Harrasterallisarja uusin ja uljain eväin kilpailukauteen 2021

25.11.2020 / 03:38
Harrasterallin menoa ja meininkiä Juuassa tänä vuonna (Kuva: HRS-tiedotus / Timo Louhelainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Harrasterallisarja käynnistyy uudella konseptilla tammikuussa 2021. Kauden aikana on tarkoitus ajaa kuusi osakilpailua.

Harrastemoottoriurheilu on nostanut viime vuosina Suomessa rajusti suosiotaan. Ensi vuonna ajettava Harrasterallisarja käynnistyy uudella konseptilla tammikuussa 2021, kun kuuden osakilpailun sarjan avaus kaasutellaan Piippolassa. Siitä sarja etenee Joutsan, Suomussalmen, Tammisaaren, sekä Juuan kautta Parkanoon, missä ajetaan kauden finaali syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Sarja tulee toimimaan Harrastemoottoriurheilu Keskusjärjestö ry:n (HaMu) alaisuudessa ja kilpailujen toteutuksessa noudatetaan HaMun kilpailujen järjestämisen sääntöjä, sekä teknisiä sääntöjä. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä sarjan kotisivuilla ja ilmoittautumisaikaa on 24. joulukuuta asti. Sarjaan otetaan mukaan 200 kuljettajaa, joiden lisäksi osakilpailujen järjestäjillä on mahdollisuus ottaa mukaan sarjaluokkien lisäksi lisäluokkia kilpailukohtaisesti.

Harrasterallisarjassa tullaan kilpailemaan viidestä eri mestaruudesta.

– Sarjan tavoitteena on tarjota tasapuoliset mahdollisuudet taistella mahdollisimman laajalla kokemuksella, sekä kalustolla mestaruuksista. Kilpailijat, sekä kilpailujen järjestäjät ovat saaneet äänensä kuuluviin sarjaa suunniteltaessa, sarjan tiedotteessa korostetaan.

Nuorten mestaruudesta ajetaan V1600-luokassa, sekä alle 2050-kuutioisten luokassa. Senioreiden kategoriassa on myös kaksi eri luokkaa, alle ja yli 2250-kuutioisille, kaksivetoisille autoille. Klassikkojen mestaruudesta ajetaan useammassa luokassa ja vaihtoehtoja löytyy 1050-kuutioisista aina yli 2050-kuutioisiin. Klassikoissa on mukana myös merkkiluokat Volkswageneille ja Ladoille.

Nuottisarjassa kilpaillaan niin kaksi- kuin nelivetoisillakin autoilla ja kaksivetoiset autot on jaettu kahteen luokkaan: alle ja yli 1650-kuutioisiin. Harrastesarjan mestaruudesta ajetaan monessa eri luokassa, luokkia löytyy eri kuutiotilavuuksille, sekä mukana on muun muassa oma BMW Original -luokka ja Leidien luokka.

– Jokaisen mestaruuskategorian viidelle parhaalle jaetaan lahjakortteja, sekä muita rahanarvoisia palkintoja pokaalien kylkeen. Palkinnot tulevat olemaan hyviä, sillä niiden yhteisarvo on vähintään 80 prosenttia sarjamaksujen määrästä. Kilpailukohtaisista palkinnoista vastaa kilpailunjärjestäjä, mutta perinteisten pokaalien lisäksi kauden aikana järjestetään sarjaan osallistujien kesken arvontoja, tiedotteessa taustoitetaan.

Harrasterallisarja 2021 kilpailukalenteri

09.-09.01. Piippola
13.-13.02. Joutsa
20.-20.03. Suomussalmi
08.-08.05. Tammisaari
19.-19.06. Juuka
24.-25.09. Parkano

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Lähde: Harrasterallisarjan tiedote


Facebook kommentit