Hänninen tähtää juhlarallissaan kärjen vauhtiin – “Aika reippaalla otteella lähdetään menemään”

27.7.2017 / 14:43
Juho Hännisen auto oli torstaina päivällä jo korjattu testi-ek:n ajovirheen jäljiltä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Torstai-iltana Harjun kaupunkierikoiskokeella käynnistyvä Suomen MM-ralli vuosimallia 2017 on Toyota Gazoo Racingin Juho Hänniselle uran 10. Keski-Suomen sorateiden Grand Prix. Punkaharjulainen ei aio lähteä juhlaralliinsa himmailemaan ja ajamaan jäännöspisteistä, vaan halu on kova kiilata mukaan kärkitaisteluun.

Tiistaina 36 vuotta täyttäneen Juho Hännisen menestysnälän tämän vuoden Suomen MM-rallissa ymmärtää enemmän kuin hyvin. Rallin MM-sarjassa eletään niitä aikoja, kun kuljettajaspekuloinnit kauden 2018 tallipaikkojen osalta käyvät jo kuumina ja onnistuminen loppukauden kisoissa luonnollisesti helpottaisi huomattavasti aina haastavia sopimusneuvotteluja, myös Hännisen osalta.

– Ehkä siinä olisi mahdollisuus ottaa kovemmat paineet. Mutta en ole sitä jaksanut kauheasti miettiä. Kuitenkin on niin hieno mahdollisuus ja tilaisuus ajaa täällä Toyotan tehdasautoa. Yritän ottaa aika rennosti niin kuin ennenkin ja nauttia, että pääsee ajamaan tälläisellä autolla kotirallia, Hänninen pohti lähtötilannettaan uran 10. Suomen MM-ralliin.

Aiemmin Hänninen on ajanut Suomen MM-rallissa tehdastallissa vain kerran. Tämä tapahtui vuonna 2014, kun alla oli Hyundai Motorsportin i20 WRC -ralliauto. Tuolloin Hänninen oli erinomaisessa vauhdissa viiden erikoiskokeen ajan ajaen mm. perjantain avauserikoiskokeella toiseksi nopeimman ajan ja olemalla kokonaistilanteessa tuossa vaiheessa neljäntenä. Hänninen ei näe mitään estettä sille, etteikö tuo kolmen vuoden takainen hieno aloitus voisi toistua myös tänä vuonna.

– Kyllä uskon ja toivon niin. Ihan selvä ajatus siitä on, että vauhtia lähdetään nostamaan. Ei tässä mitään kymmenettä sijaa haluta lähteä ajamaan, ei se lämmitä. Aika reippaalla otteella lähdetään kyllä menemään, Hänninen suunnitteli.

Hänninen ajoi ennen Suomen MM-rallia testiä kolmen päivän ajan märissä olosuhteissa.

– Testit oli hyvät. Mutta toivotaan, ettei ihan kaatosadetta tulisi rallissa, se menee muuten niin pirun liukkaaksi, Hänninen pohti.

Selivaara logo 2017

“Parantaa vaan yöunien laatua”

Usein ennen MM-ralleja kuljettajat puhuvat paljon säästä ja sen vaikutuksesta tulevaan kilpailuun mm. juuri sateiden osalta. Hänninen sanoo, ettei juurikaan tuijota sääennusteita netistä ennen tulevaa rallia, eikä oikein mistään muualtakaan.

– Itse olen huomannut, että kun on käytännössä yksi rengas millä täällä ajetaan, niin se on parempi kun ei paljoa seuraa niitä ennusteita. Kun sinä et voi sille säälle kuitenkaan mitään ja se ei vaikuta hirveästi mihinkään. Parantaa vaan yöunien laatua, kun ei niitä sääennusteita tuijota liikaa, Hänninen hymyilee.

Urallaan 51 MM-rallia ajanut Hänninen kilpailee tänä vuonna ensimmäistä kertaa täyden MM-sarjan tehdaskalustolla. Vuonna 2007 Hänninen ajoi “omaan laskuun” 10 MM-rallia Mitsubishilla, vuonna 2014 Hyundain tehdaskalustolla osakilpailuja kertyi kuusi ja tällä kaudella MM-ralleja on nyt takana Toyotalla ennen Jyväskylää kahdeksan. Hänninen nostaa esiin Suomen MM-rallista sen tekijän, mitä muista osakilpailuista ei löydy.

– Nyt kun on nähnyt noita muita ralleja tänä vuonna, niin onhan tiet Suomessa hienot ja on todella hienoa päästä ajamaan noille teille. Entistä enemmän osaa arvostaa näitä hienoja teitä, täällä tiet ovat ihan eri luokkaa kuin muualla, Hänninen hehkuttaa.

Ja yksi merkittävä ero Hänniselle itselleen on lähteä Suomen MM-ralliin kuin moneen muuhun osakilpailuun tällä kaudella.

– Nyt oli monta sellaista rallia mitä en ollut ajanut moneen vuoteen. Olihan niiden kanssa aika ihmeissään, että mitkä säädöt ja mihin kuntoon tiet menee. Suomessa kuitenkaan näiden asioiden suhteen ei tule isompia yllätyksiä. Aika rennoin mielin saa lähteä nauttimaan.

Kausi ei ole ollut Hänniselle missään nimessä helppo ja moni onkin odottanut Hänniseltä parempia tuloksia, kuin mitä nyt ollaan nähty. Kahdeksan osakilpailun jälkeen Hänninen on kuljettajien MM-pisteissä yhdeksäntenä. Siinä missä alkukauden neljä ensimmäistä osakilpailua toivat pisteitä vain yhdestä osakilpailusta, niin neljä viimeisintä osakilpailua ovat kaikki kasvattaneet Hännisen pistesaldoa. Varsinkin alkukaudesta, kun Hänniselle tuli ajovirheitä, niin Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racing -tallin tuki kuljettajaansa kohtaan on ollut koko ajan vankkumatonta.

– Siitä iso kiitos heille. Etenkin alkukausi, kun aika usein kolahteli ja tuli virheitä tehtyä, niin talli oli koko ajan takana. Se tietysti itselle oli aika paljon helpompi tilanne silloin. Nyt on muutama ralli ollut tekniikan suhteen aika täynnä haasteita, Hänninen viittaa viime osakilpailuihin ja tekniikkamurheisiin.

“Siinä mielessä täytyy olla kyllä tyytyväinen”

Puolassa pari viikkoa sitten Hänninen ei saanut oikeastaan ajaa metriäkään sellaisella autolla, jossa ei olisi ollut ongelmia. Tuntui siltä kuin kaikki kauden tekniikkamurheet osuivat yhteen ja samaan viikonloppuun.

– Onhan se turhauttavaa, kun oli moottorissa häikkää. Ja sitten kun halusi yrittää, että ei ihan minuutteja jäisi, niin sanoin “Kaitsulle” (Kaj Lindström, kartanlukija) siinä, että tästä kun tempaisee pihalle, niin se näyttäisi hölmöltä. Että ensin jäät paljon ja sitten vielä ajat ulos, Hänninen muistelee Puolan 10. sijaan päättynyttä taisteluaan.

Toyotalla muutenkin osuivat Puolassa käytännössä kaikki tämän kauden suurimmat tekniset ongelmat yhteen kisaan. Tämän myös Hänninen allekirjoittaa, että tulokastallille tältä osin debyyttikausi on ollut hyvä. Puuppolan tiimi on tehnyt auton rakentamisessa ja kehitystyössä kauden aikana hyvää työtä.

– Kun mietitään ne meidän tekniset ongelmat kaikissa kolmessa autossa tänä vuonna, niin onhan ne aika pieniä ollut. Hyvällä prosentilla on kuitenkin tultu maaliin koko kauden ajan. Siinä mielessä täytyy olla kyllä tyytyväinen, Hänninen korostaa.

Virheetön ajo ja tekniikan suhteen ongelmaton kisa. Sellaisen jos saisi tulevaan viikonloppuun Suomen MM-rallissa, niin Hännisen sijoittuminen lopputuloksissa korkealle ei tulisi juuri kenellekään suurena yllätyksenä. Ainakin sitä uran parasta yksittäisen MM-rallin sijoitusta, kuudes peräti viisi kertaa, voisi lähteä parantamaan.

– Toivottavasti tulisi nyt ehjä kisa molemmilta puolilta, että tosiaan ajaisi virheittä ja tekniikan suhteen ei olisi ongelmia, Hänninen päätti.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstai-iltana. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikon ajan paikan päältä Jyväskylästä.

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit