MOTORSPORT

Haapamäki Show jatkui myös Kouvolassa, Suomen mestaruus varmistui – “Ehkä illalla hieman nautiskellaan”

SRC-luokan hallitseva Suomen mestari Henri Haapamäki jatkoi vakuuttavaa menoa lauantaina Kouvolan Tykkimäessä, rallicrossin SM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa. Haapamäki ajoi neljännen kerran tällä kaudella voittoon maksimipistein ja varmisti toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa jo ennen kauden viimeistä osakilpailua.

Ennen Kouvolaa Henri Haapamäen pistejohto oli 25 pistettä ja kun Kouvolan jälkeen edessä on enää yksi osakilpailu, niin Haapamäen piti saada piste-ero vähintään 30 pisteeseen, jotta uran toinen Suomen mestaruus varmistuisi jo ennen Honkajoella ajettavaa kauden päätösosakilpailua. Näin myös tapahtui, kun Haapamäki ajoi neljännen kerran tänä vuonna voittoon maksimipistein ja ero neljän osakilpailun jälkeen toisena olevaan Jussi Klemolaan on 32 pistettä.

– En pysty käsittämään sitä, että neljä kilpailua on ajettu ja niistä kaikista on tullut maksimipisteet. Luulisi, että se ei voi olla mahdollista, kun miettii, että tuolla on kuitenkin 20 kaveria, jotka on yrittänyt voittaa näitä kilpailuja. Ja siellä on tosi monta sellaista kuljettajaa, jota pidän kovatasoisena kuljettajana ja jotka ovat tehneet hyvää työtä auton kanssa talven aikana, Haapamäki kommentoi tuoreeltaan Kouvolan voiton jälkeen.

Haapamäki on ollut tänä vuonna SRC-luokassa täysin omaa luokkaansa. Ykkössijoja on kilpailujen eri vaiheista kauden aikana kertynyt niin paljon, että jos jokaisesta alkuerävoitosta ja semifinaalilähdön voitosta saisi pokaalin, niin “Moksun Pajalle”, Haapamäen kotitalliin, pitäisi rakentaa tämän kauden päätteeksi pari uutta vitriiniä. Haapamäki on kauden aikana useaan otteeseen hehkuttanut tiimiään ja teki niin myös mestaruuden varmistumisen jälkeen.

– Meillä ei ole rahaa ostaa nopeutta, mutta meillä on luotettava tiimi, missä jokainen hoitaa oman osa-alueensa sataprosenttisesti. Niin kuin on nähty, niin autossa ei ole ollut mitään vikaa koko kaudella. Jotain spesiaalia pitää olla tiimissä, autossa ja kuljettajassa, että pystyy ton kovatasoisen porukan pesemään neljä kertaa, Haapamäki korosti.

Lopullisesti mestaruus ratkesi Haapamäen eduksi finaalin ensimmäisellä kierroksella, kun ainoa uhka pisteissä, Klemola, joutui keskeyttämään heti avauskierroksella. Haapamäki sanoi finaalin jälkeen, että ei heti tuoreeltaan ollut aivan täysin varma siitä, että mestaruuteen riitti enää siinä kohtaa vain se, kun ajaa maaliin. Haapamäki myös sanoi, että kun alkoi kesken finaalin asiaa pohtimaan, niin kuljettaja joutui antamaan itselleen hieman “muistutusta”, että ajetaan ensin ja mietitään pisteitä vasta sitten.

– Menen aina autoon samalla tyylillä ja rituaaleilla, minulla on tietyt maneerit mitä suoritan. Ja koputan aina puuta, eli päätäni, jos tulee ajatus vaikka siitä, että nyt on mahdollisuus voittaa mestaruus jos niin ja näin tapahtuu. Nyt finaalissa, kun näin ensimmäisen kerran Klemolan auton radan sivussa, niin kopautin itseäni heti kypärään, kun tuli se ajatus, että nyt alkaa näyttämään hyvältä. Nyt jätkä et ajattele mitään tuollaisia, vielä on monta mutkaa edessä, Haapamäki paljasti.

Haapamäki varmisti Suomen mestaruuden myös viime vuonna Kouvolan osakilpailussa. Askelmerkit mestaruusjuhlien osalta siis luulisi kulkevan tuttuja polkuja tänäkin vuonna, vai?

– Kyllä me tänne Kouvolaan jäädään vielä. Katsellaan sunnuntaina vielä noita Supercar-autoja ja ehkä tänään illalla hieman nautiskellaan, Haapamäki hymyili kaksinkertaisena Suomen mestarina.

SRC-luokan finaali Kouvolassa

1) Henri Haapamäki (BMW) 3.53,487
2) Toni Niemi (Hyundai) + 0,853
3) Joni-Pekka Rajala (Ford) + 3,956
4) Olli Lahti (Ford) + 12,651
5) Jussi Klemola (Ford) keskeytti
6) Tomi Koirikivi (Volvo) hylättiin

Pistetilanne 4/5 osakilpailua

1) Henri Haapamäki (SAU) 120
2) Jussi Klemola (VetUA) 88
3) Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) 81
4) Christian Jensen (SiAk) 76
5) Olli Lahti (NokUA) 70
6) Toni Niemi (ValUA) 66

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com