonloppuna Silverstonessa Englannissa, että seuraava askel, palkintosijoitus, on jo täyttä realismia.

Niclas Grönholmin alkueräsijoitukset Silverstonessa, Englannissa viime viikonloppuna ajetussa kauden neljännessä MM-osakilpailussa olivat suomalaiskuljettajan kauden ehdottomasti ehjin kokonaisuus. Lauantaina Grönholm kellotti kuudenneksi ja kahdeksanneksi nopeimmat ajat, kun taas sunnuntaina sijoitukset olivat kuudes ja seitsemäs. Hyvien aikojen ansiosta Grönholm pääsi ajamaan koko viikonlopun ajan kovatasoisissa lähdöissä osoittaen olevansa tällä hetkellä sarjan yksityistiimien kuljettajista selkeä ykkönen.

Kauden neljäs semifinaalipaikka neljännessä osakilpailussa oli jo hyvä tulos, mutta aivan kuten GRX Taneco -tiimi ennen Silverstonen kilpailua ilmoitti, niin nyt se haluaa semifinaalipaikkojen lisäksi selviytyä useammin myös finaaliin asti. Grönholm ajoi vahvaa ajoa omassa semifinaalilähdössään neljäntenä ja näytti, että hänestä tulee ensimmäinen finaalista karsiutuja, kunnes kävi jotain sellaista mikä voi muuttaa valmiin käsikirjoituksen täysin toisenlaiseksi. Peugeotin Timmy Hansenin autosta rengas taittui alle ja ruotsalaisen varmalta näyttänyt finaalipaikka meni siihen.

Näin Grönholm nousi kolmanneksi ja toisen kerran tällä kaudella mukaan finaalikuusikkoon.

– Minulla kävi tuuri, Grönholm myönsi tiimin tiedotteessa.

Mutta selvää on, että rallicrossissa tarvitaan välillä tuuriakin ja toisaalta aivan kuten se vanha sanonta sanoo, niin se hyvä tuurikin pitää ansaita. Grönholm teki semifinaalilähdössä hyvää työtä jättäen taakseen kaksi kuljettajaa ja tämä riitti tuomaan finaalipaikan Hansenin keskeytyksen myötä.

Finaalissa sijoitus oli viides, mikä sivuaa Grönholmin MM-uran toiseksi parasta sijoitusta tähän mennessä.

– Annoin ihan kaikkeni. Saavutin (Sebastien) Loebia, mutta tällä kertaa se ei vain riittänyt. Tein viimeisellä kierroksella pari virhettä ja jäin ilman palkintopallisijoitusta. Tämä oli meille kuitenkin todella hyvä viikonloppu ja kauden toinen finaalipaikka on osoitus siitä, miten pitkälle me olemme päässeet. Toki meidän on silti tehtävä vielä paljon töitä auton kanssa, 2,5 sekuntia kolmannesta sijasta jäänyt Grönholm korostaa.

Grönholmin finaalipaikka oli jälleen kerran hyvä osoitus siitä nousujohteisuudesta, mikä koko tiimin otteita on kevään aikana positiivisessa mielessä leimannut. Semifinaalipaikoista on GRX Tanecolle tullut jo arkipäivää, Grönholm on saavuttanut jo kaksi finaalipaikkaakin, eikä siihen palkintosijoitukseenkaan ole enää aivan älyttömästi matkaa. Yksityistiimin haaveista tehdastiimien seassa alkaa pikku hiljaa tulemaan täyttä realismia.

– Niclas saavutti mahtavia tuloksia Portugalin ja Belgian hankalissa kisoissa. Nyt hän ajoi finaalissa hyvin ja hänellä oli hyvät huippunopeudet, GRX Tanecon tiimipäällikkö Jussi Pinomäki kehuu.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Hellin legendaarisella radalla Norjassa 9.-10. kesäkuuta.

Niclas Grönholmin kausi MM-sarjassa 2018

Barcelona, Espanja – 4. (6.)
Montalegre, Portugali – 10. (9.)
Mettet, Belgia – 11. (11.)
Silverstone, Englanti – 5. (8.)

52 MM-pistettä, sijoitus kuljettajien MM-sarjassa 7.
Sijoituksissa loppusijoitus (sulkeissa sijoitus alkuerissä)

 

Pikaluotto

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com