MOTORSPORT

Hallitseva mestari ja pistejohtaja hehkutti historiaa tehneen Kimiläisen suoritusta

Emma Kimiläinen ylsi lauantaina saavutukseen, johon ei W Series -formulasarjan historiassa ole aiemmin yltänyt yksikään toinen kuljettaja.

Eturivin lähtöpaikka ja erityisesti paalupaikka ovat olleet iso askel kohti voittoa vain naisille tarkoitetussa W Series -formulasarjassa tähän mennessä. Ennen viime viikonloppuna ajettua Belgian kilpailua W Series -sarjassa oli ajettu yhteensä kymmenen osakilpailua ja niistä seitsemässä kilpailun voittoon ajoi kuljettaja, joka starttasi paalupaikalta. Loput kolme voittoa puolestaan oli saavutettu starttaamalla kilpailuun toisesta lähtöruudusta.

Emma Kimiläinen teki näiltä osin W Series -sarjan historiaa, kun suomalaiskuljettaja meni ja voitti lauantaina Spa-Francorchampsin legendaarisella radalla ajetun kilpailun startattuaan neljännestä lähtöruudusta. Kilpailun startti tosin tapahtui lentävänä, turva-auton takaa, sateen kastelemalla radalla. Kimiläisestä tuli sarjan historian kolmas kuljettaja, joka yltää vähintään kahteen osakilpailuvoittoon.

Hallitseva W Series -mestari ja pistejohtaja Jamie Chadwick on vienyt 11 ajetusta osakilpailusta nimiinsä neljä, Chadwickin maannainen Alice Powell kolme ja Kimiläinen kaksi. Chadwick ajoi suurimman osan Belgian kilpailusta johtopaikalla ja näytti olevan jo matkalla kohti uransa viidettä W Series -voittoaan, kolmatta tällä kaudella, mutta Kimiläisen hurja vauhti erityisesti viimeisten kymmenen minuutin aikana oli britille liikaa.

– En pystynyt vastaamaan Emman vauhtiin tänään, hän oli todella vakuuttava. Päivä oli silti minulle hyvä, koska sijoituin Alicen edelle. Kaiken kaikkiaan olen iloinen siitä, että sain ajettua kilpailun läpi ilman ongelmia, koska olosuhteet olivat todella vaikeat. Hallitsimme tilanteen hyvin, mutta Emma vain yksinkertaisesti teki parempaa työtä tänään, joten kaikki kunnia hänelle, Chadwick kehui sarjan tiedotteessa.

Kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua, on Chadwickilla pisteitä kasassa 91, Powellilla 84 ja Kimiläisellä 60. Kärkikolmikko on jo ottanut melkoisesti eroa muihin, sillä neljäntenä pisteissä oleva Nerea Marti on jäänyt Kimiläisestä 19 pistettä. Erikoinen sattuma on se, että viidessä ajetussa osakilpailussa kakkos- ja kolmossijat ovat aina menneet eri kuljettajalle, eli yhdelläkään kuljettajalla ei ole kahta tai useampaa kakkos- ja/tai kolmossijaa tältä kaudelta.

Kauden kuudes osakilpailu ajetaan Zandvoortin radalla Alankomaissa 4. syyskuuta.

Pistetilanne 5/8 osakilpailun jälkeen

1) Jamie Chadwick (GBR) 91
2) Alice Powell (GBR) 84
3) Emma Kimiläinen 60
4) Nerea Marti (ESP) 41
5) Fabienne Wohlwend (LCH) 40
6) Sarah Moore (GBR) 36
7) Irina Sidorkova (RUS) 34
8) Marta Garcia (ESP) 21
9) Beitske Visser (NED) 18
10) Belen Garcia (ESP) 18

 

 

Osakilpailuvoitot

1) Alice Powell 2
1) Jamie Chadwick 2
3) Emma Kimiläinen 1

Kakkossijat

1) Alice Powell 1
1) Fabienne Wohlwend 1
1) Irina Sidorkova 1
1) Jamie Chadwick 1
1) Sarah Moore 1

Kolmossijat

1) Emma Kimiläinen 1
1) Fabienne Wohlwend 1
1) Jamie Chadwick 1
1) Marta Garcia 1
1) Nerea Marti 1

Palkintosijoitukset

1) Jamie Chadwick 4 (2-1-1)
2) Alice Powell 3 (2-1-0)
3) Emma Kimiläinen 2 (1-0-1)
4) Fabienne Wohlwend 2 (0-1-1)
5) Irina Sidorkova 1 (0-1-0)
5) Sarah Moore 1 (0-1-0)
7) Marta Garcia 1 (0-0-1)
7) Nerea Marti 1 (0-0-1)

Paalupaikat

1) Jamie Chadwick 3
2) Alice Powell 2

Kilpailun nopeimmat kierrokset

1) Alice Powell 2
1) Jamie Chadwick 2
3) Emma Kimiläinen 1

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Kimiläinen täysin omaa luokkaansa Spassa – “Tavoitteena edelleen mestaruus”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com