GRX Taneco hallitsevana osakilpailuvoittajana Englantiin – Wiman tuuraa Grönholmia

22.5.2019 / 20:07
Timur Timerzyanov ja Joni Wiman, Belgian ykkönen ja kolmonen (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Silverstonen radalla Englannissa. Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco -talli lähtee tulevaan kilpailuun samalla kuljettajakaksikolla kuin millä se saavutti huipputuloksen edellisestä osakilpailusta Belgian Spasta pari viikkoa sitten.

Span radalla Belgiassa kaksi viikkoa sitten GRX Taneco -talli saavutti sen historiansa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton, kun Timur Timerzyanov ajoi uransa 64. MM-osakilpailussa ensimmäisen voittonsa rallicrossin MM-sarjassa. Suomalaistallin hienoa menestystä täydensi paluun kansainvälisille rallicross-radoille pitkän kilpailutauon jälkeen tehnyt Joni Wiman, joka oli kolmas.

GRX Taneco -tallin piti alunperin osallistua Span osakilpailuun kolmen kuljettajan voimin, mutta Niclas Grönholmin jouduttua umpilisäkeleikkaukseen juuri kilpailun alla, tämä tavoite ei Grönholmin sairausloman takia toteutunut. Grönholm ei myöskään pystynyt osallistumaan RallyX Nordic -sarjan avausosakilpailuun viime viikonloppuna Höljesissä, Ruotsissa ja keskiviikkona GRX Taneco -talli tiedotti, että Grönholm jää pois myös Silverstonesta.

– Niclas todella halusi ajaa ja tulla takaisin MM-sarjaan, mutta toipumisprosessi leikkauksen jälkeen on ollut monimutkainen ja meidän oli tehtävä tämä päätös, että Silverstone jää väliin. Jotkut asiat vain menevät urheilullisten tavoitteiden edelle, Marcus Grönholm sanoo tallinsa tiedotteessa.

Näin ollen Silverstonessa GRX Taneco -tallia edustaa sama kuljettajakaksikko kuin Spassa, eli Timerzyanov ja Wiman.

– Olen pahoillani Niclaksen puolesta ja toivon hänelle nopeaa toipumista. Minun tärkein tehtäväni Silverstonessa on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä tallille ja tottakai Span tuloksen jälkeen, haluan mennä aina palkintopallille asti, Wiman korostaa.

– Odotan, että Timur jatkaa erinomaisia esityksiä ja olen myös varma, että Joni pystyy hyvään suoritukseen ja tuomaan myös tallille pisteitä, Marcus Grönholm puolestaan ennakoi.

Timerzyanov nousi kuljettajien MM-pisteissä Span voiton myötä kolmanneksi, 16 pisteen päähän pistejohtaja Kevin Hansenista. Tallien MM-pisteissä GRX Taneco on puolestaan toisena, vain pisteen Team Hansen MJP:tä perässä.

– Span voiton jälkeen, olen luottavainen sen suhteen, että pystymme täydelliseen tulokseen millä tahansa radalla ja taistelemaan pahimpia kilpailijoitamme vastaan. Mutta uusiaksemme (Belgian) menestys tulevissa kilpailuissa, meidän täytyy keskittyä yksityiskohtiin ja tehdä kotiläksyt huolella ennen jokaista kilpailua, Timerzyanov korostaa.

Silverstonen radalla kilpaillaan rallicrossin MM-sarjan osakilpailu nyt toista kertaa. Uusi rata debytoi MM-sarjassa vuosi sitten, korvaten rallicrossin kodiksi tituleeratun Lydden Hillin radan.

– Silverstonen rata on varsin hankala. Se on soraosuudelta kapea, hyppyri on massiivinen ja irtosora voi mennä todella liukkaaksi jos olosuhteet ovat sateiset, Timerzyanov analysoi.

Lue myös! Tätä voittoa ei Marcus Grönholmin tallilta vieneet enää edes tuomarit – “Kyyti riittää mihin vaan” (13.5.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit