MOTORSPORT

Hannulan debyytistä yleisessä luokassa Via Dolorosa – “Ei oikein mitään hyvää sanottavaa”

F-rallisarjan kauden avauskilpailu Hankasalmella oli sarjan hallitsevalle junnumestarille Juha-Mikael Hannulalle luminen kokemus. Ensimmäisen rallinsa yleisessä luokassa klassikkosarjan puolella kurvaillut jurvalaisen Dragon Racingin kuljettaja tuskaili Revontulirallissa kolme erikoiskoetta.

Viimeisimmän pätkän penkan siirto rasitti autoa ja kelloa sen verran tanakasti, että Juha-Mikael Hannula ja kartturi Jussi-Pekka Tiilikka heittivät ajohanskat narikkaan puolen matkan krouvissa.

– Se oli sellainen kisa josta en löydä oikein mitään hyvää sanottavaa. Omaa syytä se kuitenkin oli, kun ei ollut ehtinyt kunnolla testaamaan vehkeitä. Ykköspätkällä töpeksin uuden vaihdelaatikon kanssa. Oli kolmonen pesässä, kun piti olla ykkönen. Auto sammui hankalaan paikkaan ylämäkeen. Siinä hukkui paljon aikaa, kuvaili BMW M3 -autoa käskevä Hannula.

– Kakkospätkällä oli sitten hermo niin kireällä, että vingutin pienellä vaihteella ja koko homma oli ihan herran hallussa. Penkkoja siirrellen päästiin pätkä läpi, mutta sijoitus oli mitä sattui.

Rytminmuutos kolmannelle kiirustaipaleella nosti Hannulan ja Tiilikan vauhtia, mutta kun varmuus puuttui, kisapirssi sukelsi hankeen.

– En ole vielä päässyt sinuiksi uuden rengassäännön rallipyöriin. Auton keula karkailee alta ja kun siihen yhdistelmään lisättiin ongelmat jarrubalanssissa, ei isolla vaihteella vauhdin nosto oikein toiminut. Vetäistiin “Bemari” melko vauhdikkaassa paikassa ulos ja siinä rytäkässä auton tukivarsi vääntyi. Sen jälkeen ei enää ollut muuta järkevää tekemistä kuin pörrätä pätkä maaliin ja keskeyttää kisa, Hannula päätti.

Seuraavan kerran Hannula ja Tiilikka iskevät F-rallisarjan pisteiden kimppuun Kuhmoisissa 23. helmikuuta.

Lue myös! Hiipakka sai onnistuneen startin uuteen kauteen – “Ei voi kuin olla tyytyväinen” (4.2.2019)

Teksti: JiiVee Korpela, Dragon Racingin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com