Gryazin dominoi Latviassa, Pajarille iso pettymys – “Tämä ei ole hauskaa”

3.7.2021 / 12:51
Sami Pajari koki ison pettymyksen yhdeksännellä ek:lla (Kuva: Gregory Lenormand / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Latviassa. Kun jäljellä on enää kolme erikoiskoetta, on Nikolay Gryazin menossa vahvasti kohti uransa kolmatta voittoa tässä kilpailussa.

Kolmatta Liepaja Rallin, Latvian EM-rallin, yleiskilpailun voittoaan metsästävä Nikolay Gryazin yhdessä kartanlukijansa Konstantin Aleksandrovin kanssa ovat olleet tämänvuotisessa kilpailussa täysin omaa luokkaansa. Gryazin kellotti viidelle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajan, kunnes maanmies Alexey Lukyanuk kuudennella erikoiskokeella katkaisi pohja-aikojen putken.

Heti seuraava erikoiskoe, viimeinen ennen kilpailun viimeistä huoltotaukoa, toi Gryazinille jälleen nopeimman ajan ja kolme erikoiskoetta ennen maalia johtomarginaali toisena olevaan Craig Breeniin nähden on 15,2 sekuntia. Lukyanuk, rallin EM-sarjan pistejohtaja, on kolmantena, mutta ero kärkeen on kasvanut jo reiluun puoleen minuuttiin.

– En hyökkää täysillä koko ajan, vaan yritän säästää renkaita. Mielestäni teimme kuitenkin hyvän työn. Vauhti on edelleen hyvällä tasolla, mutta ei liikaa puristusta, eikä riskejä, Gryazin kommentoi.

Eerik Pietarinen on yleiskilpailussa kahdeksantena, parin minuutin päässä kärjestä. Pietarinen oli yksi niistä perjantain ajopäivän alkupään lähtijöistä, jotka kärsivät “aura-autona” äärimmäisen liukkaista sorateistä ja eroa yötaukoon mennessä ehti kertyä jo yli puolitoista minuuttia. Lauantaina Pietarisen vauhti on ollut jo parempaa ja ennen kaikkea nousujohteista.

EM-debyytissään Puolassa ERC3- ja ERC3 Junior -luokat voittanut Sami Pajari kävi perjantaina todella tiukkaa voittotaistelua Jean-Baptiste Franceschia vastaan, mutta ranskalainen putosi kauas kärjestä saatuan minuutin ja 10 sekunnin aikarangaistuksen. Kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen Pajarin johtomarginaali Martins Sesksiin nähden oli viisi sekuntia, mutta ulosajo yhdeksännellä erikoiskokeella maksoi aikaa niin paljon, että Pajarin voittotaistelu oli ohi.

– Tämä ei ole hauskaa, en tiedä mitä oikein tein. Jatketaan ja katsotaan mitä tapahtuu, Pajari kommentoi Facebook-sivullaan.

ERC3 Junior -luokassa viidenneksi pudonneella Pajarilla on eroa kolmantena olevaan Nick Loofiin 36,1 sekuntia. Kun ek-kilometrejä on jäljellä vielä reilut 44 ja Pajarin, sekä Loofin vauhtieroa tarkastellaan kilpailun aiemmilta erikoiskokeilta, on kolmas sija lahtelaiselle edelleen täysin mahdollista tästä kilpailusta saavuttaa. Neljäntenä oleva Kaspar Kasari on 15,3 sekuntia Pajarin edellä.

Latvian EM-rallissa ajetaan tänään lauantaina vielä kolme erikoiskoetta ja niistä ensimmäinen käynnistyy kello 13.50. Maaliin saavutaan myöhemmin iltapäivällä.

Yleiskilpailun tilanne 9/12 ek:n jälkeen

1) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Volkswagen) 1.08.24,8
2) Craig Breen-Paul Nagle IRL/IRL (Hyundai) + 15,2
3) Alexey Lukyanuk-Dmitriy Eremeev RUS/RUS (Citroen) + 31,2
4) Efren Llarena-Sara Fernandez ESP/ESP (Skoda) + 42,8
5) Mikolaj Marczyk-Szymon Gospodarczyk POL/POL (Skoda) + 1.04,5
6) Andreas Mikkelsen-Ola Flöene NOR/NOR (Skoda) + 1.19,5
7) Ole Christian Veiby-Jonas Andersson NOR/SWE (Hyundai) + 1.25,2
8) Eerik PietarinenAntti Linnaketo (Skoda) + 1.56,7
9) Emilio Fernandez-Ruben Garcia (Skoda) + 2.08,9
10) Erik Cais-Jindriska Zakova (Ford) + 2.11,4

Gryazinin keskinopeus: 118,0 km/h
Pohja-ajat: Gryazin 6, Lukyanuk 1

Latvian EM-rallin aikataulu

13.50 – EK10 Palplaka 2 (18,42 km)
14.50 – EK11 Podnieki (9,93 km)
15.25 – EK12 Vecpils 2 (16,07 km)

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Erikoiskokeiden maalihaastattelut, Facebook


Facebook kommentit