Hallitseva mestari Toni Reunanen jäi kolmanneksi: ”Saappaat jalassa turpaan”

29.1.2017 / 19:44
Toni Reunanen hämmästeli kierrosaikojaan. Syy löytyi kytkimestä.

[ A- ] / [ A+ ]

Toni Reunanen aloitti uuden Crosskart-kauden sunnuntaina Marttilassa. Euralainen oli avauskilpailun kolmas. Voittoon ajoi Alexander Shengeliya. 

Reunanen hallitsi crosskart-sarjaa viime kaudella, mutta nyt puolustava mestari joutui alakynteen. Shengeliya voitti Reunasen 21,84 sekunnilla, ja väliin ehti vielä Petro Koskikin 15 sekunnin sadasosaa Reunasta nopeampana.

Crosskartissa ajetaan kolme erillistä kierrosta, ja kaikkien kierrosten ajat lasketaan yhteen.

– Ensimmäisen kierroksen jälkeen en vaan ymmärtänyt miksi olin niin hidas. Toisella kierroksella yritin parantaa, mutta aika vain huononi. Toisen kierroksen jälkeen oli jo pakko epäillä, että autossa on jotain pielessä. Niin kovaa laskin tulemaan kuin vaan voi tulla. No, kytkimessä oli sitten vika. Säätö oli liian lähellä. Tuli saappaat jalassa turpaan. Ei tarvitse selitellä, Reunanen kertoi.

Reunanen hankki täksi kaudeksi uuden auton. Kuherruskuukausi alkoi kuitenkin teknisillä murheilla.

– Tämä oli juuri niitä uuden auton kiroja. Auto pitää nyt katsoa läpi ennen seuraavaa kisaa. Kytkin pitää tsekata, koska kun se on kaksi kierrosta luistanut, siellä on varmaan joku levy palanut. Sinänsä hyvä, että tuo on syynä. Ajattelin jo, että olen hidastunut tai että uusi auto on hitaampi, Reunanen mietiskeli.

Avauskisassa oli mukana 31 Crosskart-kilpailijaa. Plus-asteilla viime päivät keikkunut ilman lämpötila ei onneksi päässyt tekemään tuhojaan jääpohjaiselle radalle.

– Rata ei ollut paha. Uraa oli, mutta ei paljoakaan. Ihan hyvin kesti rata, Reunanen totesi.

Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä 11.2. Kooste avauskilpailun tapahtumista tulee Alfa TV:ltä keskiviikkona 1.2. kello 19:30.

Lue myös Shengeliya voitti Crosskartit Marttilassa


Facebook kommentit