Gryazin jälleen ykkönen Sigdalsrallissa – Testasi joulukuussa Rovaniemellä, video!

20.1.2019 / 09:10
Nikolay Gryazin ja Jaroslav Fedorov juhlivat viime vuonna Euroopan mestaruutta (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Nikolay Gryazin uusi viimevuotisen voittonsa Sigdalsrallissa, Norjassa ajamalla kahdeksan erikoiskokeen ja 92,3 ek-kilometrin mittaisessa kilpailussa ykköseksi yli puolen minuutin marginaalilla ennen kokenutta Henning Solbergia.

Nikolay Gryazin, 21, yhdessä kartanlukijansa Jaroslav Fedorovin kanssa otti Sigdalsrallissa komennon haltuunsa heti ensimmäisellä erikoiskokeella ja jo kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen johtomarginaali oli 11,3 sekuntia. Kun kaikki kahdeksan erikoiskoetta oli ajettu, pääsi Gryazin juhlimaan toista peräkkäistä Sigdalsrallin voittoaan 34,2 sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Henning Solbergia, joka Gryazinin tavoin kilpaili Skoda Fabia R5 -autolla.

Kolmanneksi sijoittui Ole Christian Veiby, joka kilpaili nyt ensimmäistä kertaa uudella Volkswagen Polo GTI R5:llä. Veiby hävisi Gryazinille yli minuutin. Viime kaudella Gryazin voitti EM-sarjassa vanhemman junioriluokan Euroopan mestaruuden ja sijoittui yleisessä luokassa hopealle. Gryazin nähtiin mukana myös SM-sarjassa, missä hän kilpaili kuudessa osakilpailussa voittaen niistä viimeisen, Turku-Salon SM-rallin. Sijoitus SM1-luokan loppupisteissä oli neljäs.

Suomesta käynnistyi myös Gryazinin kausi 2019, kun venäläisnuorukainen yhdessä latvialaistiiminsä SRT:n (Sports Racing Technologies) kanssa ajoi uuteen kauteen valmistavan testisession Rovaniemellä. Gryazin testasi Suomessa kolmen päivän ajan ja aivan kuten SRT:n toimintatapoihin kuuluu, niin käytössä testeissä oli niin testi-, kuin kisa-autokin.

– Testit auttoivat meitä valmistautumaan talven koitoksiin ja muistuttivat siitä miltä nopea vauhti lumisella ja jäisellä tiellä tuntuu. Ajoimme kolmen päivän aikana yhteensä noin 450 kilometriä ja meillä oli riittävästi aikaa tehdä töitä oikeanlaisten säätöjen löytämiseksi. Saimme Skodaan uuden jousituksen ja pääsimme nyt vertaamaan sen toimivuutta vanhaan, Gryazin kommentoi Facebook-sivullaan.

Gryazin on kilpaillut viimeisen kolmen vuoden aikana yhteensä lähes 70 rallissa ja peräti 19 eri maassa. Norjan ja Suomen lisäksi tutuiksi ovat tulleet myös Latvia, Belgia, Irlanti, Venäjä, Ruotsi, Portugali, Ranska, Viro, Tshekki, Liettua, Kypros, Itävalta, Italia, Espanja, Kreikka, Puola, sekä Slovenia, joten kokemusta erilaisista olosuhteista on todellakin karttunut.

– Nuotituksen osalta kehitystä tapahtui paljon. Saimme myös entistäkin paremmin tuntumaa autoon ja pystyimme antamaan auton käyttäytymisestä paremmin palautetta insinööreille. Myös auton säätöjen osalta opimme paljon ja erityisesti asfalttiralleissa, koska tajusimme, että emme ole kovin hyviä vielä sillä alustalla. Kehitystä tapahtui myös muun muassa Suomessa ajettujen rallien osalta, missä ajaminen on hyvää oppia siitä miten pitää ajaa fiksusti, eikä hyökätä koko ajan, Gryazin kertasi viime kauttaan EM-sarjan tiedotteessa aiemmin syksyllä.

Seuraavaksi Gryazin kilpailee 9. helmikuuta ajettavassa Sarma Rallissa Latviassa ja viikko sen jälkeen edessä on Ruotsin MM-ralli, missä Gryazin esiintyy ensimmäistä kertaa urallaan MM-tasolla. Gryazin tulee kilpailemaan tänä vuonna WRC2-luokassa Ruotsin lisäksi myös Korsikan, Portugalin, Italian, Suomen, Saksan, Turkin, Walesin, sekä Espanjan MM-ralleissa.

 

 

Tuleeko Nikolay Gryazinista historian ensimmäinen venäläinen rallin maailmanmestari?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

 

Lue myös! Oliver Solbergilla häikäisevä nelivetodebyytti – “Uskomaton fiilis” (19.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Nikolay Gryazin


Facebook kommentit