Hallitsevatko Suninen ja Lappi Puolan WRC2-kisaa?

28.6.2016 / 14:04
Teemu Suninen ja Mikko Markkula juhlivat Sardiniassa WRC2-voittoa. (kuva: Teemu Suninen Facebook)

[ A- ] / [ A+ ]

Viikonloppuna ajettavassa Puolan MM-rallin WRC2 -luokassa tahtipuikkoa heiluttavat nuoret lahjakkuudet Teemu Suninen ja Esapekka Lappi.

Teemu Suninen otti kartturinsa Mikko Markkulan kanssa kauden toisen voittonsa edellisessä osakilpailussa Italiassa. Helpolla voitto ei tullut, kun luokan johdossa olleelta Suniselta puhkesi rengas perjantaina. Nuori lupaus ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi takaisin luokkansa kärkeen. Suninen lähtee tavoittelemaan WRC2-luokan kärkisijoja myös Puolasta.

– Tavoitteena Puolassa on näyttää osaamista, eli ajaa kovaa ja fiksusti. Suurin piirtein samaa tulosta lähdetään tavoittelemaan kuin Sardiniassa eli voittoa. Hampaat irvessä en kisasta kuitenkaan lähde voittoa puristamaan, mutta tottakai parhaani yritän ja voitosta haluan ajaa. Tällä hetkellä minulla on aika hyvät mahdollisuudet taistella WRC2-luokan mestaruudesta, joten kokonaistilannetta täytyy myös miettiä eli tärkeintä on varmistaa hyvä pistepotti kisasta, sanoo Teemu Suninen.

– Puolan ralli on MM-sarjan nopein kilpailu, siellä täytyy mennä ns. pienellä riskillä koko ajan. Kivet ja puut eivät ole ihan tiessä kiinni ja välillä ajetaan peltoteillä, joissa ei ole syviä ojia. Eli tiestön puolesta saa rallissa olla yrkkä päällä.

Skoda Motorsportin tehdastiimissä ajavan Esapekka Lapin edellinen osakilpailu Italiassa ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan. Vauhdillisesti Lappi oli kovassa vedossa, mutta valitettavasti hän joutui lauantaina keskeyttämään johtopaikalta tukivarren pultin katkettua. Puolaan Lappi lähteekin kartturinsa Janne Fermin kanssa hakemaan revanssia.

– Näytimme potentiaalimme Sardiniassa muutamilla EK-pohja-ajoilla, mutta valitettavasti lauantaisen keskeytyksen takia yleiskilpailutuloksemme jäi vaatimattomaksi. Puolan supernopeat tiet muistuttavat minua Suomesta ja Puolan MM-ralli tuntuukin melkein kotikisalta. Haluamme ehdottomasti päästä taistelemaan voitosta, sanoo Esapekka Lappi.

Lähde: Neste Rallin tiedote

Lue myös Latvala hakee palkintokorokesijoitusta

 


Facebook kommentit