Harri Rovanperän vastaus yllättää, autolla mielenkiintoinen historia – “Positiivinen yllätys”

3.1.2019 / 11:18
Harri Rovanperän Toyota vuoden 2000 Neste Rallista, pienoismalli (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Moottoriurheilu.tv:n Kympin Suorassa -haastattelussa urallaan 111 MM-ralliin startannut Harri Rovanperä otti kantaa siihen mikä kaikista jyväskyläläisen ajamista autoista on jäänyt mielekkäimpänä mieleen. Rovanperän vastaus on varsin yllättävä, eikä todellakaan ennalta arvattavissa.

Harri Rovanperän vastaus on siksi yllättävä, että Rovanperä ajoi kuitenkin aktiiviuransa aikana muun muassa neljän kauden ajan rallin MM-sarjaa ranskalaisen Peugeotin tehdastallissa, jonka kuluvan vuosituhannen alun 206 WRC -mallia pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista ralliautoista. Peugeot saavutti kyseisellä autolla kolme peräkkäistä autonvalmistajien maailmanmestaruutta (2000-2002), sekä kaksi kuljettajien maailmanmestaruutta (2000, 2002).

Rovanperän valinta ei kuitenkaan ollut Peugeot, kun Moottoriurheilu.tv:n Kympin Suorassa -haastattelussa kysyttiin mikä Rovanperän kaikista ajamista autoista on jäänyt mielekkäimpänä mieleen uran varrelta.

– Grifone-tiimin Toyota Corolla vuodelta 2000. Ajettiin joku 50 kilometriä testiä ja mietin, että voiko se olla noin helppoa. Pystyi ajamaan vaikka puun ympärillä rinkiä. Sillä ajettiinkin palkintopaikoista heti ihan kylmiltään. Tottakai Peugeot on ollut nopein auto sen jälkeen, mutta Corolla oli sellainen positiivinen yllätys, Rovanperä kuvailee.

Kyseinen Grifone-tiimin Toyota Corolla muuten nousi aiemmin viime syksynä UrheiluUutiset.comin toimesta esiin, kun ensimmäistä kertaa samassa MM-rallissa (Espanjan osakilpailu lokakuussa 2018) rallin kaikkien aikojen menestynein kuljettaja Sebastien Loeb, sekä Harrin poika Kalle Rovanperä juhlivat molemmat voittoa. Loeb yleiskilpailussa ja Rovanperä WRC2-luokassa.

Loeb ajoi urallaan ensimmäistä kertaa MM-rallissa WRC-autolla syksyllä 2000 ja tuo WRC-auto oli juuri tämä samainen Rovanperän aiemmin käytössä ollut Grifone-tiimin Toyota Corolla WRC. Loebin WRC-debyytti tapahtui Korsikan osakilpailussa, joka päättyi 1. lokakuuta ja tuona samaisena päivänä syntyi Kalle Rovanperä. Harri oli puolestaan sijoittunut kyseisellä Toyotalla puolitoista kuukautta aiemmin Suomen MM-rallin yleiskilpailussa kolmanneksi.

Rovanperä otti Moottoriurheilu.tv:n haastattelussa myös kantaa siihen vieläkö 111 MM-ralliin vuosina 1993-2006 startannut yhden MM-osakilpailuvoiton ja 15 MM-palkintosijoituksen “rallieläkeläinen” nähtäisiin ratin takana kilpailemassa jonain päivänä.

– Ei hirveesti ole sellaista hinkua. Ei sen jälkeen, kun sammutin auton Walesissa 2006 parc fermehen. Niin paljon on tullut oltua mukana Kallen touhussa, että näen rallia ihan tarpeeksi. Tunturiralliin kyllä esimerkiksi voisin lähteä fiilistelemään, se on ehkä sellainen, Rovanperä päätti.

Harri Rovanperä, 52

111 MM-rallia vuosina 1993-2006
1 MM-rallin voitto, 15 palkintosijoitusta (1-9-5)
Ajoi Peugeotin tehdastallissa 2001-2004
Kaksi autonvalmistajien maailmanmestaruutta (2001-2002)
10 EM-rallia, kaksi EM-rallin yleiskilpailun voittoa
Pienen A-ryhmän Suomen mestaruus 1995

 

 

Lue myös! Helmiä historiankirjoista: Paluu ajassa 18 vuotta taaksepäin – Harri, Kalle ja Loeb (28.10.2018)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit