MOTORSPORT

Haapamäki heittää ennakkosuosikin paineet Rajalan harteille – “Finaalissa punnitaan munat”

Rallicrossin SM-sarjan viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu Kouvolassa tänä viikonloppuna tarjoaa kaksipäiväisessä festivaalitapahtumassa muun muassa huippujännittävän SRC-luokan mestaruustaistelun ratkaisut. Henri Haapamäki lähtee lauantaina ajettavaan kilpailuun neljän pisteen takaa-ajomatkalta.

Siinä missä ennen rallicrossin SM-sarjan neljättä osakilpailua oli kalenterissa viiden viikon mittainen kilpailutauko, niin nyt Kouvolaan lähdetään vain pari viikkoa sen jälkeen, kun edelliset pisteet Jalasjärvellä oli jaettu. SRC-luokassa Jalasjärvellä täydellisen kilpailun ajanut Henri Haapamäki lähtee kauden finaaliin hyvällä fiiliksellä, kaikki on valmista kauden huipennukseen.

– Fiilis on erittäin hyvä. Auto käytiin läpi Jalasjärven jälkeen, ihan rutiinihommia ja kaikki oli viimeisen päälle kunnossa. Sen suhteen ei mitään hätää, eikä huolta. Testaamassa ei käyty, kun Kouvolan radalle ei päässyt ajamaan, niin ei lähdetty sitten muuallekaan. Lähtöjä vähän tuossa treenailtiin, Haapamäki kommentoi pari päivää ennen Kouvolan kilpailua.

Siinä missä Haapamäki tiimeineen otti ennen Jalasjärven kilpailua onnistuneen parin päivän huilin autourheilusta, niin samaa valmistautumiskeinoa on käytetty nytkin. Toisaalta jännittämisestä avoimesti aina puhunut Haapamäki sanoo, että kilpailun lähestyessä piti jo alkaa miettiä kuljettajan ennakkotankkausta, syöminen kun kilpailupäivän lähestyessä lienee jälleen mahdoton tehtävä.

– Muutama päivä tuossa tuli kalasteltua ja tehtyä ihan muuta kuin autourheilua. Se on hyvä, että tekee välillä muutakin ja saa nollattua ajatuksia. Sen verran kuitenkin ennakoin jo tulevaa, että hain tuossa äsken perhepizzan ja söin sen yksinäni, koska epäilen, että pariin päivään ennen kilpailua ei tule kiinteää ravintoa kauheasti nautittua, Haapamäki naurahti.

 

Henri Haapamäki ajoi edellisessä osakilpailussa Jalasjärvellä pari viikkoa sitten voittoon (Kuva: RPF).

 

“Isoa kalaa koitetaan, hopeamitaleja jo ihan riittävästi”

Jalasjärveltä Haapamäki kirjautti täydellisen suorituksen myötä 30 pisteen maksimipotin ja nousi toden teolla haastamaan SRC-luokan mestaruudesta hallitsevaa Suomen mestaria Joni-Pekka Rajalaa, jonka pistejohto Haapamäkeen nähden ennen Kouvolan finaalia on neljä pistettä. Haapamäelle ja koko tiimille onnistuminen tuli hyvään paikkaan, eikä pelkästään vain pistetilanteen takia.

– Se onnistuminen teki hyvää myös itseluottamukselle. Näki, että kyyti riittää kilpailujen voittamiseen ja auton kehitys on mennyt eteenpäin. Tiimissä on kyllä kapasiteettiä menestyä noissa kilpailuissa. Valitettavasti vaan alkukaudesta oli huonoa tuuria, kun moottori meni Jurvassa ja Honkajoella lähti rengas vanteelta. Ne on ilkeästi verottanut minun pistekassaa, Haapamäki muistuttaa.

Vuosi sitten SRC-luokan osalta lähtötilanne Kouvolaan oli lähes identtinen kuluvaan vuoteen verrattuna, kun Rajala johti Haapamäkeä silloin kahdella pisteellä ennen viimeistä osakilpailua. Haapamäki joutui keskeyttämään semifinaalissa ja se lopulta ratkaisi mestaruuden kohtalon Rajalan eduksi, joka ajoi finaalissa viidenneksi. Haapamäki sanoo, että Suomen mestaruus tottakai on tavoitteena, mutta paineet sastamalalainen sysää suosiolla Rajalan harteille.

– Helpompi se on lähteä hienoisessa haastajan roolissa finaaliin. Isoa kalaa koitetaan, hopeamitaleja on jo ihan riittävästi. Pisteitä en Kouvolaan lähde laskemaan, vaan koko ajan vedetään se mikä osataan ja ehtoolla katsotaan sitten mikä on tulos. Hyvä teema on, että lähdetään pitämään hauskaa ja nauttimaan kilpailusta, Haapamäki korostaa.

Tykkimäen moottoriradalla vietetään viikonloppuna suurta rallicrossin juhlaa, kun kaksipäiväinen kilpailutapahtuma on rakennettu festivaalimuotoon. SRC-luokka kilpailee lauantaina ja menestystä lähtee tavoittelemaan 22 kuljettajaa. Showta rakastava Haapamäki tervehtii ilolla sitä, että finaaliviikonloppuun on panostettu isolla kädellä.

– Sen on huomannut jo ennen kilpailua, että siellä on hyvä meininki päällä ja mukana vähän sitä Amerikan meininkiä, mitä itsekin tähän omaan touhuun on pyritty saamaan. On varmasti hieno kilpailu tulossa. Toivottavasti jo lauantaina olisi paljon porukkaa paikalla. Uskon, että hieno tapahtuma on tulossa.

Piste-eron kärjessä ollessa pieni, ei suurikaan yllätys olisi se, että viimevuotiseen tapaan tänäkin vuonna mestaruustaistelun ratkaisut venyvät aina sinne finaalilähdön viimeiselle kierrokselle asti.

– Sitä ainakin toivon, koska teen tätä suurimmaksi osaksi kuitenkin yleisölle ja faneille. Tarkoitus on ajaa piste-ero kiinni alkuerissä ja semifinaalissa. Sitten finaalissa punnitaan munat, että kuinka siinä käy. “Jontun” selkärankaa tässä on koitettu pari vuotta katkoa, joten katsotaan jos se nyt saataisiin nöyrtymään. Jalasjärvellä saatiin hyvä alku, kun näytettiin, että täältäkin kyytiä löytyy, Haapamäki lähetti terveisiä Porin suuntaan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com