MOTORSPORT

Haapamäen huikea loppukiri palkittiin Suomen mestaruudella – Rajalalle kaksi hopeaa

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kouvolan Tykkimäessä. Lauantaina ratkaistiin SRC-luokan Suomen mestaruuden lisäksi Autokrossi-luokan hopea- ja pronssimitalien kohtalo.

SRC-luokassa Suomen mestaruuteen oli vielä Kouvolassa mahdollisuus kolmella kuljettajalla, mutta jo alkuerien jälkeen tilanne kääntyi niin, että Mika Perttula pokkaisi SM-pronssia ja mestaruuden kohtalon ratkaisevat Joni-Pekka Rajala, sekä Henri Haapamäki. Kolmansissa alkuerissä Haapamäki kärsi rengasrikon ja tässä kohtaa mestaruus oli vahvasti menossa Rajalalle, kun piste-ero kaksikon välillä kasvoi neljästä pisteestä kuuteen.

Semifinaaleissa Haapamäki ja Rajala asettuivat samaan lähtöön, Haapamäki oli ykkönen ja Rajala toinen. Nyt piste-ero kaventui viiteen ja oli selvää, että finaaliin lähdettäessä Rajala oli edelleen vahva suosikki mestariksi. Toisin kuitenkin kävi. Haapamäki teki sen mitä piti, eli ajoi ykkösenä ruutulipulle ja kun Rajala juuttui ruuhkaan tullen maaliin viidentenä, nousi Haapamäki pisteellä ohi Rajalan ja Suomen mestariksi. Toiseksi finaalissa ajoi Perttula ja kolmannen sijan nappasi Anssi Valkonen.

Autokrossi-luokassa Juha Rytkönen oli varmistanut Suomen mestaruuden jo ennen Kouvolan osakilpailua, mutta niin vain mestari tuli myös viimeiseen osakilpailuun näyttämään kaapin paikan muille ja täydellinen sarja sai jatkoa, 25 lähtöä tänä kesänä ja niistä 25 voittoa. Voittoprosentti täysi sata koko kauden osalta ja saman tien historiankirjoihin rallicrossin SM-sarjassa.

Tasapisteissä jaetulla kakkossijalla Autokrossi-luokan viimeiseen osakilpailuun lähteneiden Rajalan ja Tero Tukiaisen kaksintaistelu päättyi lopulta Rajalan eduksi. Porilainen kuittasi alkueristä paremmat SM-pisteet ja ne riittivät lopulta SM-hopeaan, kun Tukiainen jäi semifinaalilähdössään kolmanneksi pudoten finaalista, kun taas Rajalan taival semifinaalissa päättyi rengasrikon myötä keskeytykseen. Tukiaiselle siis SM-pronssia. Autokrossi-luokan finaalissa toiseksi ajoi Jori Seppälä ja kolmas oli Jesse Kallio.

Lisää tunnelmia Rallycross Kouvola Festival -tapahtuman lauantaista luvassa vielä illan aikana.

Teksti: Jari Hotti, Kouvola – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com