MOTORSPORT

Hänninen tietää Puolan MM-rallin menestyksen avaimen – “Kaasu on pidettävä koko ajan pohjassa”

Edellisessä MM-sarjan osakilpailussa Italiassa uransa 50. MM-rallin ajanut Juho Hänninen on kolmessa edellisessä osakilpailussa päässyt vaikean alkukauden jälkeen varsin hyvään tuloskuntoon, kun Argentiinasta ja Portugalista tulivat seitsemännet sijat ja Italiassa Hänninen oli kuudes.

Jos Italian MM-rallissa Sardinian saaren röykkyisillä teillä nyhrättiin ykkös- ja kakkosvaihteella, niin tänään torstaina käynnistyvässä Puolan MM-rallissa meininki on täysin toinen. Nyt painetaan suurin osa erikoiskokeista nilkka suorana ja nimenomaan se oikea nilkka.

– Ihan oikeassa olet, nyt on nopeaa. Sadetta on luvattu koko ajan tänne tulevaksi, mutta jos ei sadetta tule, niin on kyllä tosi nopea reitti. Ensi yöksi (ke-to) on luvattu ukkosta ja kovaa sadetta. Jos niin menee, niin se muuttuu aika paljon, kun ei tuolla mitään ojia ole. Eli vesi säilyy tiellä pitkään. Se on rallin ratkaisun kannalta iso tekijä, Hänninen muistuttaa UrheiluUutiset.comin haastattelussa kauden kahdeksannen MM-rallin aattoiltana.

Italiassa Hänninen siis ajoi kuudenneksi ja tuo sijoitus on tullut punkaharjulaiselle MM-sarjassa uran aikana tutuksi, onhan Hännisen uran parhaat sijoitukset MM-ralleista juuri kuudensia sijoja ja nyt niitä on CV:ssä viisi kappaletta: tämän vuoden Italian osakilpailun lisäksi Ruotsista 2013, Puolasta 2014, sekä Suomesta kahdesti (2014 ja 2015). Ennen Puolaa Hänninen ja muut Toyota-kuljettajat Jari-Matti Latvala, sekä Esapekka Lappi ajoivat onnistuneet testit Virossa ja se luonnollisesti nostaa fiilistä Tommi Mäkisen johtamassa tallissa ennen tulevaa, kauden nopeinta haastetta.

– Oli hyvä testi ja mentiin etenkin iskareiden osalta eteenpäin. Jätkät oli vielä jatkaneet meidän jälkeen testejä, niin oli vielä vain parantanut. Täytyy torstaina “shakedownissa” kokeilla, että miltä se tuntuu. Jos on kuivaa, niin hyöty on vielä isompi. Auton suhteen olen hyvin luottavainen tähän ralliin ja olen sitä mieltä, että automme on parempi nopeissa kuin hitaissa soraralleissa, Hänninen uskoo.

Hänninen on seitsemän ajetun osakilpailun jälkeen kuljettajien MM-pisteissä yhdeksäntenä. Mitään taktiikkaa tulevaan kilpailuun ei Hänninen ole juurikaan miettinyt, se kun ei 35-vuotiaan kokeneen kuljettajan tyyliin ole kuulunut aikaisemminkaan.

– Ei se eroa aiempaan oikeastaan millään tavalla, ei olla mitään suunnitelmaa nytkään tehty. Täällä pätkät on lyhyempiä kuin Italiassa ja erot pienempiä, niin kaasu on pidettävä koko ajan pohjassa, Hänninen korostaa Puolan MM-rallin ehdottomasti sitä tärkeintä menestyksen avainta.

Rallin MM-sarjassa on tänä vuonna menty äärimmäisen tasaisissa merkeissä, jokainen talli on pystynyt voittamaan vähintään yhden osakilpailun ja seitsemän osakilpailun voitot ovat jakautuneet peräti viiden eri kuljettajan nimiin. Hänninen odottaa innolla sitä, että jatkuuko tasainen tahti kauden tähän mennessä ehdottomasti nopeimmassa osakilpailussa, vai tuleeko tallien välillä olemaan suuriakin eroja vauhdin suhteen.

– Nyt on tähän asti ollut aika tasaista autojen suhteen, niin nyt nähdään, että muuttuuko se mitenkään, kun mennään selvästi kovempia keskinopeuksia, Hänninen pohtii.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com