Hamlinille jatkoaikavoitto kotikisassaan

1.4.2024 / 12:36

[ A- ] / [ A+ ]

NASCAR-kausi jatkui sunnuntaina Richmond Racewaylla 400 mailin kisalla. Ekstrakierroksille venyneen kisan voiton vei lopulta Denny Hamlin.

Richmondin 0,75 mailia pitkä short track tarjosi viihdyttävän loppuratkaisun, ainakin katsojille. Kaksi kierrosta ennen loppua kisassa viidentenä ollut Hendrick Motorsportin Kyle Larson sai pienen osuman Bubba Wallacelta, ja Larsonin spinnauksen myötä keltaiset liput alkoivat heilua. Tämän takia kisa venyi niin sanotusti jatkoajalle, jotta voittaja selviäisi puhtaasti ajamalla.

Loppuratkaisu oli Martin Truex Jr:lle kaikkea muuta kuin mieluinen. Hän oli johtanut kisaa viimeiset 54 kierrosta ja oli matkalla kisan voittoon. Keltaisten lippujen myötä Truex ja Hamlin kävivät hakemassa tuoreemmat kumit ja Hamlin pystyi kuittaamaan varikkosuoralla Truexin ohi.

Kahden kierroksen jatkoajalla Truex ei pystynyt nousemaan takaisin kärkeen, vaan takaa tulivat ohi vielä Joey Logano ja Larson. 407 kierroksen kisasta Truex johti 228, joten hän oli luonnollisesti pettynyt mies kisan jälkeen.

– Tämä on harmillista, mutta näin on käynyt viime vuosien aikana muutaman kerran. Olimme hyvässä vauhdissa ja auto toimi koko kisan ajan hyvin. Lisäksi tiimi teki erittäin hyvää työtä. Meidät vain lyötiin varikkopysähdyksellä ja sitten vielä Denny ajatti minut ulkopuolelle ensimmäisessä mutkassa, Truex totesi.

Pyörähdyksestään huolimatta Larson pystyi jatkamaan kisaa ja nousi viimeisellä varikkopysähdyksellä mukaan voittokamppailuun. Kisa huipentui taisteluun Truexin kanssa kolmannesta sijasta.

Voitto oli Hamlinille uran 53., tämän kauden toinen ja viides Richmondissa. Voittomarginaali oli 0,269 sekuntia.

– Tämä oli ehdottomasti tiimin voitto. Kaikki varikkotiimin jäsenet tekivät tänään uskomattoman hyvää työtä. On hieno tunne, kun tulee varikolle ja tietää, että homma toimii tuolla tavalla, Hamlin kiitteli kisan jälkeen.

Truexin epäonnisesta lopusta huolimatta hän johtaa sarjaa 14 pisteen erolla Larsoniin.


Facebook kommentit