Hanaa-lehti: AKK teki strategiamuutoksen, Jyväskylän MM-ralli ajetaan varmuudella

13.8.2021 / 16:52
Jari-Matti Latvala Jyväskylän MM-rallissa kesällä 2019 (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kesän aikana Suomessa pahentunut koronatilanne ei uhkaa syksyllä Jyväskylän seudulla ajettavaa rallin MM-sarjan kauden kymmenettä osakilpailua. Asiasta uutisoi tällä viikolla julkaistu Hanaa-lehti.

Sanomattakin on selvää, että kesän aikana Suomessa pahentunut koronatilanne ja sen myötä jälleen kiristyneet koronarajoitukset muun muassa yleisötapahtumien osalta ovat saaneet monet huolestumaan syksyyn siirretyn Jyväskylän MM-rallin kohtalosta. Viime vuonna kilpailu peruttiin jo kesäkuussa, kun taas tämän vuoden muutos, kilpailun siirtäminen alkusyksyyn, tiedotettiin huhtikuussa.

Siinä missä Rovaniemellä ajettiin helmikuussa MM-ralli ilman yleisöä, on Jyväskylän MM-rallin kohdalla koko ajan korostettu sitä, että ilman yleisöä ja lipputuloja kilpailua ei voida järjestää. Nyt kilpailun järjestelyistä vastaava AKK Sports Oy on tehnyt strategiamuutoksen. AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja ja Suomen MM-rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Riku Bitter vahvisti Hanaa-lehdelle, että Jyväskylässä tullaan ajamaan MM-ralli varmuudella.

– Mahdollisista rajoitteista huolimatta on selvää, että itse kilpailu voidaan ajaa. Siksi olemme tehneet päätöksen, että järjestämme kilpailun, olivat olosuhteet mitkä tahansa, Bitter kommentoi Hanaa-lehden haastattelussa.

Jyväskylän MM-rallin lipunmyynti käynnistyi heinäkuussa, mutta tällä hetkellä on siis vielä epävarmaa pystytäänkö erikoiskokeille ottamaan yleisöä ja jos pystytään, niin kuinka paljon. Yksi mahdollisuus AKK:n tekemän strategiamuutoksen myötä siis on se, että Rovaniemen MM-rallin tavoin myös Jyväskylässä ajettaisiin “tyhjille katsomoille”, mikäli koronarajoitteet näin määräisivät tekemään.

– Rallin valmistelut ovat täydessä vauhdissa ja sujuneet suunnitelmien mukaisesti. Heinäkuussa avattu lipunmyynti on käynnistynyt vauhdilla ja myös yritystilaisuuksien kysyntä on ollut yllättävän suurta, Bitter taustoittaa.

Rallin MM-sarjan kauden 10. osakilpailu Jyväskylässä käynnistyy torstaina 30. syyskuuta ja maaliin saavutaan sunnuntaina 3. lokakuuta. Jyväskylän MM-rallia ei ole koskaan aiemmin ajettu näin myöhäisenä ajankohtana. Jyväskylän MM-ralli juhlii tänä vuonna 70-vuotista taivaltaan, ensimmäinen Jyväskylän Suurajot kun ajettiin vuonna 1950 ja viime vuoden kilpailu joutui siis koronaperuutuksen uhriksi.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Lähde: Hanaa-lehti


Facebook kommentit