Harri Toivonen hyppäsi Alastaron festivaaleilla Porschen rattiin – “Oli hieno kokemus”

28.8.2018 / 09:23
Harri Toivonen Porschen ratissa Alastaron radalla (Kuva: Jari Kohonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Harri Toivonen teki pitkästä aikaa paluun rata-autoilun pariin, kun kokenut kilpa-autoilija hyppäsi viime viikonloppuna Alastaron moottoriradalla järjestetyssä Porsche Festival -tapahtumassa Relaa Racing -tiimin Porschen rattiin.

Harri Toivonen, 57, osallistui Porsche GT3 Cup Challenge -sarjan osakilpailuun ja kilpailulähtöjä Alastarolla ajettiin yhteensä kaksi. Ensimmäisessä Toivonen sijoittui neljänneksi ja toisesta tuli viides sija. Toivosella on uraltaan kokemusta niin rallista, kuin rata-autoilustakin, mutta tällä kertaa kokenut kilpa-autoilija joutui antamaan muille tasoitusta ns. vanhemman sukupolven auton johdosta.

– Oli hieno kokemus! Ja hieno auto, vaikka se tietysti olikin hieman kärkiautoja hitaampi. Keppivaihteet ja kaikki, kyllä sillä aika paljon antoi tasoitusta, mutta kivaa oli, Toivonen hehkutti sarjan tiedotteessa.

Toivonen lähti tälle kaudelle mukaan Historic Rallin EM-sarjaan tavoitteenaan voittaa Euroopan mestaruus kategoriassa neljä. Neljästä ensimmäisestä osakilpailusta Toivonen voitti yhden ja oli juuri ennen elokuussa ajettua Lahden osakilpailua vielä hyvin mukana mestaruustaistelussa.

Mutta sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta, espanjalainen Past Racing -tiimi jota Toivonen edusti, päätti vetää maton suomalaiskuljettajan jalkojen alta ilmoittamalla, että tiimi lopettaa kilpailutoimintansa EM-sarjassa välittömästi.

– Meidän, minun ja Cedricin (Wrede, kartanlukija) unelma taistella Euroopan mestaruudesta on ohi. Daniel Alonso, Past Racingin omistaja, päätti yhtäkkiä kauden ollessa vielä kesken lopettaa kaiken. Hän teki tämän huolimatta siitä, että meillä oli yksivuotinen sopimus, Toivonen kirjoitti aiemmin heinäkuussa Facebook-sivullaan.

Ratapuolella Toivonen osallistui vuosina 1991-2001 viisi kertaa legendaariseen Le Mansin 24 tunnin kilpailuun ja vaikka kokemusta rata-autoilusta Toivosella on muutenkin varsin paljon, niin pitkä ajotauko oli tehnyt tehtävänsä.

– En ole rataa ajanut pitkiin aikoihin, joten oli radassa ja muissakin nikseissä taas aika paljon opettelemista. Mutta koko ajan sain sekunnin kymmenyksiä pois. On tämä vaan ihan erilaista kuin rallin ajaminen, Toivonen myönsi Alastaron kilpailuviikonlopun jälkeen.

 

Kiitos Relaa Racing, kiitos kaikki rakkaat yhteistyökumppanit ja ystävät, jotka saitte aikaan upean kokemuksen lisää elämääni Porsche GT3 Challence Cup:in merkeissä!!

Kiitos ????

Julkaissut Kilpa-ajaja Harri Toivonen Lauantai 25. elokuu 2018

 

Lue myös! Aikasakko sisuunnutti Tommi Harun Alastarolla – “Tein aina tarpeen mukaan lisää eroa” (28.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit