Hallmanin suunnitelmissa koko MM-kausi

7.2.2024 / 16:40

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna lyömätön FIA RX2e -mestaruussarjassa ollut Tommi Hallman yrittää koota budjettia pystyäkseen ajamaan koko kauden rallicrossin MM-sarjan oheisluokassa.

Hallman, joka vastikään valittiin MM-sarjan nettiäänestyksessä RX2e-luokan vuoden kuljettajaksi, ei tullut MM-tasolle täysin puskista. Kuopiolainen on parin edellisen vuoden aikana voittanut Supercar Lites -luokan mestaruuden RallyX-sarjassa sekä NEXT-luokan mestaruudet Jenkkien Nitro-rallicrossissa niin Euroopan kuin maailmankin finaalin osalta.

Viime kesänä Lydden Hillin kisassa kotimaisen SET Promotion -tiimin väreissä RX2e-luokassa debytoinut suomalainen jätti sarjan vakiokasvot Nils Anderssonin, Isak Sjökvistin ja Mikaela Åhlin-Kottulinskyn sekä hallitsevan mestarin Viktor Vranckx taakseen. Hallmann voitti kolme alkuerää neljästä, semifinaalin ja varmimmaksi vakuudeksi vielä finaalin.

Kuukautta myöhemmin Saksa Esteringillä hän toisti temppunsa. Tällä kertaa vastassa olivat myös CE Dealer Teamin RX-duo Niclas Grönholm ja Klara Andersson, jotka saivat eturivin näytteen Hallmanin osaamisesta.

Kovassa yksimerkkiluokassa, jossa lahjakkuus tulee aina esiin, se oli vahva osoitus siitä, mihin 23-vuotias kuopiolainen pystyy. Nyt hän on innokas näyttämään, mitä hän voisi saada aikaan koko kauden aikana.

– On aika käsittämätöntä miettiä, mitä kaikkea olen saavuttanut vuoden 2021 jälkeen. Toisaalta voittamiseen ei kyllästy koskaan. Ei ole parempaa fiilistä kuin tulla viikonlopun viimeisen startin voittajana maaliin. Voitot eivät kuitenkaan tule helpolla; viikonloput ovat pitkiä ja koko ajan täytyy olla hereillä aina ensimmäisestä erästä finaaliin asti, Hallman toteaa MM-sarjan sivuilla.

– Viime kauden tulokset ovat olleet hyviä itseluottamuksen kannalta ja antaneet motivaatiota jatkaa yrittämistä. Vaikken tiedä vielä, mitä sarjaa ajan tulevaisuudessa, tiedän, että pystyn voittamaan.

Hallman myöntää, että vaadittavan budjetin kasaaminen MM-sarjaan on haastavaa.

– Olisi toisaalta sääli, jos en voisi jatkaa MM-sarjassa. Toivon todella, että viime kauden näytöt nostaisivat nimeäni.

– Tulevalle kaudelle ei ole vielä selkeää suunnitelmaa; olen avoin kaikille mahdollisuuksille ja kahden RX2e-osakilpailuvoiton jälkeen jatkaminen kyseisessä sarjassa oli looginen jatkumo. Toivotaan, että saadaan budjetti kasattua koko sarjan kiertämiseksi.


Facebook kommentit