MOTORSPORT

Haapamäki hyppää kuninkuusluokkaan – “Perkiömäen auto siirtyy Moksun Pajalle”

Rallicrossin SRC-luokan kaksinkertainen Suomen mestari Henri Haapamäki kilpailee tänä vuonna SM-sarjan kuninkuusluokassa, Supercar-luokassa.

Sastamalalainen Henri Haapamäki, 31, on kilpaillut rallicrossin SM-sarjassa ja SRC-luokassa vuodesta 2016 lähtien. Kaksi ensimmäistä kautta toivat kaksi SM-hopeaa, kunnes kolmas kerta toden sanoi vuonna 2018 ja Haapamäki kirjautti CV:hen uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden. Viime vuonna Haapamäki uusi mestaruutensa ja tällä kertaa ylivoimaisesti, kun mestaruus varmistui jo kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa.

Viime kauden viidettä ja samalla viimeistä osakilpailua Honkajoella syyskuussa Haapamäki ei enää ajanut SRC-luokassa, vaan debytoi SM-sarjan kuninkuusluokassa, Supercar-luokassa. Debyytti oli onnistunut, alkuerien ja semifinaalin kautta tie vei aina finaaliin asti, missä sijoitus oli lopulta neljäs. Palkintosijoitus jäi sekunnin päähän. Haapamäki kilpaili Honkajoella Ari Perkiömäen Ford Fiestalla, jolla Perkiömäki voitti Supercar-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2018.

– Kyllä se meni täysin yli odotusten, semifinaalit oli tavoite. Olin kyllä todella tyytyväinen, että pääsin vielä finaaliinkin. Erittäin tyytyväinen olen omaan vauhtiini tällä kokemuksella. Pystyin siinä poikien perässä vetämään ja muutaman lähdön voittamaankin. Kyllähän se todella hienosti meni, Haapamäki kommentoi Honkajoen kilpailun jälkeen.

Oli sanomattakin selvää, että kun debyytti Supercar-luokassa meni yli odotusten, niin Haapamäen ajatukset olivat kauden 2020 osalta vain ja ainoastaan luokanvaihdossa, neljän onnistuneen SRC-kauden jälkeen.

– Heti viime kauden viimeisen SM-osakilpailun jälkeen alkoi työ yhteistyökumppaneiden kanssa ja sitä työtä on tässä nyt tehty läpi talven. Nyt alkaa olemaan siltä osin valmista, että Perkiömäen auto siirtyy “Moksun Pajalle” noin kahden viikon kuluttua. Siitä eteenpäin sosiaalisen median välityksellä voi seurata aktiivisesti meidän tutustumista autoon ja sen opiskelua, sekä valmistautumista kilpailukauteen 2020, Haapamäki hehkuttaa.

Sen lisäksi, että Haapamäen ensi kesän kilpailukalusto tulee Ari Perkiömäeltä, niin Perkiömäen tiimiltä on luvassa myös apua Haapamäen tiimille, jolle nyt hankittava Supercar-auto on ensimmäinen laatuaan.

– Tämän hintaluokan autoon siirtyminen on ensinnäkin meille erittäin iso haaste. Vähän tottakai jännittää myös se, että miten sen auton kanssa pärjätään, kun kyseessä on kuitenkin tiimin ensimmäinen Supercar-luokan auto ja siinä on paljon pieniä yksityiskohtia. Arvostan erittäin paljon sitä, että Perkiömäki Motorsport on luvannut tukensa olemalla ensi kesänä kilpailuissa mukana. He ovat dokumentoineet auton teknisiä yksityiskohtia niin paljon, että siitä on meille runsaasti apua, kun on olemassa valmista dataa. Heiltä saamme laajan tuen niin varaosien, datan, kuin kaiken muunkin osalta. Valtavan hieno asia, siitä “Perkkikselle” iso kiitos, Haapamäki sanoo.

Kiitokset tässä kohtaa lähtevät tottakai myös Haapamäen yhteistyökumppaneiden suuntaan, joita ilman tämä hanke ei koskaan olisi ollut mahdollista toteuttaa.

– Suurin mahdollinen kiitos kaikille tukijoille siitä luottamuksesta, jota olette osoittaneet lähtemällä mukaan tähän uuteen hankkeeseen. Tämä hanke on ollut tiimillemme todella suuri ja vaatinut paljon töitä onnistuakseen, sosiaalisessa mediassa läpi talven ahkerasti hankkeen eri vaiheista kertonut Haapamäki sanoo.

Haapamäelle kaksi Suomen mestaruutta tuonut BMW M3 -auto on myöskin vaihtanut omistajaa. “Oranssi paholainen” siirtyi pari viikkoa sitten Heinävedelle ja Ville Mikkosen talliin.

– On erittäin hienoa, että Bemarille saatiin hyvä uusi koti ja uskon, että se on erittäin nopeissa käsissä myös tulevaisuudessa. Olen valmis antamaan kaiken teknisen tuen ajamisen ja auton osalta muutenkin kaupan mukana. Uskallan väittää, että Ville ajaa SM-mitalista heti ensimmäisellä SRC-kaudellaan, Haapamäki ennakoi.

Rallicrossin SM-sarja käynnistyy 30. toukokuuta Jalasjärveltä ja aiempien vuosien tapaan myös tänä vuonna kotimaisessa lajin arvosarjassa ajetaan viisi osakilpailua.

– Isot suuntaviivat budjetin ja auton oston osalta alkavat nyt olemaan selvillä. Mutta edelleen toki kaivataan tukijoita lisää, jotka mahdollistaa kilpailemisen täysipainoisesti kaudella 2020, Haapamäki muistuttaa.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Henri Haapamäki RX / Xanzah

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com