Grönholmin tallin taustalla ei ole tehtaan tukea – “Tämä on yksityinen projekti”

9.3.2018 / 17:51
Jussi Pinomäki, Marcus Grönholm, Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov (Kuva: GRX Taneco).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjassa viime kaudella debytoinut Marcus Grönholmin johtama GRX-talli lähtee uuteen kauteen uuden nimen, uuden kaluston, sekä kahden kuljettajan voimin. GRX Taneco tuo tänä vuonna lähtöviivalle kaksi Hyundai i20 Supercar -autoa. Tallin kuljettajina toimivat Grönholmin poika Niclas, sekä rallicrossin kolminkertainen Euroopan mestari Timur Timerzyanov.

GRX Taneco -talli tulee osallistumaan rallcrossin MM-sarjaan tänä vuonna Hyundai i20 Supercar -autolla, joka perustuu Hyundai Motorsportin vuoden 2016 WRC-auton alustalle ja rallicross-auton siitä on kehittänyt GRX yhteistyössä suomalaisen Set Promotion -tallin kanssa. GRX Taneco -tallin johtaja on rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, kun taas tallipäällikön tehtäviä hoitaa Jussi Pinomäki, Set Promotionin vetäjä ja rallicrossin nelinkertainen Euroopan mestari.

– Olemme valinneet Hyundai i20 –autot, koska minulla on aiemmat hyvät suhteet Michel Nandaniin (Hyundain WRC-tallin johtaja). Meillä on hyvä yhteistyö, mutta tämä on yksityinen projekti. Meillä ei ole valmistajan tukea takanamme, kuten joillakin toisilla talleilla rallicrossin MM-sarjassa. Mutta saimme paljon informaatiota, kun hankimme autot Hyundailta, Grönholm kommentoi tallinsa tiedotteessa.

Tallin kuljettajina toimivat Niclas Grönholm, 21, sekä Timur Timerzyanov, 31. Jo viime kaudella GRX-tallissa kilpailleella Grönholmilla on edessään kolmas täysi kausi rallicrossin MM-sarjassa. Timerzyanov on puolestaan rallicrossin kolminkertainen Euroopan mestari. Venäläinen juhli 1A-divisioonan EM-titteliä vuonna 2010 ja Supercar-luokassa Timerzyanov on valloittanut Euroopan mestaruuden vuosina 2012, sekä 2013. Molemmista luokista Timerzyanovilta löytyy myös EM-pronssia.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy Barcelonasta, Espanjasta 14.-16. huhtikuuta. GRX Taneco -tallin tiedotteen mukaan uuden auton testit on tarkoitus aloittaa lähiaikoina.

– Tähän saakka auto on näyttänyt oikein hyvältä. Olin kuvitellut, että olisimme jo testaamassa, mutta se tapahtuu kyllä jo parin viikon sisällä ja olen luottavainen. Meillä on joitakin uusia ratkaisuja, joita ei ole aiemmin nähty ja radalle pääsy kutkuttaa jo, Marcus Grönholm hehkuttaa.

Vaikka tallissa moni asia onkin uutta, niin rallin kaksinkertainen maailmanmestari odottaa näkevänsä tuloksia jo tänä vuonna.

– Tiedämme, että Timur pystyy tuloksiin ja Niclas on tehnyt kovasti töitä tänä talvena. Niclas näytti vauhtivarojaan viime vuonna ja olen toiveikas, että molemmat kuljettajat pystyvät hyviin suorituksiin tänä vuonna. Olen yllättynyt ellemme pysty taistelemaan isoja poikia vastaan muutamaan kertaan. Ensimmäinen tavoite on semifinaalit, sitten finaali ja “podium”. Mielestäni tämä on täysin mahdollista, Grönholm uskoo.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit