Hämäläiselle kattava ohjelma huippukalustolla – Kartanlukijana 109 MM-rallin Pietiläinen

18.5.2018 / 08:37
Kari Hämäläinen ja Skoda Fabia R5 -auto (Kuva: Timo Kutila).

[ A- ] / [ A+ ]

Kari Hämäläinen yhdessä kartanlukija Risto Pietiläisen kanssa osallistuvat tällä kaudella muun muassa neljään SM-ralliin, sekä Suomen MM-ralliin huippukalustolla.

Ruskolainen rakennusalan yrittäjä Kari Hämäläinen rentoutuu ralliharrastuksen parissa.

– Ralliautoilu antaa vaihtelua ja hyvää mieltä yrittäjän kiireiseen elämään. Ihmisillä on omat harrastukset ja rallista on muodostunut minulle rakas laji. Olen ajanut ralleja satunnaisesti vuodesta 2002 lähtien yli kymmenellä eri autolla. Tällä kaudella suunnitelmaani sisältyy yhteensä kuusi kesäkeleillä ajettavaa kilpailua, Hämäläinen kertoo.

Kakkosohjaajana Hämäläisellä toimii erittäin kokenut Risto Pietiläinen, joka on yksi Suomen kokeneimmista kartanlukijoista. Yhteistyö ja henkilökemiat toimivat loistavasti niin reittiin tutustumisessa, kuin erikoiskokeilla. Urallaan 109 MM-ralliin osallistunut Pietiläinen nähtiin aiemmin muun muassa Rovanperien Harrin ja Kallen kartanlukijana.

Uusi Skoda Fabia III R5 Performance -auto on tehtaan viimeisin kehitysversio ja se saapui Suomeen toukokuun alussa. Autolla on nyt ajettu testiä liki 100 kilometriä ja se toimi hyvin heti ensipuraisusta lähtien. Kilpailijapari on valmiina starttaamaan kesäkauden ensimmäiseen SM-ralliin Kouvolan haastaville erikoiskokeille lauantaina 18. toukokuuta. Hämäläisen ja Pietiläisen kilpailunumero Kouvolassa on 47. Auton huollosta vastaa Eero Räikkösen johtama Printsport.

Kari Hämäläisen kilpailukalenteri 2018

Kouvolan SM-ralli 19.5.
Seinäjoen SM-ralli 16.6.
Suomen MM-ralli 26.-29.7.
Sastamala-Huittisten SM-rlli 31.8.-1.9.
Turun SM-ralli 28.-29.9.
Rantaralli 6.10.

Teksti: Kari Hämäläisen tiedote


Facebook kommentit