Haapamäki vaikeuksien kautta kolmanneksi – “Kovia miehiä nämä meidän huoltomiehet”

12.8.2021 / 20:39
Henri Haapamäki ajoi Kouvolassa Supercar-luokassa kolmanneksi (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kolmas kerta toden sanoi Henri Haapamäelle, joka nousi rallicrossin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa ensimmäistä kertaa urallaan Supercar-luokassa palkintopallille.

Jos tarkkoja ollaan, niin itse asiassa se oli neljäs kerta mikä Henri Haapamäelle toden sanoi, sillä kyseessä oli sastamalaisen uran neljäs SM-osakilpailu Supercar-luokassa. Haapamäki debytoi SM-sarjan kuninkuusluokassa kauden päätösosakilpailussa Honkajoella syksyllä 2019 (finaalissa neljäs) ja kun viime kaudella ei SM-sarjaa ajettu, on nyt käynnissä oleva kausi Haapamäelle SM-sarjan Supercar-luokassa uran ensimmäinen.

– Se oli sitä paljon puhuttua rallicrossia! Hiukan meni sekoiluksi tuo kuravellissä ajaminen. Vähän tietyllä tapaa pettynyt olo, kun kakkossija meni ilmaiseksi, mutta kyllä “podium” sijoitus on aina hyvä näissä karkeloissa. Hyvillä mielin saadaan alkaa valmistautumaan seuraavaan kilpailuun, Haapamäki kommentoi kolmanteen sijaan päättyneen Kouvolan osakilpailun jälkeen.

Jere Kalliokosken voittamassa finaalissa toiseksi ajoi Joni-Pekka Rajala, joka kukisti Haapamäen parilla sekunnilla. Haapamäki oli lähellä ajaa kaiteeseen finaalin avauskierroksella yrittäessään ohitusta Jari Putkisesta. Lopullisesti haaveet kakkossijasta sulivat neljännellä kierroksella, kun Haapamäki pyörähti lisälenkin sisääntulossa.

Kolmas sija on kuitenkin palkintosijoitus ja Haapamäelle Supercar-luokassa siis uran ensimmäinen. On varsin helppoa sanoa, että se ensimmäinen tuli todellakin vaikeuksien kautta – ei pelkästään alkukausi huomioiden, vaan myös Kouvolan osakilpailun tapahtumat huomioiden. Kauden avauksessa Honkajoella Fordista petti kampiakseli jo ensimmäisessä alkuerässä. Jalasjärvellä taival puolestaan päättyi semifinaalilähtöön ahtoputken sanottua työsopimuksensa irti kesken kaiken.

– Ei ole niin mutkattomasti lähtenyt kausi käyntiin, kuten joku saattoi kuvitella. Tekniikka on puuttunut peliin molemmissa kisoissa, eikä ajokaan ole ollut sillä tasolla millä se voisi olla. Lähdöissä oli ongelmia Jalasjärvellä, mutta muuten kisa sujui hyvin. Koko ajan saatiin juonesta paremmin kiinni, mutta sitten meni se ahtoputki, ennen Kouvolan osakilpailua SM-pisteissä vasta sijalla 11. ollut Haapamäki kertasi alkukauden tapahtumia.

Tänä vuonna SM-sarjan viidestä osakilpailusta loppupisteisiin mukaan lasketaan neljä parasta tulosta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhteen “hutikisaan” on vielä varaa, mutta kahteen ei – kuten Haapamäen kohdalla. Kouvolassa kahta SRC-luokan mestaruutta vuosina 2018 ja 2019 juhlinut Haapamäki on tunnetusti kuljettaja, joka ei luovuta missään tilanteessa ja tottahan se on, että loppupisteet julistetaan vasta kauden viimeisen osakilpailun finaalin jälkeen.

– Missään tapauksessa tässä ei olla luovutettu! Niin kauan kun kautta on jäljellä, on mikä tahansa mahdollista. Viimeiseen asti taistellaan. Tässä kun on käytetty jo se yksi nollakisa ja sitten tuli yksi vähän huonompi kilpailu vielä päälle, niin onhan se selvä, että nyt pitää saada hyvä tulos jos tässä mielii vielä SM-mitaleille. Kyllä me ollaan taas kaikkemme tehty, että auto on iskussa Kouvolassa, Haapamäki korosti Kouvolan kilpailun alla.

Kouvolassa Haapamäki kellotti kahdessa ensimmäisessä alkuerässä toiseksi nopeimman ajan ja kun kolmannessa alkuerässä sijoitus oli viides, tiesi se kokonaispisteissä kakkossijaa ja sen myötä paalupaikkaa toiseen semifinaalilähtöön. Tilanne näytti siis hyvältä, mutta vain paperilla. Viimeisessä alkuerässä oranssisininen Ford Fiesta kun alkoi jälleen kerran oikuttelemaan ja Haapamäen tiimillä oli edessään lyhyen tauon aikana vaihdelaatikon vaihto.

– On ne melko kovia miehiä nämä meidän huoltomiehet, ei tässä oikein muuta voi sanoa, semifinaalilähdössä toiseksi ja finaalissa kolmanneksi ajanut Haapamäki hehkutti ja jakoi ansaittua kunniaa tiiminsä suuntaan.

Rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan 4. syyskuuta Hyvinkäällä. Haapamäki nousi Kouvolan kolmannen sijan myötä Supercar-luokan pisteissä seitsemänneksi. Eroa kolmantena olevaan Rajalaan on 24 pistettä.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Jere Kalliokoski ylsi harvinaiseen triplaan – “Ajele rauhassa maaliin”


Facebook kommentit