Grönholmin tiimi Nitro-sarjaan jo tänä vuonna – Yhteistyöhön jenkkitiimin kanssa

25.8.2021 / 08:48
Steve Arpin kilpailee Nitro-sarjassa tänä vuonna Hyundailla (Kuva: GRX Loenbro).

[ A- ] / [ A+ ]

Marcus Grönholmin johtama GRX, sekä yhdysvaltalainen Loenbro Motorsports ovat aloittaneet yhteistyön. GRX Loenbro -tiimi osallistuu tänä vuonna rallicrossin Nitro-sarjaan Yhdysvalloissa.

Kuten aiemmin kesällä uutisoimme, on Marcus Grönholmin GRX, sekä Pinomäen veljesten Jussin ja Kallen Set Promotion lähdössä mukaan rallicrossin uuteen Nitro-sarjaan ensi vuonna. Travis Pastranan ideoimassa uudessa sarjassa kilpaillaan ensi vuonna yli 1000 hevosvoimaisilla täysin uusilla rallicross-autoilla Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, sekä Lähi-Idässä. Nitro-sarja ottaa kuitenkin “varaslähdön” kilpailuihin jo tänä vuonna.

Tänä vuonna Nitro-sarjassa kilpaillaan Supercar-autoilla viidessä Yhdysvalloissa ajettavassa osakilpailussa, joista ensimmäinen ajetaan Utahissa 24.-25. syyskuuta. Kyseessä on sama paikka, missä järjestettiin historian ensimmäiset Nitro rallicross-kilpailut vuosina 2018 ja 2019, Nitro World Games -tapahtumassa.

Mukana Nitro-sarjassa tänä vuonna kuljettajista tullaan näkemään ainakin MM-sarjan tämän hetken kärkikaksikko, Hansenin veljekset Timmy ja Kevin, Robin Larsson, Liam Doran, Sebastian Eriksson, Oliver Eriksson, Kevin Eriksson, sekä Steve Arpin, joka lähtee tavoittelemaan menestystä GRX Loenbro -tiimin Hyundai i20 -autolla. Samanlaisella autolla Marcus Grönholmin ja Pinomäen veljesten Jussin ja Kallen GRX-SET-tiimi on kilpaillut MM-sarjassa vuodesta 2018 lähtien.

– Siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran työskentelin yhdessä Steven kanssa, hänestä on tullut yksi rallicrossin huippukuljettajista, mutta lisäksi hänelle on myös kehittynyt samanlaista intohimoa lajia kohtaan kuin meillä GRX:ssä on. Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä Steven ja Loenbro-tiimin kanssa uudessa sarjassa, jolla on uusia visioita, uusia ratoja, sekä mielenkiintoinen kattaus kuljettajia ja autoja, GRX:n tiimipäällikkö Jussi Pinomäki hehkuttaa.

Loenbro Motorsports on Leachin veljesten Paulin ja Jonin omistama yhdysvaltalainen autourheilutiimi, jonka nimen taustalta löytyy vuonna 1998 perustettu teollisuusrakentamiseen ja palveluihin erikoistunut, hyvin menestyvä yritys. Ensi vuonna, kun Nitro-sarjassa siirrytään sähköautoihin, GRX ja Set Promotion muodostavat yhden sarjan tiimeistä. GRX Loenbro -tiimi nähdään mukana tänä vuonna ja tavoitteet on asetettu korkealle.

– Olemme kaikki erittäin kilpailuhenkisiä ihmisiä, joten pyrimme aina tekemään parhaamme saavuttaaksemme parhaat mahdolliset tulokset tänä syksynä, Pinomäki korostaa.

37-vuotias Arpin on autourheilun todellinen moniosaaja. Rallicrossin lisäksi kanadalainen on kilpaillut muun muassa rata-autoilun Nascar-sarjassa. Arpin nähtiin mukana Global Rallycross -sarjassa viiden kauden ajan (2013-2017) ja paras sijoitus loppupisteissä tuli viimeisellä kaudella, kun Arpin nappasi vuonna 2017 pronssia.

– Olen innoissani, että tämä yhteistyö GRX:n kanssa toteutuu. Kuten kaikessa toiminnassamme, kyse on myös ihmisistä. Olen tuntenut Jussin siitä lähtien, kun ajoin ensimmäisen kilpailuni rallicrossissa. Kunnioitan häntä erittäin suuresti. Se, että saamme tehdä yhteistyötä hänen kanssaan ja hyödyntää hänen tietämystään, sekä lisäksi myös Marcus ja Niclas Grönholm ja kaikki mitä he ovat saavuttaneet, kaikki tämä on meille loistava tilaisuus, Arpin kehuu.

Historian ensimmäinen Nitro Rallycross -kausi käynnistyy Utahissa 24.-25. syyskuuta. Kausi päättyy joulukuussa Floridassa ajettavaan viidenteen osakilpailuun.

Nitro Rallycross kilpailukalenteri 2021

24.-25.09. Utah Motorsports Campus, Salt Lake City
02.-03.10. ERX Motor Park, Minneapolis
13.-14.11. Wildhorse Pass Motorsports Park, Phoenix
20.-21.11. Glen Helen Raceway, San Bernardino
04.-05.12. The Firm, Florida

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Suomalaistiimi mukaan uuteen rallicross-sarjaan – Tehoa yli 1000 hevosvoimaa


Facebook kommentit