Grönholmin tiimillä eväitä nousta MM-sarjan ykköseksi – “Ylitimme kaikki odotuksemme”

11.2.2019 / 16:39
GRX Tanecon kuljettajat Latvian osakilpailussa viime syksynä (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun rallicrossin MM-sarjan viime vuoden kolme kärkitiimiä, tehdastiimit Volkswagen, Audi ja Peugeot, jättävät tulevan kauden väliin, on rallicrossin maailmassa monien katseet suunnattu tiimipisteissä neljänneksi sijoittuneen GRX Tanecon suuntaan. Marcus Grönholmin tiimin odotettu vastaus oli vakuuttava.

Marcus Grönholmin johtaman GRX Taneco -tiimin maanantaina julkaisema tiedote siitä, että tiimi osallistuu tänä vuonna rallicrossin MM-sarjaan kolmen auton voimin, oli parasta mitä rallicrossin MM-sarjan osalta on kuultu pitkään aikaan. Vuosi sitten GRX Taneco oli valmistautumassa ensimmäiseen kauteensa MM-sarjassa ja epäilijöitä riitti jonoksi asti.

Tulokaskausi oli kuitenkin hieno. Tiimipisteissä GRX Taneco sijoittui neljänneksi, heti tehdastiimien jälkeen, ja Niclas Grönholm, 22, ajoi uransa parhaan kauden sijoittumalla kuljettajien MM-sarjassa seitsemänneksi. Parhaana yksityistiimin kuljettajana tietenkin.

– Tiesimme, että ensimmäinen kautemme uudella autolla tulisi olemaan vaikea, mutta ylitimme kuitenkin kaikki odotuksemme. Talvitauon aikana olemme tehneet ahkerasti töitä kehittäessämme autoa ja nyt on tarkoitus ottaa tänä vuonna taas yksi askel eteenpäin, Marcus Grönholm sanoo tiimin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan GRX Taneco ajoi äskettäin testiä eteläisessä Ranskassa ja kuljettajat olivat olleet erittäin vakuuttuneita siitä miten autoon tehdyt päivitykset olivat toimineet. Niclas Grönholmin lisäksi tiimissä tänä vuonna kuljettajana jatkaa vaikean viime kauden kokenut Timur Timerzyanov, 32. Kolmantena kuljettajana tiimiin puolestaan liittyy Supercar-luokan hallitseva Euroopan mestari Reinis Nitiss, 23, joka ei aja täyttä MM-sarjaa.

– Ensimmäistä kertaa urallani ajan samaa autoa peräkkäisillä kausilla, joten minulla on erittäin hyvä tietämys autosta. Suorituskyvyn suhteen pohja on olemassa ja nyt teemme töitä sen eteen, että saamme vielä leikattua niitä kriittisiä sekunnin kymmenyksiä (kierrosajoista) pois. Odotan uutta kautta todella innolla, Niclas Grönholm hehkuttaa.

– Tällä kaudella yksityistiimit tulevat saamaan parempia mahdollisuuksia, mikä tarkoittaa sitä, että meillä on mahdollisuuksia yltää hyviin tuloksiin kannattajiemme suureksi iloksi, kuudennen kautensa MM-sarjassa aloittava rallicrossin kolminkertainen Euroopan mestari Timerzyanov korostaa.

– Hienoa tehdä paluu MM-sarjaan, vaikka kyseessä ei olekaan koko kauden sopimus. Jussi Pinomäen kanssa olemme saavuttaneet kaksi Euroopan mestaruutta ja tunnen tiimin työntekijät, he kaikki ovat ammattilaisia, omistautuneita ja intohimoisia. Osan kaudesta tulen työskentelemään insinöörien kanssa kulissien takana tai sitten testaamalla auton päivityksiä. Mutta voitte olla varmoja, että sitten kun pääsen kisaamaan, niin kaikki pistetään peliin, Nitiss vakuuttaa.

– Ajattelemme tätä projektia pitkän tähtäimen projektina ja olen iloinen siitä, että meillä on kasassa sama loistava tiimimme ydin, sekä samat kuljettajat, joiden kanssa voimme jatkaa työskentelyä ja tavoitella kärkisijoista MM-sarjassa tänä vuonna, Marcus Grönholm iloitsee.

Rallicrossin MM-sarjan avausosakilpailu ajetaan Abu Dhabissa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit