MOTORSPORT

Gryazin teki komean paluun EM-sarjaan – Myös Hokkanen onnistui aika-ajoissa

Viime vuonna alle 28-vuotiaiden junioreiden luokassa EM-hopeaa saavuttanut Nikolay Gryazin teki komean paluun rallin EM-sarjaan ajamalla Espanjan osakilpailun aika-ajoissa nopeimman ajan. Miika Hokkasen uran ensimmäinen asfalttiralli sai myös onnistuneen alun.

Rallin EM-sarjassa testierikoiskokeen yhteydessä ajetaan aina aika-ajot, jonka perusteella määräytyy lähtöjärjestys ensimmäiseen kilpailupäivään. Nopein kuljettaja pääsee valitsemaan lähtövuoronsa ensimmäisenä, toiseksi nopein toisena ja niin edelleen. EM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kanariansaarilla, Espanjassa ja perjantaina käynnistyvän rallin aika-ajot ajettiin torstaina.

Nopeinta vauhtia piti EM-sarjassa viime kaudella alle 28-vuotiaiden junioreiden luokassa EM-hopealle ajanut venäläinen Nikolay Gryazin, joka ei osallistunut maaliskuussa kauden avausosakilpailuun Portugalissa. Gryazin löi aika-ajoissa maanmiehensä ja EM-pistejohtajan Alexey Lukyanukin kahdella sekunnin kymmenyksellä.

– Melko hyvin meni, mutta luulen, että paikallisen (Espanjan) sarjan kuskit ovat nopeampia, Gryazin kommentoi reilut kolme kilometriä pitkän aika-ajo erikoiskokeen maalissa.

Gryazin oletus ei espanjalaiskuljettajien osalta osunut kohdalleen, sillä Jose Antonio Suarez oli kolmanneksi ja Ivan Ares viidenneksi nopein. Espanjalaisten väliin neljänneksi sijoittui Fabian Kreim. Gryazinin vauhti oli torstaina muutenkin hyvällä tasolla, sillä hän oli nopein myös testierikoiskokeella. Gryazin nähtiin talvikaudella mukana rallin SM-sarjassa, kun hän osallistui Mikkelin ja Joensuun SM-ralleihin.

Uransa ensimmäiseen asfalttiralliin osallistuva Miika Hokkanen onnistui hyvin aika-ajoissa sijoittumalla alle 27-vuotiaiden junioreiden luokassa kuudenneksi. Hokkanen hävisi kärkiajan tehneelle espanjalaiselle, luokan EM-pistekakkoselle Efren Llarenalle kaksi ja puoli sekuntia. EM-pisteissä neljäntenä oleva ja Hokkasen tavoin Peugeotilla ajava Dominik Broz hävisi suomalaiskuljettajalle reilut kaksi sekuntia.

– Ihan ok. Ensimmäisessä mutkassa luulin näkeväni keltaisen lipun, joten hidastin, mutta ei siinä sitten ollutkaan mitään, Hokkanen kommentoi.

Espanjan EM-rallin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 12.08 Suomen aikaa ja maaliin saavutaan lauantaina alkuillasta. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Lue myös! Rallin EM-sarja jatkuu Espanjan osakilpailulla – Lukyanuk metsästää hattutemppua (3.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com