Harri Rovanperä poikansa ajamisesta: “Ei varsinaisesti yllätä”

18.2.2017 / 14:23
Harri Rovanperä kulkee toki mukana poikansa kilpailuissa, mutta ei puutu ajamiseen. Mikkelin Vaakunarallissa Kalle Rovanperän varikkopilttuun edessä oli kansaa aivan älyttömästi.

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä, mopoautoikäinen kaveri, on ajanut rallin SM-sarjan Mikkelin osakilpailussa huimia erikoiskoeaikoja. Lauantaiaamun rengasrikko suisti Rovanperän kärjestä, mutta heti seuraavalle syntyi posketon 15 sekunnin pohja-aika.

Perjantaina Rovanperä oli nopein molemmilla erikoiskokeilla. Pohja-aikojen ero seuraavaan oli jopa hämmentävä. Harri Rovanperä oli hänkin osittain yllättynyt 16-vuotiaan poikansa ajosta, mutta toisaalta taas ei.

– En osaa sanoa sen kummempaa. Kalle kommentoi itse, että ihan normivetoja. Kaikki pelaa ja nuotin sai kohdalleen, siitä se lähtee. Eilinen oli sinänsä yllätys, mutta kun aamulla jäi puoli minuuttia (rengasrikon takia), niin sen verran tunnen tuota poikaa, että tullaan eikä meinata. Periksi hän ei anna koskaan, Harri Rovanperä sanoo.

Mutta 9,9 sekunnin (EK2) ja nyt 15,1 sekunnin (EK4) pohjat. Osasitko odottaa tuollaisia aikoja vai yllättikö poika sinut?

– Ei varsinaisesti enää yllätä. Hienon työn teki, Rovanperä kommentoi odottaessa poikaansa rallin päivähuoltoon.

Kalle Rovanperä ajaa TGS-tallin Skoda Fabia R5 –autolla. Auto on tuttu hänelle jo Latvian sarjan voittoisista osakilpailuista. Isä sanoo, että hän ei enää tässä vaiheessa halua liikaa puuttua asioihin eikä “säätää” varikolla.

– En puutu ajamiseen millään tavalla. Insinöörien kanssa saavat hoitaa autoasiat ja kaiken muunkin. Mulla ei ole paljon annettavaa. Seuraan nyt vaan sivusta. Tottakai jutellaan ja käydään fiilikset läpi, mutta ei muuta, Harri Rovanperä sanoo.

EK4:n jälkeen Teemu Asunmaa johtaa kilpailua 3,0 sekunnin erolla Rovanperään. Juha Salo on kolmantena 17,2 sekunnin päässä Asunmaasta. Vaakunarallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit