Grönholmin tiimi kolmen kuljettajan voimin Höljesiin – “Yksi parhaimmista autoista”

28.7.2020 / 13:25
Krisztian Szabo kilpailee tänä vuonna suomalaistiimin väreissä (Kuva: GRX Taneco).

[ A- ] / [ A+ ]

Marcus Grönholmin GRX-tiimi lähtee rallicrossin MM-sarjan kauden avaukseen Ruotsin Höljesiin kolmen kuljettajan voimin.

Kahden edellisen kauden tavoin Marcus Grönholmin johtaman GRX-tiimin GRX Tanecon nimellä täyden MM-sarjan ajavat Marcuksen poika Niclas Grönholm, 24, sekä venäläinen Timur Timerzyanov, 33. Ja aivan kuten viime vuonna, niin myös tänä vuonna GRX tuo valikoituihin MM-osakilpailuihin mukaan kolmannen auton ja tänä vuonna sen ratissa GRX SET -tiimin nimellä nähdään Krisztian Szabo, 28. Unkarilaiskuljettaja avaa kautensa MM-avauksessa Höljesissä vajaan kuukauden päästä.

– Vuosi 2020 on ollut haastava ja siksi olenkin iloinen, että siitä huolimatta saan olla mukana MM-sarjassa ja useassa osakilpailussa tänä vuonna. Ja lisäksi tulen ajamaan sarjan yhtä parhaimmista ja edistyneimmistä autoista, erittäin kokeneessa ja ammattitaitoisessa tiimissä, Szabo hehkuttaa GRX:n tiedotteessa.

Szabo on rallicrossin viisinkertainen Euroopan mestari. Vuosina 2009, 2010 ja 2013 hän juhli mestaruutta Autokrossi-luokassa, kun taas vuosina 2016 ja 2017 Szabo oli pisteykkönen Super1600-luokassa. Szabo debytoi Supercar-luokassa vuonna 2018, kun hän osallistui EM-sarjassa kahteen osakilpailuun Mattias Ekströmin johtaman tiimin Audilla.

Heti debyyttikilpailu toi Ranskasta komean kakkossijan ja Latviassa sijoitus oli kuudes. Loppupisteissä Szabo sijoittui kahdeksanneksi, vaikka ajoi vain kaksi osakilpailua viidestä. Viime vuonna Szabo ajoi täyden MM-sarjan Supercar-luokassa Audilla. MM-pisteissä sijoitus oli kymmenes. Kymmenestä osakilpailusta yhdeksässä Szabo selviytyi alkueristä semifinaaleihin ja kaksi kertaa aina finaaliin asti, joista paras yksittäinen sijoitus oli Abu Dhabin kauden avausosakilpailun neljäs sija.

– Ykköstavoitteeni on yltää jokaisessa kilpailussa tasaiseen ja kilpailukykyiseen vauhtiin, sekä todistaa itselleni kuljettajana, että pystyn haastamaan lajin kärkinimet, Szabo korostaa.

Grönholm, Timerzyanov ja Szabo tulevat kilpailemaan MM-sarjassa Hyundai i20 Supercar -autolla, jolla viime vuonna MM-sarjan kymmenestä osakilpailusta saavutettiin kolme osakilpailuvoittoa, sekä yhteensä yhdeksän palkintosijoitusta.

– Krisztian on erittäin lahjakas nuori kuljettaja, joka on tehnyt kovasti töitä ja saavuttanut jo nyt paljon menestystä urallaan. Hänellä on paljon kokemusta Super1600-luokasta, ei pelkästään radalta, vaan myös varikkoelämästä, joka on nöyrää ja missä on perhemäinen tunnelma. Näen hänet sopivan erittäin hyvin tiimiimme, Set Promotion -tiimin omistaja ja GRX Taneco -tiimin tiimipäällikkö Jussi Pinomäki vakuuttaa.

Szabon tämän kauden kilpailukalenterista tiedetään nyt siis varmuudella se, että hän ajaa MM-sarjan kauden avauksessa Ruotsin Höljesissä, mutta tiedotteen mukaan myös muitakin MM-osakilpailuja on luvassa. Viime vuonna GRX:n kolmatta Hyundaita ajoivat Reinis Nitiss kolmessa ja Toomas Heikkinen yhdessä osakilpailussa.

– Olemme täällä auttamassa Krisztiania ottamaan suoritustason osalta seuraava askel ja toivottavasti näemme hänet taistelemassa kärkikuljettajia vastaan tänä vuonna MM-sarjassa, Pinomäki sanoo.

Rallicrossin MM-sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan Ruotsin Höljesissä 22.-23. elokuuta. Viikkoa myöhemmin on vuorossa Suomessa ja Kouvolan Tykkimäessä ajettavat kauden kolmas ja neljäs osakilpailu.

Rallicrossin MM-sarjaan ilmoittautuneet tiimit ja kuljettajat

GRX Taneco (Hyundai i20)

Niclas Grönholm
Timur Timerzyanov (RUS)

GRX SET (Hyundai i20)

Krisztian Szabo (HUN) *

Team Hansen (Peugeot 208)

Timmy Hansen (SWE)
Kevin Hansen (SWE)

Volkswagen Dealerteam Bauhaus (Volkswagen Polo GTI)

Johan Kristoffersson (SWE)

KYB Team JC (Audi S1)

Robin Larsson (SWE)
Janis Baumanis (LAT)

GCK Unkorrupted (Renault Clio R.S RX)

Rokas Baciuska (LTU)
Guerlain Chicherit (FRA)

GC Kompetition (Renault Clio R.S RX)

Kevin Abbring (NED)

Monster Energy GCK RX Cartel (Renault Megane R.S RX)

Andreas Bakkerud (NOR)
Liam Doran (GBR)

GCK Bilstein (Renault Megane R.S RX)

Anton Marklund (SWE)

All-Ink.com Munnich Motorsport (Seat Ibiza)

Timo Scheider (GER)
Rene Munnich (GER)

Ferratum Team (Ford Fiesta Supercar RX)

Jani Paasonen

* = Ei kilpaile MM-sarjan kaikissa osakilpailuissa

Kilpailukalenteri kaudella 2020

22.-23.08. Höljes, Ruotsi (Osakilpailut 1+2)
29.-30.08. Kouvola, Suomi (Osakilpailut 3+4)
19.-20.09. Riika, Latvia (Osakilpailut 5+6)
03.-04.10. Spa-Francorchamps, Belgia (Osakilpailu 7)
10.-11.10. Montalegre, Portugali (Osakilpailu 8)
17.-18.10. Barcelona, Espanja (Osakilpailu 9)
30.-31.10. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi (Osakilpailu 10)
12.-13.12. Nurburgring, Saksa (Osakilpailu 11)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit