MOTORSPORT

Haapamäki koki jälleen rengasrikon Honkajoen finaalissa – “Voitosta pystytään kamppailemaan”

Rallicrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin viime lauantaina Honkajoella. Henri Haapamäen osalta kauden avausvoiton metsästys sujui hyvin aina finaaliin asti, alkuerissä Haapamäki oli ollut koko porukan ykkönen, kunnes epäonni astui esiin rengasrikon myötä päivän viimeisessä lähdössä ja tuloksena oli viides sija.

Kilpailuviikonloppu Honkajoella kulki perinteisen aikataulun mukaisesti, eli perjantaina ajettiin vapaat harjoitukset ja varsinaiset kilpailulähdöt lauantaina.

– Harjoituksissa kaksi lähtöä kun sai ajaa, niin muutettiin hieman siinä välissä autoa ja saatiin vielä pieni parannus aikaan. Rakas ystävämme (Joni-Pekka) Rajala oli pari kymmenystä nopeampi, mutta toiseksi nopein aika meille kuitenkin ja siitä suunnattiin hyvällä fiiliksellä lauantaihin, Haapamäki kertaa viikonlopun tapahtumia.

Ajetuista kolmesta alkuerävaiheesta Haapamäki oli nopein ensimmäisessä, toiseksi nopein toisessa ja kolmannesta alkuerästä tuli neljäs sija. Tulosrivi 1-2-4 toi kahden edellisen kauden SRC-luokan SM-hopeamitalistille alkuerien kokonaistuloksissa ykkössijan ja maksimimäärän SM-pisteitä, mikä oli Haapamäen mukaan ensimmäinen tavoite Honkajoen kilpailuun.

Semifinaaleissa Haapamäki asettui paalupaikalle ja viereen eturiviin asettui Rajala. Ensimmäistä kertaa päivän aikana BMW:ssä tekniikka hieman reistaili.

– Puolessavälissä kun menin lisälenkille, niin tuli ongelmia vaihdelaatikon kanssa, mutta ajoin kuitenkin maaliin toisena Rajalan jälkeen. Huolto teki semifinaalin ja finaalin välissä melkoisen urotyön vaihtamalla autoon uuden vaihdelaatikon, Haapamäki kehui tiimiään.

 

Pikaluotto

 

“Autosta jäi nyt hyvä fiilis”

Finaalissa Haapamäen lähtöpaikka oli toisessa rivissä ja kolmannessa ruudussa. Lisäksi finaalikuusikossa mukana nähtiin paalupaikalta startannut Mika Perttula, Rajala, Tomi Koirikivi, Olli Lahti, sekä Mikko Kulmala. Kaanaassa kauden avausosakilpailun voittanut Janne Viitikko kärsi kytkinrikon alkuerissä ja jäi nyt kokonaan ilman SM-pisteitä.

– Pääsin hyvin liikkeelle ja startista kolmanneksi. Hieman meni kuitenkin “kintaat sekaisin” toisessa mutkassa ja siinä pääsi pari kuljettajaa livahtamaan ohi. Menin heti lisälenkille ja siitä pääsin ajamaan tyhjää rataa. Sitten minulle huudettiin luureihin, että nyt aja helvetin kovaa, koska Kulmalan auto on hajonnut lisälenkille ja muut joutuu ajamaan lisälenkin hiljaa, kun ne väistelee sitä autoa, Haapamäki taustoitti.

Tilanne näytti tässä kohtaa Haapamäen osalta varsin hyvältä, mutta sitten astui epäonni mukaan kuvioihin, joka samalla romutti mahdollisuudet nousta mukaan taistelemaan voitosta, tai edes palkintosijoituksesta.

– Päätin, että isketään ja yritinkin ajaa tosi kovaa. Muutama mutka tuli tosi hyvin ja puhtaasti. Sitten siihen radan asfalttiosuuden alamutkaan, tasaisella paikalla ja samanlaisessa “sladissa” mitä olen sen tänä vuonna vähintään 50 kertaa kertaa ajanut, niin rengas pois vanteelta. Siitä sitten nilkuttaen maaliin, viidenneksi lopulta sijoittunut Haapamäki harmitteli.

Historia toisti siis itseään, sillä myös viime vuonna Haapamäki koki samanlaisen rengasrikon Honkajoen finaalissa. Myös silloin ajettiin kauden toista SM-osakilpailua ja tuon kilpailun jälkeen Haapamäki oli SM-pisteissä kärkeä perässä kahdeksan pistettä. Kuluvan kauden SM-pisteissä Haapamäki on kolmantena, seitsemän pistettä pistejohtaja Rajalasta jääneenä.

– Autosta jäi nyt hyvä fiilis ja sillä kyllä ehtii. Kun vain kuljettajalla kädet, sekä pää pelaa ja kun hieman on tuuriakin matkassa, niin kyllä voitosta pystytään kamppailemaan, ei mitään ongelmia sen suhteen. Hyvillä mielin jatketaan ja Jurvassa uutta matoa koukkuun.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan siis Botniaringin radalla Jurvassa ja ajankohta on lauantaina 7. heinäkuuta. Haapamäen mukaan kolmen viikon mittaisella kilpailutauolla ei pelkästään vietetä juhannusta, vaan myös huolletaan BMW jälleen iskuun seuraavaa osakilpailua silmällä pitäen.

Haapamäki haluaa lopuksi vielä lähettää kiitosterveiset kaikille niille tekijöille, jotka ovat Haapamäki RX -tiimin toimintaa tukemassa ja mahdollistamassa kilpailemisen rallicrossin SM-sarjassa.

– Finaalissa, kun siinä yksinään niitä kierroksia hiljaa ajoin ja kun tulin maaliin sillä tyhjällä renkaalla, niin vedin kakkosen ja kolmosen siinä “tappiin”, niin kuulemma päivän komeimmat aplodit tuli siitä viimeisestä silautuksesta. Se oli kiitos faneille, joiden lisäksi kiitokset ehdottomasti lähtevät myös yhteistyökumppaneille, sekä huoltojoukoille, Haapamäki päätti.

Teksti: Henri Haapamäen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com