GRX Tanecon tavoitteena Ranskassa yltää finaaliin – “Annamme tiiminä kaikkemme”

31.8.2018 / 22:04
Niclas Grönholm Kanadan osakilpailussa (Kuva: Jan Kåre Rafoss iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Kahta Hyundai i20 Supercar -autoa rallicrossin MM-sarjassa ajattava suomalainen GRX Taneco -tiimi on kehittynyt huimasti kauden seitsemän osakilpailun aikana. Ranskan Loheac’ssa tänä viikonloppuna ajettavaan kauden kahdeksanteen osakilpailuun tavoite on kova, yltää finaalikuusikkoon.

Suomalaistiimi on hyödyntänyt kokemustaan kisa kisalta yltäen joka kerta tällä kaudella semifinaaleihin ja tullen pikku hiljaa aina vain kilpailukykyisemmäksi. Tulevan viikonlopun osakilpailussa Ranskassa tiimin tavoitteet on asetettu vieläkin korkeammalle, sillä tarkoituksena on päästä finaaliin saakka.

Haastavalla radalla MM-pisteistä kilpailee yhteensä 24 autoa, joten luvassa on toiminnantäyteinen kisaviikonloppu ja etenkin radan ensimmäisessä mutkassa. Loheac’n rallicross-radasta 33 prosenttia on asfalttia ja peräti 66 prosenttia soraa. Huikeaa kilvanajoa ja upeaa tunnelmaa tarjoileva rata on reilun kilometrin pituinen ja se tunnetaan karkeudestaan ja kuluttavuudestaan. Näin ollen rengasstrategia onkin äärimmäisen tärkeässä roolissa.

Kisaviikonloppuna rallicross houkuttelee pikkuruiseen Loheac’n kylään jopa 75 000 katsojaa.

– Ranskan osakilpailu on mahtava, siellä on aivan uskomaton tunnelma! Ranskalaiset rakastavat rallicrossia ja on ilo aina nähdä joka vuosi se innostuksen määrä. Rata on todella erilainen kuin edellisen kisan näyttämö Kanadassa ja toivon, että pystymme tällä kertaa taistelemaan kunnolla, GRX Tanecon tiimipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

– Vaikka meidän i20 Supercarimme ovatkin nyt olleet matkalla Kanadasta takaisin Eurooppaan, niin molemmat kuskit ovat harjoitelleet kovaa. He ovat totaalisen valmiita, sekä fyysisesti, että henkisesti, vastaamaan loppukauden haasteisiin. Kalenteri on ladattu täyteen, joten aikaa ei ole tuhlattavaksi. Annamme tiiminä kaikkemme, jotta olisimme tarpeeksi tasaisia ja nopeita päästäksemme finaaliin saakka. Olemme oppineet paljon ja edistyneet kovasti sitten kauden alun. Uskonkin, että meillä on täysi syy olla luottavaisin mielin tulevien osakilpailujen suhteen, Pinomäki vakuuttaa.

Niclas Grönholm on osallistunut Ranskan osakilpailuun kahdella edellisellä kaudella ja molemmilla kerroilla tuloksena on ollut 14. sija.

– Uskon, että meillä on mahdollisuudet saavuttaa hyviä tuloksia Ranskassa. Rata sopii meidän autoillemme, koska meno on vakaata, eikä radalla ole tiukkoja mutkia. Olen treenannut tauon aikana tosi kovaa ja odotan kisaa innoissani. Tunnen olevani valmis siirtymään seuraavalle tasolle, Grönholm uhkuu itseluottamusta.

Timur Timerzyanovin tähän mennessä paras sijoitus Loheac’ssa on kuudes sija vuodelta 2014.

– Kaikilla on aina kovat odotukset Loheac’sta, koska se on fantastinen ja todella suosittu kisa. Rata on lyhyt, vaikea ja melko haastava. Autojen välissä ei yleensä ole kovinkaan suurta rakoa. Kanadan osakilpailun jälkeen kovensin treeniä ja analysoin vahvuuksiani ja heikkouksiani parin viimeisen kisan osalta, jotta pystyin valmistautumaan Ranskan kisaan parhaalla mahdollisella tavalla, Timerzyanov taustoittaa.

Teksti: GRX Tanecon tiedote


Facebook kommentit