Grönholmin tallille hyviä ja huonoja uutisia Belgian kilpailun alla

10.5.2019 / 11:49
Niclas Grönholm ei kilpaile Belgian MM-rallicrossissa tänä viikonloppuna (Kuva: GRX Taneco).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Span legendaarisella radalla Belgiassa. Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco -suomalaistalli sai kilpailun alla sekä hyviä, että huonoja uutisia.

Huonot uutiset ilman muuta oli se, että tallin ykköskuljettaja ja kuljettajien MM-sarjassa kahden osakilpailun jälkeen toisena oleva Niclas Grönholm, 22, joutuu olemaan sivussa Belgian osakilpailusta. Grönholm joutui umpilisäkeleikkaukseen viime lauantaina ja toipuminen tuosta estää nuoren inkoolaisen hyppäämästä rattiin lauantaina ja sunnuntaina.

– Harmittaa, että joudun olemaan sivussa, mutta toipuminen on nyt tärkeintä. Olisi ollut hienoa olla taas taistelemassa voitosta, mutta tälle ei voi mitään. Pitää malttaa olla rauhassa ja laittaa terveys ykköseksi, Niclas Grönholm sanoo tallinsa tiedotteessa.

Grönholm ajoi kauden avauksessa Abu Dhabissa voittoon, mutta sai myöhemmin aikasakon, mikä pudotti hänet toiseksi. Espanjan Barcelonassa Grönholm taisteli Hyundain kytkinongelmien kanssa, oli kuitenkin finaalissa palkintovauhdissa, mutta juuttui hitaamman Janis Baumaniksen taakse liian pitkäksi aikaa ja jäi lopulta neljänneksi.

– Kyllä nyt Niclaksen homma tökkii, mutta minkäs tälle teet. Nyt on keskityttävä toipumiseen, jotta mies on sitten jatkossa täydessä iskussa. Harmittaa Niclaksen ja koko timiinkin puolesta. Meillä on kuitenkin ollut kokonaisuutena erittäin hyvä alkukausi ja eiköhän se vauhti siellä ole jatkossakin, GRX Taneco -tallin isäntä Marcus Grönholm vakuuttaa.

GRX Taneco -tallin piti Abu Dhabin tavoin kilpailla Belgiassa kolmen kuljettajan voimin, kun Grönholmin ja Timur Timerzyanovin rinnalle nostettiin paluun rallicross-radoille pitkän tauon jälkeen tekevä Joni Wiman. Nyt tilanne siis muuttui siltä osin, että Grönholm ei pysty ajamaan ja näin ollen suomalaistallia edustavat Belgiassa Timerzyanov ja Wiman.

Hyviin uutisiin menee ilman muuta UrheiluUutiset.comin saama tieto, että Wiman saa ajaa Belgiassa myös tallipisteistä GRX Tanecolle. Tämä on äärimmäisen tärkeää, sillä GRX Taneco on tallien MM-pisteissä kahden ajetun osakilpailun jälkeen toisena.

Ensimmäiset ja toiset alkuerät ovat ohjelmassa lauantaina. Sunnuntaina puolestaan ajetaan kolmannet ja neljännet alkuerät, sekä semifinaalit ja finaali.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit